Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Διομήδης Άργους: Αναχώρησε για τη Γερμανία

Συντάκτης: Onsports Team
Για τη Γερμανία, εκεί το Σάββατο (24/11, 20:00) θα αντιμετωπίσει τη Ράιν Νέκαρ Λέβεν για τον 3ο γύρο του νεοσύστατου EHF Cup, αναχώρησε ο Διομήδης Άργους.
Στο Μάνχαϊμ διεξάγεται η πρώτη αναμέτρηση, ενώ η ρεβάνς θα γίνει την Κυριακή 2/12 στο Λουτράκι. Ο νικητής του ζευγαριού προκρίνεται στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, όπου συνολικά θα δώσουν το «παρών» 16 ομάδες.
Μπορεί ο Διομήδης να έφτασε πέρυσι ως την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ, κανένας από τους αντιπάλους που βρήκε στο δρόμο του όμως δεν μπορεί αν συγκριθεί σε δυναμικότητα με τη Ράιν Νέκαρ Λέβεν. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Ισλανδού Γκουντμπουντούρ Γκούντμουντσον προπορεύεται φέτος στο γερμανικό πρωτάθλημα (αναμφίβολα το ισχυρότερο στον κόσμο) με 13 νίκες σε ισάριθμους αγώνες! Το ρόστερ της «κοσμούν» αστέρια του παγκόσμιου χάντμπολ, όπως ο διεθνής Γερμανός Ούβε Γκενσάιμερ, ο Ισλανδός «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου Αλεξάντερ Πέτερσον, ο Σουηδός «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Κιμ Εκνταλ και ο πολύπειρος Μαυροβούνιος τερματοφύλακας Γκόραν Στογιάνοβιτς.
Απέναντι σε αυτό το μεγαθήριο, είναι προφανές ότι η αποστολή του Διομήδη είναι πολύ δύσκολη. Η πρόκριση -υπό φυσιολογικές συνθήκες τουλάχιστον- μοιάζει ανέφικτη, όμως το κίνητρο των παικτών του Μίμη Δημητρούλια είναι τεράστιο. Το ευρωπαϊκό πρεστίζ που απέκτησαν οι «λύκοι» με την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ, αλλά και τη φετινή πρόκριση στους «32» του EHF Cup, πρέπει να διατηρηθεί και αυτό θα γίνει εφόσον οι πρωταθλητές Ελλάδας εμφανιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικοί απέναντι στους Γερμανούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, και ιδιαίτερα στο πρώτο παιχνίδι, ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας βαριάς ήττας κι αυτό είναι κάτι που θέλουν (και μπορούν) να αποφύγουν οι «λύκοι». Όπως και να ΄χει, και μόνο η εμπειρία να αγωνιστούν απέναντι σε αυτή την ομάδα θα είναι πολύτιμη για τους παίκτες του Διομήδη.
Η Ράιν Νέκαρ Λέβεν δημιουργήθηκε το 2002, προερχόμενη από τη συνένωση των Κρονάου και Μπάντεν Εστρινγκεν. Ένα χρόνο αργότερα ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, υποβιβάστηκε αλλά επανήλθε άμεσα και έκτοτε πρωταγωνιστεί, χωρίς πάντως να έχει πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Η καλύτερη θέση της στην Μπουντεσλίγκα ήταν η τρίτη, το 2009, ενώ έφτασε τρεις φορές σε τελικό κυπέλλου, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες: το 2006 από το Αμβούργο, το 2007 από το Κίελο και το 2010 ξανά από το Αμβούργο (στην παράταση). Κορυφαία στιγμή της ιστορίας της, πάντως, ήταν η συμμετοχή της στο φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011, στην Κολονία, όπου τελικά κατετάγη τέταρτη, χάνοντας στον ημιτελικό από την Μπαρτσελόνα και στον «μικρό» τελικό από το Αμβούργο. Το 2008 έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου ηττήθηκε από την ουγγρική Βέζπρεμ, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και συνέχισε στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την επίσης γερμανική Γκέπινγκεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου