Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Διεθνή νέα

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
 
ΣΤΟΥΣ «8» ΤΟ ΚΙΕΛΟ, ΕΥΚΟΛΑ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΚΑΙ ΑΤΛΕΤΙΚΟ, ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ 5 ΖΕΥΓΑΡΙΑ
Δυνατές μονομαχίες σε γεμάτα γήπεδα με συναρπαστικά φινάλε διεξήχθησαν στα πρώτα παιχνίδια των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών. Το Κίελο ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση της στα προημιτελικά μετά τις νίκες της επί της Βίσλα Πλοκ με 36-24 στην Πολωνία και 27-24 στην Γερμανία. Στο μεγάλο «εμφύλιο» της Γερμανίας η Φούχσε επικράτησε 32-30 του Αμβούργου μπροστά σε 9.000 θεατές στο Βερολίνο. Στη Γαλλία η Μονπελιέ μετά από ένα εξαιρετικό ματς νίκησε 30-28 την Μπαρτσελόνα με τους Γκάγιτς και Καράμπατιτς να πετυχαίνουν από 8 και 5 γκολ αντίστοιχα. Μάλιστα η Μονπελιέ προηγήθηκε και 17-11 στο ημίχρονο και θα μπορούσε να πάρει καλύτερα διαφορά ενόψει της δύσκολης ρεβάνς. Στα Σκόπια 7.000 φίλαθλοι
δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα και βοήθησαν την Μέταλουργκ να κερδίσει 19-18 την Κροάσια Ζάγκρεμπ, ενώ στην Ισπανία η Αντεμάρ Λεόν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και επικράτησε 31-28 της Ουγγρικής Βέζπρεμ. Η Κοπεγχάγη στο Σκανδιναβικό ντέρμπι πέρασε εύκολα (34-25) από την έδρα της Σάβεχοφ, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν δυσκολεύτηκε να περάσει το εμπόδιο της Σαφχάουζεν στην Ελβετία με 36-27.
«ΤΣΕΚΑΡΕ» ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ
Εκτός από το παιχνίδι του Διομήδη με την Ελβετική Κριένς που έληξε ισόπαλος 28-28, άλλα δύο ακόμα ματς για την προημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ ανδρών διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο. Η Πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση και νίκησε 33-24 στη Ρουμανία την Σουτσεάβα, μετατρέποντας τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία. Μεγάλο ματς έγινε στην Ελβετία με την Βάκερ Τουν να επικρατεί της Μπόζεν με 33-32. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν σπουδαία ανατροπή καθώς ήταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 12-19! Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν τρεις Κροάτες, οι Τούρκοβιτς (παίζει πλέον ως Ιταλός) και Σπόρσιτς για την Ιταλική ομάδα με 10 και 9 γκολ αντίστοιχα, αλλά και ο Φράνιτς για την Βάκερ Τουν, ο οποίος έκρινε την αναμέτρηση με δύο γκολ στα δύο τελευταία λεπτά του αγώνα. Πλέον η πρόκριση είναι ανοικτή με την Μπόζεν να έχει φυσικά τον πρώτο λόγο, αφού μεταφέρει την σειρά στην έδρα της. Το ζευγάρι Μάριμπορ (Σλοβενία)- Μακάμπι (Ισραήλ) θα δώσει τα δύο παιχνίδια στο Τελ Αβίβ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου