Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Τηλεοπτικός... διάλογος

Από www.sentragoal.gr

Του Νίκου Μαχαίρα
*Στις 28 Σεπτεμβρίου είχε ανακοινωθεί από την ΟΧΕ η ζωντανή μετάδοση από τον OTE TV του αγώνα ΑΕΚ-ΧΑΝΘ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών. Από τότε έχουν μεταδοθεί συνολικά πέντε ματς, αλλά το καθεστώς κάτω από το οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη συνεργασία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό!
*Μέχρι στιγμής –τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν στελέχη της ΟΧΕ- δεν υπάρχει ούτε συμβόλαιο υπογεγραμμένο, ούτε προσχέδιο συμβολαίου, ούτε προσύμφωνο με τον OTE TV!
*Όλα δηλαδή είναι στο αέρα, αν πιστέψουμε όσα διαρρέουν από την ομοσπονδία. Η όποια ενημέρωση της ομοσπονδίας για τις «διαπραγματεύσεις» έρχεται μέσω συγκεκριμένου εξωτερικού συνεργάτη της ΟΧΕ ο οποίος είχε ζητήσει σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας μαζί του από την προηγούμενη διοίκηση και του οποίου η δουλειά είναι να φέρει χορηγούς.
*Το συγκεκριμένο στέλεχος λοιπόν σύμφωνα με μέλη του δ.σ. έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διαπραγμάτευση με τον ΟΤΕ TV. Ένα project το οποίο για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία θα πρέπει να «τρέξει» παράλληλα και μία χορηγία. Αυτή του ΟΠΑΠ.
*Γιατί στον ΟΤΕ TV –όπως και σε κάθε επιχείρηση- τίποτα δεν γίνεται χωρίς αντάλλαγμα. Ειδικά όταν η ΕΡΤ ζήτησε κοντά στις 300.000 ευρώ, η Nova περίπου 180.000 και ο OTE TV πάνω-κάτω 150.000 για τα τηλεοπτικά έξοδα της σεζόν.
*Πώς λοιπόν θα πληρώσει η ομοσπονδία την τηλεοπτική κάλυψη, αν δεν έρθει η χορηγία του ΟΠΑΠ; Και τι ποσό διαπραγματεύεται με τον οργανισμό το συγκεκριμένο στέλεχος ώστε να περισσέψουν χρήματα και για τις ομάδες, τους διαιτητές, την ανάπτυξη, τις εθνικές ομάδες;
*Για τα πέντε παιχνίδια που έχει δείξει μέχρι στιγμής ο ΟΤΕ TV, αν πούμε πως σταματάει σήμερα η άτυπη συνεργασία, θα δοθεί οικονομικό αντάλλαγμα από την ομοσπονδία, ή είναι όντως δωρεάν, όπως διατείνεται το στέλεχος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου