Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Στα προ-προκριματικά η Ελλάδα

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών αναμένεται να λάβει μέρος στα προ-προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2014.
Η συμμετοχή των 39 ομάδων για τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χάντμπολ ανδρών του 2014, στάθηκε η αιτία να λάβει η ελληνική ομάδα στα προ-προκριματικά, ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στα προκριματικά.
Στα προκριματικά έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους 22 ομάδες, οι Αυστρία, Βοσνία, Λευκορωσία, Κροατία, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σλοβενία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία.
Συμμετοχή δήλωσαν άλλες 16 ομάδες οι Βέλγιο, Κύπρος, Εσθονία, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ρουμανία, Ελβετία, Ουκρανία, Τουρκία.
Αυτές οι ομάδες θα αγωνιστούν στην 1η φάση των προ-προκριματικών το διάστημα 8-10 Ιουνίου χωρισμένες σε 4 γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Ο κάθε όμιλος θα διεξαχθεί σε μία έδρα και με σύστημα ένας προς όλους.
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και δύο καλύτερες δεύτερες όλων θα προκριθούν στην 2η φάση, δηλαδή στα προκριματικά.
Οι 28 ομάδες (22 που έχουν ήδη περάσει μαζί με τις 6) θα χωριστούν σε 7 γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο και η 3η καλύτερη όλων (15 ομάδες και η διοργανώτρια Δανία 16) θα πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Σκανδιναβική χώρα.
Η κλήρωση της 1ης φάσης θα διεξαχθεί στην Βιέννη 27 Μαρτίου 2012 και της 2ης φάσης 20 Απριλίου 2012 στην Κοπεγχάγη.
Η Ελλάδα θα βρεθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Αναλυτικά τα γκρουπ:
1ο γκρουπ: Ουκρανία, Ελλάδα, Ρουμανία, Εσθονία
2ο γκρουπ: Ελβετία, Ισραήλ, Λετονία, Κύπρος
3ο γκρουπ: Φινλανδία, Τουρκία, Βέλγιο, Ιταλία
4ο γκρουπ: Λουξεμβούργο, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Μάλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου