Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

B’ ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ Ιστορική νίκη ο Γ.Σ. Χανίων

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε ο Γ.Σ. Χανίων την πορεία του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής χάντμπολ ανδρών (1ος όμιλος), αφού το πρώτο του παιχνίδι σε πανελλήνια διοργάνωση ανδρών συνοδεύτηκε με νίκη 22 - 13 επί του Ηλυσιακού.
Η ομάδα του Δημήτρη Πουλιδάκη μετά τα μέσα του α’ ημιχρόνου (διάστημα που είχε και αναγνωριστικό χαρακτήρα, αφού ήταν το πρώτο της επίσημο παιχνίδι, μιας και στην πρεμιέρα είχε ρεπό) βελτίωσε την αμυντική της παρουσία, ξέφυγε στο σκορ και τελικά πήρε εύκολα τους δύο βαθμούς.
Σίγουρα η πρώτη εικόνα ήταν καλή και με δεδομένο ότι δεν υπήρξε η... πολυτέλεια για φιλικά, φυσιολογικά, όσο περνά ο χρόνος θα 'δένουν' περισσότερο οι έμπειροι αθλητές που ήρθαν φέτος από τον Κύδωνα, με τους νεαρούς που έχει στις τάξεις του ο Γ.Σ. Χανίων, οπότε η συνέχεια αναμένεται να είναι ακόμη καλύτερη.
Πέντε νεομεταγραφέντες παίκτες και δύο από τα τμήματα υποδομής άρχισαν το προχθεσινό παιχνίδι για τη χανιώτικη ομάδα, η οποία προηγήθηκε 2 - 0, όμως, στη συνέχεια έγιναν λάθη, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στον Ηλυσιακό να περάσει μπροστά 2 - 3. Μέχρι το 17’ οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν σχεδόν γκολ - γκολ και στο λεπτό αυτό οι φιλοξενούμενοι (ανατρέποντας το εις βάρος τους 5 - 4) βρέθηκαν να προηγούνται για τελευταία φορά με 5 - 6.
Ακολούθησαν πολύ καλές άμυνες από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχοντας και πλουραλισμό στην επίθεση, πέτυχαν σερί 5 - 0, ξεφεύγοντας έτσι 10 - 6 και διατήρησαν τη διαφορά αυτή μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, αφού στο 0 - 2 του Ηλυσιακού, που ακολούθησε (μειώνοντας 10 - 8) 'απάντησαν' με ανάλογο τρόπο.
Εντυπωσιακός ήταν ο Γ.Σ. Χανίων στην επανάληψη, οπότε τελευταία φορά ένιωσε... απειλή από τους Αθηναίους στο 35’, όταν μείωσαν 13 - 10. Στη συνέχεια είχαμε αρχικά ένα 3 - 0, που ανέβασε τη διαφορά στα 6 γκολ (16 - 10, στο 40’) και 'έγειρε την πλάστιγγα' καθαρά υπέρ τους, ενώ το ποια ομάδα θα έπαιρνε τους δύο βαθμούς ξεκαθάρισε οριστικά στο 50’, αφού με 4 'αναπάντητα' γκολ το 16 - 11 έγινε 20 - 11.
Μέχρι τη λήξη ο Χανιώτης προπονητής έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, με τη διαφορά να φτάνει σε διψήφιο νούμερο (22 - 12) στο 55’, ενώ στον εναπομείναντα χρόνο σημειώθηκε μόνο ένα γκολ, από την πλευρά του Ηλυσιακού, με το οποίο και διαμορφώθηκε το τελικό σκορ.
Εύκολο έργο είχαν οι διαιτητές Δημάκης (Αργους), Λεφάκης (Αθηνών).
10λεπτα: 3 - 3, 7 - 6, 12 - 8 (ημιχρ.), 16 - 10, 20 - 11, 22 - 13.
Γ.Σ. Χανίων (Δ. Πουλιδάκης): Μαλεφάκης, Σαμαράς, Καμαριανάκης, Οσιπίδης 2 γκολ, Λαδάκης 3, Αποστόλου 1, Φαλτσέτας 10, Σινιοράκης, Σπυρλιδάκης, Μυντιλάκης 2, Σουραηλίδης, Σπερελάκης, Ξανθουδάκης 4, Καφφάτος.
Ο Πέτρου σημείωσε τα περισσότερα (4) γκολ για τον Ηλυσιακό (ο οποίος στην πρεμιέρα έχασε στην έδρα του 20 - 25 από τον Πανιώνιο), που είχε 3/5 πέναλτι και δέχθηκε 2 δίλεπτες αποβολές (από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν 1/1 πέναλτι και 3 δίλεπτα).
* Την επόμενη -3η- αγωνιστική ο Γ.Σ. Χανίων παίζει (1/12) εκτός έδρας με την Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου