Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

HANSEN: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΣΕΖΌΝ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
Από ehfcl.com
Ο Mikkel Hansen είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους αριστερούς ίντερ στον κόσμο. Ο 25χρονος Δανός ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς το 2011, ήταν ο πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 και κέρδισε το αργυρό με τη Δανική εθνική ομάδα και ένα μόλις χρόνο αργότερα κέρδισε το ευρωπαϊκό στέμμα με τη Δανία στο EHF EURO στη Σερβία τον Ιανουάριο του 2012 και έγινε ο πρώτος σκόρερ με την AG København στο VELUX EHF Champions League. Από την αρχή του 2012/13 παίζει για τη γαλλική Paris St.Germain HB. Το ehfCL.com συναντήθηκε με το Hansen στο Παρίσι και μίλησε μαζί του για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013 στην Ισπανία και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 στην πατρίδα του, τη Δανία.
ehfCL.com : Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για τους τέσσερις πρώτους μήνες στην ομάδα του Παρισιού;Mikkel Hansen: "Είναι υπέροχα!!! Είναι λίγο πολύ αυτό που περίμενα όταν αποφάσισα να έρθω εδώ. Οι παίκτες είναι υπέροχοι, έχουμε δέσει πολύ γρήγορα, επειδή όλοι ήρθαμε το περασμένο καλοκαίρι. Οι παίκτες που υπήρχαν και δεν ήξερα πριν έρθω, μας δέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να γίνουμε ομάδα, αλλά ήταν κάτι που περίμενα, επειδή έχω ήδη ζήσει αυτή την κατάσταση με την Κοπεγχάγη πέρυσι. Αγαπώ την πόλη, περνάω υπέροχα κάθε μέρα και δεν βλέπω την ώρα να πάω για προπόνηση, διότι είναι πολύ διασκεδαστικό! "
ehfCL.com : Τι νομίζετε για το επίπεδο των αντιπάλων σας στο γαλλικό πρωτάθλημα;
Mikkel Hansen: "Είναι πραγματικά πολύ καλό. Το σκέφτηκα όταν αποφάσισα να έρθω εδώ. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εδώ, και δεν ήξερα πολλούς από αυτούς. Υπάρχουν πολλές ομάδες που είναι πολύ κοντά και εμείς πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να κερδίσουμε κάθε αγώνα."
ehfCL.com : Οι παίκτες ή ομάδες που έχουν εντυπωσιάσει σας μέχρι τώρα;
Mikkel Hansen: "Η Nantes υποθέτω, γιατί μας νίκησε και πάλεψε το παιχνίδι, ακόμη και όταν ήταν πίσω στο σκορ. Η Chambéry μπορεί να αμυνθεί πολύ δυνατά, αλλά δεν έχουν ισχυρό πάγκο. Βρήκα Edin Basic εξαιρετικό καθώς και τον Jorge Maqueda."
ehfCL.com : Πώς εξηγείτε ότι η Ναντ κατάφερε να σας νικήσει στο Λιγκ Καπ;
Mikkel Hansen: "Ήταν δικό μας λάθος, είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας. Ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για μας, γιατί θέλουμε να κερδίσουμε τα πάντα. Στο Παρίσι δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε. Ήταν δύσκολο μετά το τελικό σφύριγμα να έχουμε χάσει, αλλά ήταν δίκαιο για την Νάντ, που άξιζε τη νίκη. Ξεκινήσαμε το παιχνίδι λίγο χαλαρά και ήμασταν άτυχοι στο τέλος. Είναι μια καλή υπενθύμιση για εμάς, γιατί δείχνει ότι όταν δεν είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι, ο καθένας μπορεί να μας νικήσει."
ehfCL.com : Πώς εξηγείτε την έλευση των Σκανδιναβών παικτών στο γαλλικό πρωτάθλημα, όταν πριν από λίγο καιρό πήγαιναν μόνο στη Γερμανία;
Mikkel Hansen: "Είναι να γίνει η αρχή. Θέλω να πω, όταν είδαν παίκτες σαν τους Didier Dinart και Luc Abalo να επιστρέφουν στη Γαλλία, σκέφτηκαν "ναι, αυτό το πρωτάθλημα γίνεται ενδιαφέρον." Αυτό ήταν το θέμα ακόμη νωρίτερα, όταν ο Nikola Karabatic ήρθε πίσω. Ήμουν η αρχή της ανοικοδόμησης. Δεν νομίζω όμως ότι είναι μόνο οι Σκανδιναβοί παίκτες, καθώς έχετε και πιο πολλούς Ισπανούς φέτος. Το πρωτάθλημα γίνεται δυνατότερο, οι ομάδες γίνονται καλύτερες, έτσι ο καθένας κερδίζει από αυτή την κατάσταση."
ehfCL.com : Τον Ιούνιο, παίξατε στο VELUX EHF FINAL4 στην Κολωνία Τι θυμάσαι από αυτό;
Mikkel Hansen: "Φυσικά θα μπορούσα να είχα καλύτερες αναμνήσεις. Πάντα σκέφτεσαι για το τι θα μπορούσες να αλλάξεις, κάτι που θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν είχαμε κερδίσει, οπότε ναι, έχω κακές αναμνήσεις."
ehfCL.com : Μετανιώνεις για το πώς εξελίχθηκε;
Mikkel Hansen: "Μιλήσαμε πολύ μετά τα παιχνίδια, γιατί αυτά τα παιχνίδια κερδίζονται από μικρές λεπτομέρειες, και σε ορισμένα σημεία θα μπορούσαμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα και όλοι νομίζαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε τη διοργάνωση."
ehfCL.com : Πώς αισθάνεσαι που θα παρακολουθήσεις το VELUX EHF Champions League στην τηλεόραση φέτος και δεν θα παίξεις σε αυτό;
Mikkel Hansen: "Για να είμαι ειλικρινής, αυτό είναι ένα περίεργο συναίσθημα. Όταν βλέπω αυτά τα παιχνίδια, έχω λάμψεις από αναμνήσεις, για τα παιχνίδια. Οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο παίζουν σε αυτή τη διοργάνωση και να παίζεις δύσκολα παιχνίδια κάθε Σαββατοκύριακο, σε μεγάλες αρένες γεμάτες από κόσμο, ναι φυσικά μου λείπει αυτό. Υποθέτω ότι είναι κάτι που το συνηθίζεις πολύ γρήγορα. Αλλά έκανα την επιλογή μου όταν υπέγραψα εδώ, ξέροντας ότι δεν θα παίζω στο Champions League αυτή τη σεζόν."
ehfCL.com : Νομίζετε η Paris St Germain μπορεί να παίξει στο VELUX EHF Champions League την επόμενη σεζόν;
Mikkel Hansen: "Πρέπει. Όταν έχεις ένα σύνολο από εξαιρετικούς παίκτες, θα πρέπει να παίζεις σε αυτή τη διοργάνωση κάθε χρόνο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ο μόνος τρόπος για να κάνουμε βήματα προόδου είναι να παίξουμε στο Champions League."
ehfCL.com : Αν υποθέσουμε ότι με αυτό το ρόστερ το Παρίσι έπαιζε στο VELUX EHF Champions League, πόσο νομίζεις ότι θα μπορούσε να προχωρήσει;
Mikkel Hansen: "Πολύ δύσκολη ερώτηση, γιατί μια χρονιά με ή χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ διαφορετική. Όταν παίζεις στο Champions League, υπάρχουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα, έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για τραυματισμούς. Υποθέτω ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια, αλλά θα χάναμε κάποια άλλα επίσης, έτσι είναι δύσκολο να πει κανείς."
ehfCL.com : Πως βλέπεις το Champions League φέτος; Υπάρχουν ομάδες που σ΄έχουν εκπλήξει ή απογοητεύσει μέχρι τώρα;
Mikkel Hansen: "Έχω εκπλαγεί από τη Metalurg που είναι αήττητη. Δεν πίστευα ότι θα είχε μια τέτοια ισχυρή ομάδα, ακόμη και αν η εθνική ομάδα των Σκοπίων είναι πολύ καλή, το είδαμε στο τελευταίο EURO. Υπάρχουν πάντα οι ίδιες ομάδες που πάντα καλά. Όμως η Veszprem είναι πραγματικά καλή, όπως το Κίελο και η Μπαρτσελόνα, ίσως ακόμη και Kielce θα μπορούσε να πάει στο Final 4. Δεν βλέπω κάποιο φαβορί, γιατί η διοργάνωση εξαρτάται από την κλήρωση. Μπορεί να νομίζεις ότι είσαι από τα φαβορί και στη συνέχεια με μια δύσκολη κλήρωση στα προημιτελικά, να παίξεις εναντίον της Kiel ή Kielce και να χάσεις τα πάντα στη προημιτελική φάση."
ehfCL.com : Καμιά ιδέα για το νέο τοπ σκόρερ ο οποίος θα σε διαδεχθεί;
Mikkel Hansen: "Δεν νομίζω ότι είναι σημαντικό ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ, αφού η ομάδα είναι πάντα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν έχω ιδέα. Ίσως ο Kiril Lazarov, αφού η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει βασιστεί σ 'αυτόν φέτος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου