Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δέσμιοι των συλλόγων οι παίκτες

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
Του ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ, εφημερίδα Goal
Φωνή βοώντων εν τη ερήμω του συντηρητισμού αποδεικνύονται οι προτάσεις των αθλητών, όπως αυτές εκφράστηκαν στην πρόσφατη ΓΣ της ΟΧΕ και ειδικότερα αυτή που αφορά το όριο ηλικίας των 27 ετών ή της δεκαετίας σε έναν σύλλογο. Οι παίκτες του χάντμπολ μέσω του συλλόγου τους (ΠΣΑΧ) είχαν ζητήσει να μειωθούν ή ακόμα και να καταργηθούν τα συγκεκριμένα όρια και να μένουν ελεύθεροι από τα σωματεία τους νωρίτερα.
Μια πρόταση που σαφώς -τη δεδομένη στιγμή και κάτω από το βάρος των οικονομικών συγκυριών- αν γινόταν δεκτή θα μπορούσε (υπό προϋποθέσεις) να κινήσει το μεταγραφικό παζάρι που φέτος το καλοκαίρι ήταν κάτι παραπάνω από ισχνό.Παρά τις υποσχέσεις διά μικροφώνου (από πλείστα μέλη και του σημερινού ΔΣ) στο συμπόσιο του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Λουτράκι πως θα στηριχθεί η προσπάθειά του ΠΣΑΧ, τελικά την Τρίτη ελάχιστοι ήταν αυτοί που τάχθηκαν υπέρ. Ανάμεσά στους θετικά κείμενους ήταν και ο Νίκος Γραμματικός -που αντιλαμβάνεται καλύτερα από πολλούς μέσα στο ΔΣ τη σκλαβιά που βιώνουν οι παίκτες- αλλά δεν στάθηκε δυνατόν να αλλάξει τα δεδομένα.
Επίσης υπήρξε και μια δεύτερη πρόταση από τον Μπάμπη Πιλαφά να πέσει το όριο ηλικίας στα 23 και παράλληλα να μειωθεί και το όριο των ρόστερ από 25 σε 22 (άλλωστε καμία ομάδα δεν έχει περισσότερους από 20 παίκτες), που όμως επίσης έπεσε στο κενό.
Η μοναδική διαφοροποίηση που επετεύχθη ήταν η μείωση της δεκαετίας σε οκταετία, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί πως πετάχτηκαν ψίχουλα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αυτή η πρόταση ουσιαστικά θα κατατεθεί προς ψήφιση στη ΓΣ του Δεκεμβρίου, με την πρόταση των αθλητών επίσης να παρουσιάζεται ως μια ακόμα επιλογή, που όμως δεδομένα θα καταψηφιστεί.
*Φαίνεται πως δεν έλειψαν οι εντάσεις στο ΔΣ της Τρίτης ανάμεσα στους συμβούλους, ένας εκ των οποίων ουσιαστικά αποκάλεσε σε γενικές γραμμές συνάδελφό του «άσχετο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου