Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΙΤΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
 
Η ομάδα της Πάτρας νίκησε 30-22 στον 1ο τελικό τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών
Μία… ανάσα από την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου πρωτάθλημα της και του 4ου της νταμπλ βρίσκεται η Ορμή Λουξ. Η ομάδα της Πάτρας επικράτησε 30-22 του Μέγα Αλέξανδρου στο «Δ. Τόφαλος» στον 1ο τελικό της Α1 Γυναικών ΟΠΑΠ και έγινε το φαβορί και για τον φετινό τίτλο.
Οι «Λέαινες» ήταν σαφώς καλύτερες από την σκληροτράχηλη ομάδα του Κύρου Σαράφη, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη της φετινής χρονιάς, αποκλείοντας την Κυπελλούχο Νέα Ιωνία στα ημιτελικά. Η ομάδα του Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς προηγήθηκε 11-6 στο
17’, αλλά οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 11-8 και παρέμειναν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κοντά στο σκορ (16-13). Στο δεύτερο ημίχρονο η Ορμή ανέβασε ρυθμό και προηγήθηκε 19-14 στο 35’ και στην συνέχεια διατήρησε την διαφορά σε υψηλά επίπεδα μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όπου και προηγήθηκε με 8 τέρματα διαφορά (29-21). Τελικά πήρε τη νίκη με 30-22 και μαζί σημαντικό πλεονέκτημα για την ρεβάνς του ερχόμενου Σαββάτου στα Γιαννιτσά.
*Στο 15’΄χτύπησε στο πόδι η Καράγιωργα και δεν ξαναπέρασε στο παιχνίδι.
ΑΣΕ ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ- ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 30-22
Τα δεκάλεπτα: 6-5, 12-9, 16-13 (ημχ.), 20-16, 25-20, 30-22
ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ (Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς): Καλασνίκοβα, Μαρλαφέκα, Παπαδοπούλου Αν. Καράγιωργα 3, Ευαγγελίδου 3, Στράτου 3, Ζιλινσκάιτε, Παπάζογλου, Στανκούτε 3, Πένεφ 6, Κασάπη, Βαφειάδου 5, Στρατάκη 7, Αποστολοπούλου.
Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Κύρος Σαράφης): Γιαντσή, Χατζηπαρασίδου 8, Μπατζαρακούδη 4, Παπαδοπούλου Ι., Γεωργιάδου 1, Πιπιλακίδου, Παπαδοπούλου Μ. 3, Ιωαννίδου 2, Τσιτσούκη, Αναστασίου 4, Παρασκευαΐδου. Διαιτητές: Τσάκωνας- Χασκής, δίλεπτα: 3-6, πέναλτι: 4/4-4/4.
Συνέντευξη Τύπου
Κύρος Σαράφης
(τεχνικός Μεγάλου Αλεξάνδρου): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ορμή. Κέρδισε δίκαια. Εμείς προσπαθήσαμε να αντέξουμε στην πίεση, αλλά φάνηκε πως δεν τα καταφέρουμε. Δείξαμε πως ίσως δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο παιχνίδι. Είμαστε μια ομάδα με χαμηλότερο ύψος από την Ορμή και η άμυνα 6-0 μας δυσκόλεψε πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι πως παίζεις όσο σου επιτρέπει η άλλη ομάδα. Το σκορ αντικατοπτρίζει την διαφορά δυναμικότητας. Κάναμε μια πορεία που κανείς δεν την περίμενε. Είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε μέχρι τον τελικό».
Ζλάτκο Πετρονίγεβιτς (προπονητής Ορμής): «Δεν ξέραμε πολλά πράγματα για τον αντίπαλο μας διότι δεν παίξαμε μαζί στο πρωτάθλημα. Προετοιμαστήκαμε όπως σε όλα τα ματς. Στο πρώτο ημίχρονο κατάλαβα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν έχει σουτέρ και προσπαθεί να παίζει συνέχεια με δεύτερο πίβοτ, αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις πολύ καλή ομάδα και γεμάτο ρόστερ. Συγχαρητήρια στους αντιπάλους μας που έφτασαν μέχρι τον τελικό».
Τάνια Πένεφ (πλέι μέικερ Ορμής): «Συγχαρητήρια στον Μέγα Αλέξανδρο για την πορεία του. Εμείς κερδίσαμε γιατί στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλή άμυνα, ενώ πετύχαμε εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό. Το δεύτερο ματς θα είναι ένα άλλο παιχνίδι».
Λευκή Γιαντσή (τερματοφύλακας Μεγάλου Αλεξάνδρου): «Δεν έχουμε εμπειρία από τέτοια ματς. Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε. Ίσως λόγω κούρασης να μην αποδώσαμε όπως έπρεπε. Υπάρχει απογοήτευση για την εμφάνιση όχι για την ήττα. Ήταν μεγάλη επιτυχία που φτάσαμε ως εδώ, χωρίς πόρους, χωρίς μεγάλα ονόματα. Επιφυλασσόμαστε για ένα καλό ματς στη ρεβάνς».
Άννα Στράτου (αρχηγός Ορμής): «Παρά την απειρία τους, οι αντίπαλοι μας ήταν μια αντάξια ομάδα για τον τελικό. Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε τον ρυθμό μας. Θα πάμε για την νίκη και στα Γιαννιτσά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου