Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΪΝΤΟΒΑ: «ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Πηγή: http://www.handball.org.gr
Γεννήθηκε στο Τατζικιστάν της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά οι δεσμοί της με την Ελλάδα είναι τόσο ισχυροί που είναι κάτι περισσότερο από δεύτερη πατρίδα της.
Παντρεμένη με τον πρώην αντιδήμαρχο Άρτας Σωτήρη Χρηστούλη και μητέρα της 4χρονης Στεφανίας, η Νιγκίνα Σαϊντοβα έχει όλες τις προδιαγραφές για να πάρει την ελληνική υπηκοότητα και όπως δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας θα ήθελε να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος!
Στην Αναγέννηση Άρτας έπαιξε τέσσερα χρόνια (2002-2004, 2005-2006, 2009-2010), άλλα έμελε να στιγματίσουν την ζωή της γνωρίζοντας εκεί τον άντρα της, αλλά και μια πόλη που την αγκάλιασε.
Η 35χρονη (1,86 μ.) συγκαταλέγεται στις κορυφαίες τερματοφύλακες του κόσμου με 15χρονη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ένα εξαιρετικό βιογραφικό. Αυτό περιέχει ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο με την Εθνική Ρωσίας το 2008 στο Πεκίνο, με την Ζβέντα Ζβενίγκοροντ ένα Τσάμπιονς Λιγ, ένα Σούπερ Κύπελλο Ευρώπης το 2008 και ένα EHF cup το 2007, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 2002 με την Λάντα, 3 πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 κύπελλα Ελλάδος, 2 πρωταθλήματα Ρωσίας και ένα πρωτάθλημα Μαυροβουνίου.
Συναντήσαμε την έμπειρη τερματοφύλακα στα Σκόπια, αφού πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Βάρνταρ, αντίπαλο της Ορμής Λούξ στον 3ο γύρο του EHF cup. Η ομάδα της Πάτρας μετά από δύο αξιοπρεπές εμφανίσεις γνώρισε φυσιολογικά τον αποκλεισμό από τον σύλλογο της ΠΓΔΜ που έχει προϋπολογισμό που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Η Ρωσίδα παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ, μιλώντας για την ζωή της, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.
Ποια η γνώμη σου για τους αγώνες με την Ορμή Λούξ;«Ήταν δύο παιχνίδια που έπρεπε να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή. Ήταν δύσκολα ματς ακόμα και για εμάς, αφού είμαστε μία καινούργια ομάδα με πολλές νέες παίκτριες και δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θέλουμε. Το ελληνικό χάντμπολ έχει καλή παρουσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες. Η Ορμή ότι μπορούσε έκανε.
Διέκρινα ταλέντα. Κάθε αθλήτρια που δουλεύει σκληρά έχει δικαίωμα στο όνειρο και στην εξέλιξη».

Σου λείπει η Ελλάδα;
«Πάρα πολύ. Η κόρη μου συνέχεια μου λέει ''πάμε να φύγουμε μαμά να
γυρίσουμε στην Ελλάδα''. Ευτυχώς εδώ υπάρχουν πολλοί Έλληνες με τους οποίους έχουμε επαφές, μιλάμε και έτσι νιώθουμε την Ελλάδα κοντά μας. Εν τω μεταξύ τα Σκόπια απέχουν μόλις δύο ώρες από τα σύνορα και είναι ευχάριστο ότι σε λίγες ώρες μπορούμε να είμαστε στην Άρτα».

Ποιοι μπορεί να είναι οι στόχοι μιας αθλήτριας που τα έχει κερδίσει όλα στην καριέρα της;
«Μπαίνω στο γυμναστήριο και έχω όρεξη, νιώθω καλά. Όταν θα χάσω αυτή την όρεξη θα σταματήσω αμέσως. Εγώ τώρα ξεκινάω σαν τερματοφύλακας. Απλά υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας, που πρέπει να υπολογίσεις, όπως η οικογένεια. Εγώ με τον άνδρα μου θα θέλαμε κάποια στιγμή ένα δεύτερο παιδάκι».

Έχεις σκεφτεί τον εαυτό σου με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος;
«Γιατί όχι. Εγώ ολοκλήρωσα την παρουσία μου στην Εθνική Ρωσίας στο Πεκίνο το 2008. Έχω φτιάξει τα χαρτιά μου για πάρω ελληνική υπηκοότητα, αλλά δεν έχω χρόνο για τις διαδικασίες. Αν η Ομοσπονδία μου κάνει πρόταση θα ήθελα να βοηθήσω την Εθνική».

Ποιοι είναι οι στόχοι της Βαρντάρ τη φετινή σεζόν;
«Είναι πρώτη χρονιά. Στόχος είναι το πρωτάθλημα και ότι καταφέρουμε
στην Ευρώπη. Όμως οι Ρώσοι επενδυτές στο μέλλον θέλουν να φτιάξουν μια ομάδα σαν την μεγάλη Κόμεταλ, που να διεκδικεί κάθε χρόνο το Τσάμπιονς Λιγκ».

Πως αντιμετωπίζουν τους Έλληνες στα Σκόπια;
«Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτά είναι παιχνίδια των πολιτικών, μόνο σε αυτό το κομμάτι υπάρχει αντιπαράθεση. Ο απλός κόσμος είναι πολύ ζεστός απέναντι μας. Και η Στεφανία παίζει με τα άλλα παιδάκια χωρίς κανένα πρόβλημα».

Η καριέρα της
Κράσνονταρ (Ρωσία) 1997-2001
Λάντα Τολιάτι (Ρωσία) 2001-2002
Αναγέννηση Άρτας (Ελλάδα) 2002-2004, 2005-2006, 2009-2010
Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) 2004-2005
Ζβέντα Ζβενίγκοροντ (Ρωσία) 2006-2009, 2010-2012
Βαρντάρ 2012-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου