Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Γ. ΒΑΚΑΛΗΣ: Η ΑΕΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ


Ο Διεθνής πλέι μεικερ της ΑΕΚ Γιώργος Βακάλης μιλάει για όλους και για όλα:
Πώς βλέπεις να εξελίσσεται το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ; Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας μια καλή παρουσία σε αγωνιστικό επίπεδο γεγονός που οφείλεται στην μεθοδική και συστηματική δουλειά που γίνεται στον σύλλογο , υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αρβανίτη ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα σ αυτήν την πορεία .
Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στις μεγάλες δυνάμεις τις Ελληνικού χάντμπολ και όπως γίνεται αντιληπτό οι στόχοι του συλλόγου είναι η κατάκτηση του νταμπλ.
Θεωρείς ότι ο Διομήδης Άργους έχει προβάδισμα όσο αφορά την κατάκτηση του τίτλου, βάση της εικόνας που έχει δείξει ως τώρα στο πρωτάθλημα;
Οι άνθρωποι του Διομήδη Άργους έχουν δαπανήσει, ως γνωστών , αρκετά χρήματα για την ενίσχυση του ράστερ τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η δυναμική της ομάδας. Ωστόσο πιστεύω ότι η ΑΕΚ διαθέτει την κράση και την ισχύ που απαιτείται για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Εξάλλου βρισκόμαστε στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος , απέχουμε μόλις 2 βαθμούς απ την ομάδα του Άργους, έχοντας περάσει μάλιστα από την έδρα των Αργιτών όπου υπεστήκαμε την μοναδική μας ήττα (25-22) στην διοργάνωση, κατά συνέπεια είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φαβορί.
Πως θα χαρακτήριζες το φετινό πρωτάθλημα της Α1;
Αν και δεν είναι κολακευτικό για την το Ελληνικό πρωτάθλημα, θα έλεγα πως είναι προβλέψιμο, καθώς παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου , λόγω οικονομικών συγκυριών, ίσως και λόγω κορεσμού, δεν φαίνεται να έχουν τον ανταγωνιστικό ρόλο των προηγούμενων ετών.
Κατά συνέπεια είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενο, σε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων , να ξεχωρίσουν οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στα πλει-οφ απ αυτές που θα παλέψουν να αποφύγουν τα πλει-άουτ.
Πώς κρίνεις τους προσεχείς αγώνες της Εθνικής ομάδας με Κύπρο και Βοσνία Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013;
Πολλοί έχουν προκρίνει ως φαβορί αυτών των αναμετρήσεων τους Βόσνιους , όμως θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι σε επίπεδο εθνικών ομάδων τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά, κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει κανέναν , αφού κάθε ομάδα διαθέτει ιδιαιτερότητες οι οποίες ενισχύονται όταν αγωνίζονται στο γήπεδο τους.
Αίσθηση μου ότι καθοριστικό ρόλο για τη πρόκριση της Εθνικής ομάδας είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βοσνία Ερζεγοβίνη.
Ταλανίστηκες από τραυματισμό σε ποια κατάσταση βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή ;
Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκα αρκετά από τον σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών, πλέον βρίσκομε στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας και καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Πόσο συμβάλει ο κόσμος της ΑΕΚ στις προσπάθειες που καταβάλλετε για την επίτευξη των στόχων σας;
Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αναπτύξει σχέση δεσμού με την ομάδα, όπως και εμείς μαζί τους. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η ομάδα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του, ιδιαίτερα μετά και την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στους αγώνες μας, αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου