Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΚΟΒΑΤΣ: «ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»!

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
 
Έναν παλιό της γνώριμο, τον Γκόραν Πέρκοβατς θα συναντήσει η Εθνική Ανδρών στα προ-προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2014. Ο Κροάτης πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος την διετία 2005-2007 είναι πλέον εκλέκτορας της Εθνικής Ελβετίας και η «μάχη» των δύο ομάδων αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα. Ο πάλαι ποτέ σπουδαίος αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, μίλησε στο handball.org.gr για την κλήρωση που θέτει αντιμέτωπες Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία. «Θα είναι ευχάριστο που θα συναντήσω γνώριμα πρόσωπα. Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος, ο δυσκολότερος απ’ όλους τους άλλους. Θεωρώ πως για αυτόν ακριβώς το λόγο και επειδή στους άλλους ομίλους υπάρχουν αρκετά πιο
αδύνατες ομάδες από τον δικό μας θα περάσει μόνο ένας (προκρίνονται και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι όλων), λόγω μικρότερης διαφοράς τερμάτων. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι τόσο δυνατή ομάδα όσο παλιά, είναι πάντα ωστόσο υπολογίσιμη. Κάνει και αυτή ανανέωση, όπως και εμείς. Έχουμε μία νέα γενιά αθλητών. Για τις άλλες ομάδες (Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία) πιστεύω ότι δεν έχουν πιθανότητες να περάσουν». Παρόλα αυτά η Ιταλία είχε δυσκολέψει πάρα πολύ την Ελβετία στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013, αφού είχε κερδίσει μόλις 27-25, ενώ στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει 17-14. «Πράγματι σε εκείνο το ματς παίξαμε πάρα πολύ άσχημα και ήμασταν τυχεροί που στο τέλος πήραμε τη νίκη. Οι Ιταλοί είχαν παίξει καλύτερα τότε, αλλά τώρα είναι ένας άλλος όμιλος». Ο Κροάτης ήταν φάνηκε ενημερωμένος και για την πορεία του Διομήδη Άργους. «Είναι στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, όπως και η ελβετική Βάκερ Τουν, έχουν τους Ζαραβίνα και Σαμαρά στη σύνθεση τους, μεγάλοι σε ηλικία, αλλά σίγουρα πολύ έμπειροι αθλητές». Τέλος ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελβετίας αναφέρθηκε και στα πολύ δυνατά φιλικά που θα δώσει η ομάδα του κόντρα στη Γαλλία στις πόλεις Σαμπερί και Μονπελιέ στις 5 και 7 Απριλίου: «Θα είναι δύο πολύ δυνατά παιχνίδια και θα έχω την ευκαιρία να τεστάρω τους παίκτες απέναντι σε μία ομάδα υψηλού επιπέδου», κατέληξε.
Αναφορικά πάντως με το δικαίωμα της διοργάνωσης του 2ου ομίλου το διάστημα 8-10 Ιουνίου, όπως έγινε γνωστό δικαίωμα να αναλάβουν τον όμιλο αν αρνηθεί η Ιταλία, έχουν κατά σειρά Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία και τελευταία η Ελλάδα, κατόπιν κλήρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου