Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ελλάς - Βοσνία. Η συνέντευξη τύπου

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
Λίγα εικοσιτετράωρα έμειναν για το μεγάλο παιχνίδι της Εθνικής Ανδρών κόντρα στην Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει νίκη με 3 γκολ διαφοράς στο Κυριακάτικο αγώνα στο κλειστό της Μίκρας -3- (20:00, ΕΤ-3), ώστε να καλύψει την εκτός έδρας ήττα της με 31-29 και να προκριθεί στα μπαράζ του καλοκαιριού.
Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του αγώνα στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθλητισμού της Θεσσαλονίκης και οι εκπρόσωποι των δύο συγκροτημάτων δήλωσαν πως περιμένουν μια σκληρή «μάχη» ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες.
Κουτσούπης: «Τα παιδιά έχουν ανάγκη τον κόσμο»Πρώτος πήρε το λόγο το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και αρχηγός της αποστολής της Εθνικής Ανδρών Σπύρος Κουτσούπης: «Αρχικά θέλουμε να καλωσορίσουμε στην Ελλάδα την αποστολή της Βοσνίας
και να της ευχηθούμε καλή διαμονή. Ευχόμαστε να γίνει ένα καλό αθλητικό παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος από το κλίμα, τον παλμό στο πρώτο παιχνίδι. Εύχομαι να κερδίσει αυτός που θα βρεθεί σε καλύτερη ημέρα, διότι και οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. Ελπίζω ο κόσμος να ανταποκριθεί και να έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα του αγώνα, τα παιδιά τους έχουν ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως τους αθλητές για την ωριμότητα, τον επαγγελματισμό και την κατανόηση τους στα καθημερινά προβλήματα που υπάρχουν. Υπάρχει η διάθεση να γίνουν υπερβάσεις για την Εθνική ομάδα. Δεν μας βοηθούν οι καταστάσεις. Και το αυτονόητο κάποτε, τώρα πρέπει να το κατακτήσουμε. Δεν έχουμε την οικονομική συμπαράσταση που θα θέλαμε από την ΓΓΑ, αλλά δεν είμαστε η μόνη ομοσπονδία που έχουμε παράπονο. Θα κάνουμε ότι το καλύτερο».
Μάρκοβιτς: «Εξεπλάγην από την Ελληνική ομάδα»Από την πλευρά του ο τεχνικός της Βοσνίας Ντράγκαν Μάρκοβιτς επεσήμανε:
«Είναι πολύ ευχάριστο που είμαι στη Θεσσαλονίκη. Έχω πάρα πολύ καλούς φίλους εδώ και παλιούς παίκτες μου και χαίρομαι που τους ξανασυνάντησα. Χαίρομαι που ακούω ότι υπήρξαμε καλοί οικοδεσπότες. Στον πρώτο αγώνα παίχτηκε καθαρό χάντμπολ. Εξεπλάγην στο πως έπαιξε η ελληνική ομάδα πολύ συγκεντρωμένη, πολύ ήρεμη, ώριμη και πολύ καλά τακτικά προετοιμασμένη. Δεν αιφνιδιάστηκα από τις δυνατότητες της, αλλά το πώς διαχειρίστηκε το παιχνίδι απέναντι σε ένα πιεστικό περιβάλλον. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο την διαφορά διαμόρφωσε η πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακα της Ελλάδας, σε σχέση με του δικού μας. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε κάποια πράγματα, προσπαθήσαμε να μπούμε πιο ήρεμοι, αλλά δυστυχώς στο σημείο που ήμασταν μπροστά με 4 γκολ χάσαμε δύο φορές την ευκαιρία να ξεφύγουμε περισσότερο στο σκορ. Παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι το τελικό αποτέλεσμα με ικανοποιεί γιατί η ομάδα έπαιξε με μεγάλο εκνευρισμό και άγχος. Είχαμε μεγάλη πίεση και λόγω του κόσμου και λόγω του αποτελέσματος. Κάτι παρόμοιο περιμένω και στον δεύτερο αγώνα, διότι όντως πρόκειται για δύο ισοδύναμες ομάδες. Κατά την άποψη μου κρίσιμο ρόλο θα παίξουν οι τερματοφύλακες. Κλείνοντας θέλω να πω ότι τρέφω μεγάλο σεβασμό για την ελληνική ομάδα, ξέρουμε πως είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν φοβόμαστε διότι πιστεύουμε στην ομάδα μας. Έτσι και αλλιώς η πρόκριση ξέραμε πως θα παιχτεί στην Ελλάδα. Εμείς θα παίξουμε για την νίκη δεν μπορούμε να στηριχτούμε στα δύο γκολ».
Κρανάκης: «Να μείνουμε μια γροθιά»Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Γιώργος Κρανάκης τόνισε: «Έχουμε φέρει το ματς στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια προσπάθεια που κάνει η ομάδα και θέλουμε να συνεχιστεί. Είμαι σίγουρος πως θα παίξουμε με το ίδιο πάθος, τον ίδιο ενθουσιασμό, πολεμώντας την κάθε στιγμή. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μία καλύτερη Βοσνία απ’ ότι στο πρώτο ματς, για αυτό πρέπει να είμαστε και εμείς πιο σοβαροί και πιο δυνατοί. Πρέπει να διαχειριστούμε το παιχνίδι καλά, όπως κάναμε και στο πρώτο ματς. Πρέπει να μείνουμε μια γροθιά. Οι παίκτες είναι έμπειροι και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Σίγουρα θα χρειαστεί να αλλάξουμε την τακτική μας αρκετές φορές στο παιχνίδι»
Ζαραβίνας: «Παραμένουμε το αουτσάιντερ»Ο αριστερός εξτρέμ και ένας από τους παλαιότερους αθλητές της Εθνικής, Γιώργος Ζαραβίνας είπε: «Εκ μέρους των παιδιών εμείς υποσχόμαστε πως θα δείξουμε την ίδια αγωνιστικότητα. Θα δείτε 16 αθλητές να παλεύουν κάθε μπάλα από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το 60, μια πραγματική ομάδα. Επειδή έχω προσωπική άποψη διότι έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές την Βοσνία, πιστεύω ότι αυτή τη φορά ίσως είναι η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ. Μία πλήρης ομάδα. Έχουμε μεγάλη προσμονή για το παιχνίδι. Το μόνο που ευελπιστώ είναι να έχουμε παρόμοια ατμόσφαιρα με αυτή που συναντήσαμε στο Γκόραζντε. Εμείς χειροκροτήσαμε τον κόσμο για την στήριξη στην ομάδα τους και αυτοί μας ανταπόδωσαν διότι κατάλαβαν την προσπάθεια μας. Οι Βόσνιοι στρεσαρίστηκαν στο πρώτο ματς, διότι ήταν το φαβορί, παραμένουμε το αουτσάιντερ».
*Στη μετάφραση από τα Σέρβικα στα Ελληνικά βοήθησε ο προπονητής Βασίλης Σκανδάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου