Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ανοίγει η νέα σελίδα...

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 

Την Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Τετάρτη στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρα -3- της Θεσσαλονίκης η Εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δεύτερου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να κάνει νέο ξεκίνημα υπό της οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού, Σωκράτη Βακάλη και του συνεργάτη του, Γιώργου Αντωνίου, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στον πάγκο.
Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής αθλήτριες: Ασπασία Λέκκα, Κατερίνα Βαφειάδου, Αθανασία Στρατάκη, Βάγια Μπαλάφα, Μαρία Στασινού, Δήμητρα Μπατζαρακούδη, Κασσάνδρα Χοτοκουρίδου, Μαρία Χατζηπαρασίδου, Ρούλα Κοτσαμπουικίδου, Νικολέτα Μαυρογιώργη, Φραγκούλα Παπανικολάου, Λαμπρίνα Τσάκαλου, Σοφία Δημητρίου, Ελσα Μάστακα, Ελένη Αναστασίου, Ελένη Μούρνου και Μαρία Παπαδοπούλου.
Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ για το ντεμπούτο του. «Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι πάλι στον πάγκο. Κάθε ευκαιρία εκπροσώπησης της χώρας σου είναι σημαντική. Νομίζω ότι είμαι στην πιο ώριμη φάση της προπονητικής μου καριέρας για να οδηγήσω την ομάδα και γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα και της ιδιαιτερότητες του γυναικείου χάντμπολ. Πιστεύω, σε βάθος χρόνου, να δημιουργήσουμε κλίμα αλλαγής. Από την ανυποληψία να περάσουμε στην τιμητική θέση, ώστε να μας εκτιμούν αγωνιστικά και να γίνουμε πρεσβευτές του γυναικείου αθλητισμού και της Ελλάδας».
Αναφορικά με το τι είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξει ο έμπειρος τεχνικός, σημείωσε πως: «Η δική μας φιλοσοφία είναι η συνειδητοποίηση και δέσμευση των παικτριών. Να έχουν ευθύνη της προετοιμασίας τους, της απόδοσής τους και της συμπεριφοράς τους. Εμείς, σαν προπονητές, πρέπει να βοηθήσουμε, δημιουργώντας μία κοινή γλώσσα, δηλαδή συγκεκριμένη τακτική. Πρέπει να παίξουμε με καλύτερες προϋποθέσεις».
Για το ματς με την Πορτογαλία, σχολίασε πως: «Είναι ένας δύσκολος αγώνας. Αντικειμενικά, η Πορτογαλία είναι καλύτερη από εμάς. Έχουμε προετοιμαστεί καλά, παρότι δεν είχαμε πολλές ημέρες στη διάθεσή μας, αλλά το αρνητικό είναι πως δεν έχουμε φιλικά στα πόδια μας. Ευελπιστούμε να παίξουμε ωραία και, αν μπορέσουμε, θα διεκδικήσουμε κάτι.
Οι κοπέλες βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, αφού το πρωτάθλημα μόλις τελείωσε. Ανταποκρίθηκαν στο καμπ, που είχε υψηλά στάνταρ, όμως δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ για το ματς με τη Σερβία τον Ιούνιο και τη γενικότερη προετοιμασία, λόγω της μεγάλης απραξίας. Όποια αθλήτρια δεν δουλέψει ατομικά και δεν επαλειφθεί της κατάστασής της, θα μένει εκτός ομάδας».
Όσον αφορά τους στόχους του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ο 44χρονος προπονητής επισήμανε πως: «Στόχος μας είναι η Εθνική να γίνει ελκυστικός οργανισμός που, όποιος είναι απ’ έξω, να θέλει διακαώς να συμμετέχει σε αυτόν. Νομίζω ότι δειλά-δειλά η ψυχολογία των κοριτσιών αλλάζει. Φοβάμαι μόνο πως, ίσως, όταν κουραστούν να βγει ο κακός παλιός τους εαυτός. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση για να υπάρχει και διάρκεια. Διαμορφώνουμε συγκεκριμένο τακτικό πλάνο, το οποίο πρέπει να μεταφερθεί σε όλες τις Εθνικές ομάδες. Κάθε αθλήτρια θα έχει ένα εγχειρίδιο τακτικής, ώστε να ξέρει, ανά πάσα στιγμή, τι παίζει η ομάδα.
Το σίγουρο είναι πως στο σύστημα το βασικό κομμάτι της ομάδας είναι η αθλήτρια και πως αυτή προετοιμάζεται. Πρέπει να αρχίσουν να λειτουργούν επαγγελματικά».
Μία από τις παλαιότερες αθλήτριες είναι η Σοφία Δημητρίου, η οποία σχολίασε πως: «Θεωρητικά, η Πορτογαλία δεν είναι σαν τη Σερβία ή τη Ρουμανία. Μπορούμε να παλέψουμε το ματς, αν δείξουμε τα καλά μας στοιχεία και παίξουμε με μυαλό».
Βαθμολογία 2ου ομίλου: (σε 2 ματς)
1. Ρουμανία 4
2. Σερβία 4
3. Πορτογαλία 0
4. Ελλάδα 0
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου