Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μόνο νίκες η ΕΑΧ στην Α2

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Με δυο εκτός έδρας νίκες άρχισε την πορεία της η ΕΑΧ Χανιά και αύριο θα παίξει στο κλ. Κλαδισού με την Αναγ. Βύρωνα, με στόχο να διευρύνει το σερί της. Φέτος η κατηγορία έχει αρκετές αλλαγές, αφού οι όμιλοι -λόγω των μεγάλων οικονομικών δυσκολιών και προκειμένου να μειωθούν οι μετακινήσεις- έγιναν 6, με την ΕΑΧ Χανιά να μετέχει στον 1ο, μαζί με ακόμη 6 ομάδες (αρχικά ήταν 8 αλλά πρώτα αποχώρησε ο ΟΦΝ Ν. Ιωνίας και στη συνέχεια ο Αργολικός), χωρίς βέβαια να αποφεύγει τα μακρινά ταξίδια, αφού ήδη έχει πάει σε Αγρίνιο και Αίγιο, ενώ απομένουν ακόμη τρεις μετακινήσεις στην Αττική και μια στην Πάτρα. 
Πάντως, λογικά, φέτος θα δώσει περισσότερα παιχνίδια από τα συνολικά τρία (2 εκτός-1 εντός έδρας) στην περυσινή σεζόν (οπότε έπαιζε στον 1ο υποόμιλο του 1ου ομίλου, μαζί με ακόμη τρεις ομάδες (Καματερό, Αναγ. Βύρωνα και Αργολικό). Για το αν η χανιώτικη ομάδα έχει δυνατότητες να διεκδικήσει την 1η θέση στον όμιλο και στη συνέχεια την άνοδο, θα ξεκαθαρίσει μετά τις αναμετρήσεις του α’ γύρου με τις τρεις αθηναϊκές. Όπως αναφέρεται στην ειδική προκήρυξη της κατηγορίας, στο πρωτάθλημα δικαιούνται συμμετοχής συνολικά 41 σωματεία, που έχουν χωριστεί σε 6 ομίλους και την άνοδο στην Α1 κατηγορία θα πάρουν συνολικά 2 ομάδες. Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής αγωνιστικής περιόδου τα σωματεία που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους 1ο, 5ο, 6ο θα αγωνιστούν μεταξύ τους ως ακολούθως: 1ο 5ου - 1ο 6ου σε μονό αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα. Ο νικητής θα παίξει μονό αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα με το 1ο του 1ου ομίλου και αυτός που θα κερδίσει θα πάρει την άνοδο στην Α1. Με ανάλογο τρόπο θα κριθεί και το δεύτερο εισιτήριο, μεταξύ των τριών πρώτων στους άλλους ομίλους, όπου αρχικά θα παίξουν η 1η ομάδα του 4ου ομίλου με την 1η του 3ου και η νικήτρια θα αντιμετωπίσει την 1η του 2ου, για μια θέση στην Α1. 
Όπως προαναφέρουμε, φέτος δεν υπάρχει υποβιβασμός από την κατηγορία, όμως είναι πολύ πιθανό από τη σεζόν 2013-14 να... επιστρέψει η Β’ Εθνική. Μέχρι την ολοκλήρωση του α’ γύρου η ΕΑΧ Χανιά θα παίξει με Αρη Νίκαιας (μέσα -5η αγωνιστική), Παράδεισο Αμαρουσίου (έξω -6η) και Ακαδημία Πάτρας (μ. -7η). Την 4η αγωνιστική θα πάρει χωρίς κόπο τη νίκη, αφού ο Αργολικός αποχώρησε, ενώ έχει ήδη αγωνιστεί -εκτός έδρας- και έχει κερδίσει τον Παναιτωλικό (21-20 στην πρεμιέρα) 
και τον Πήγασο Αιγίου (31-9 τη 2η αγωνιστική). Συγκριτικά με την περυσινή σύνθεση υπάρχει η προσθήκη της Θεολόγη (από το Αίγιο), “μπήκαν” στην ομάδα τέσσερις κορασίδες (στις θέσεις κοριτσιών που σταμάτησαν), αλλά και μια 18χρονη τερματοφύλακας, ενώ ως ξένη συνεχίζει η Ιλιτς. 
Αναλυτικά το ρόστερ της ΕΑΧ Χανιά. 
•Γαβριλάκη Βάσω (θέση: πλέι μέικερ -έτος γεν.: 1978) 
•Ίλιτς Λιουμπίνγκα (ίντερ-1977) 
•Μαρκουλάκη Αριάδνη (ίντερ -1992) 
•Παντελάκη Γεωργία (ίντερ -1978) 
•Παντελάκη Χριστίνα (δεξί εξτρέμ -1980) 
•Παπαδοκωνσταντάκη Μαρία (τερματοφύλακας - 1997) 
•Σαματά Άννα (τερματοφύλακας -1983) 
•Σπυρίδου Βερόνικα (πίβοτ - 1993) 
•Καμπανιέρη Αρετή (δεξί εξτρέμ -1997) 
•Μπόσκοβιτς Κατερίνα (αριστερό εξτρέμ - 1997) 
•Σεβαστή Θεολόγη (αριστερό εξτρέμ - 1980) 
•Χαβαλεδάκη Βάσω (πίβοτ-1983) 
•Λευθέρη Ευγενία (πλέι μέικερ -1992) 
•Βλαζάκη Αλεξάνδρα (τερματοφύλακας - 1994) 
•Αννικα Στρατιδάκη (πίβοτ-1997) 
Προπονήτρια -και όχι μόνον- για μια ακόμη φορά θα είναι η Νατάσα Οτοβιτς-Φάσουρα, η οποία αναφερόμενη στους στόχους της ομάδας, δήλωσε: “Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, με βασικό στόχο να δώσουμε την ευκαιρία για άθληση στις παίκτριες της ομάδας και ειδικά στις νεαρές. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι σε μια κοινωνία όπου το κράτος έχει αφήσει στην άκρη τον αθλητισμό και έτσι η ομοσπονδία έχει φορτώσει όλα τα οικονομικά στους συλλόγους, υπάρχουν και αθλήτριες με φιλότιμο και αγάπη για τον αθλητισμό, οι οποίες σηκώνουν στις πλάτες τους μεγάλο κομμάτι από το βάρος που αφορά την επιβίωση της δικής μας ομάδας. Είναι άξιες συγχαρητηρίων και ολόψυχα τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο πρωτάθλημα. Ακόμη, εκ μέρους όλων όσοι ασχολούνται με την ομάδα, θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας για την φετινή χρονιά, που είναι -και πάλι- η ANEK Lines και τα Σ/Μ Χαλκιαδάκης, για τη σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στην προσπάθεια που καταβάλει η ΕΑΧ Χανιά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου