Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«Χάλκινοι» οι Κροάτες

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
 
Το 10ο μετάλλιο της ιστορίας της σε μεγάλες διοργανώσεις πανηγυρίζει η Κροατία, που πριν από λίγα λεπτά επιβλήθηκε της Ισπανίας με 31-27 στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σερβίας, που διεξήχθη στο Μπεογκράνσκα Αρένα. Αυτό το χάλκινο μετάλλιο είναι το 4ο της Κροατίας σε Ευρωπαϊκό μετά το χάλκινο το 1994 και τα ασημένια το 2008 και το 2010, ενώ έχει επίσης δύο χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1996, 2004) και 4 σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (1 χρυσό το 2003 και 3 ασημένια το 1995, 2005, 2009).
Οι Κροάτες είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι από την αρχή του ματς, προηγούμενοι 10-5 (19’) και 13-9 (28’) με τον Τσούπιτς να πραγματοποιεί εξαιρετικό ματς με 7/8 τέρματα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Γκόλουζα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έφτασε στο +6 (22-16), οι «Φούριας Ρόχας» μείωσαν 26-24 στο 53’ και 28-26 στο 56’, αλλά ένα 3-0 με Τσούπιτς, Βόρι και Βούκοβιτς έφτασαν στον 31-26 και «καθάρισαν» το ματς. Οι νικητές είχαν το εντυπωσιακό 10/10 από τα έξι μέτρα, δείγμα της αυτοσυγκέντρωσης τους, αλλά και της κακής εμφάνισης των τερματοφυλάκων της Ισπανίας που είχαν μόλις 21% αποτελεσματικότητα αποκρούσεων!
Η ομάδα του Βαλέρο Ριβέρα από την άλλη πλευρά έμεινε με την πικρία, καθώς για πολλούς ήταν το φαβορί για το χρυσό μετά την αποτυχία της Γαλλίας.
Σε λίγα λεπτά αρχίζει ο μεγάλος τελικός Σερβία- Δανία.
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΤΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑΛίγο νωρίτερα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την κορυφαία ομάδα του τουρνουά, η οποία είναι:
Τερματοφύλακας: Ντάρκο Στάνιτς (Σερβία)
Αριστερός εξτρέμ: Βάλουρ Σίγκουρτσον (Ισλανδία)
Αριστερός ίντερ: Μίκελ Χάνσεν (Δανία)
Πλέι μέικερ: Ούρος Ζόρμαν (Σλοβενία)
Πίβοτ: Ρενέ Τοφτ Χάνσεν (Δανία)
Δεξί ίντερ: Μάρκο Κόπλιαρ (Κροατία)
Δεξί εξτρέμ: Κρίστιαν Σπρένγκερ (Γερμανία)
Τοπ Σκόρερ: Κίριλ Λαζάροφ (ΠΓΔΜ)
Καλύτερος Αμυντικός: Βίραν Μόρος (Ισπανία)
ΜVP: Μάμιρ Ίλιτς (Σερβία)
Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2013Σπουδαία ζευγάρια ανέδειξε η κλήρωση των πλέι- οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ισπανίας το 2013. Η Βοσνία που απέκλεισε την Ελλάδα στα προκριματικά θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Γερμανία. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι αναμετρήσεις Ρωσία- Τσεχία, Σλοβενία- Πορτογαλία, Σλοβακία- Λευκορωσία και Σουηδία- Μαυροβούνιο, ενώ το μεγάλο ντέρμπι είναι ανάμεσα σε Ουγγαρία και Νορβηγία. Φαβορί για την πρόκριση είναι από την άλλη πλευρά Πολωνοί, Σκοπιανοί και Ισλανδοί. Τα πρώτα ματς θα γίνουν 9 ή 10 Ιουνίου και οι επαναληπτικοί 16 ή 17 Ιουνίου και οι 9 ομάδες που θα προκύψουν θα ακολουθήσουν τις Κροατία, Δανία, Σερβία (από το Ευρωπαϊκό), Ισπανία (διοργανώτρια), Γαλλία (κάτοχος) που έχουν περάσει απευθείας.
Τα ζευγάρια

Λιθουανία- Πολωνία
Ρωσία- Τσεχία
Σλοβενία- Πορτογαλία
Σλοβακία- Λευκορωσία
ΠΓΔΜ- Αυστρία
Ουγγαρία- Νορβηγία
Ισλανδία- Ολλανδία
Γερμανία- Βοσνία
Σουηδία- Μαυροβούνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου