Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΜΕ 10 ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ...ΕΝΙΑΙΑ Η Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  
Από e-handball.gr
Τα πάνω κάτω στα εθνικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών φέρνει σύμφωνα με πληροφορίες η νέα αναδιάρθρωση που θα εφαρμόσει η ΟΧΕ προκειμένου οι σύλλογοι να ανταπεξέλθουν στα οικονομικές δεδομένα της εποχής, χωρίς παράλληλα να υποτιμηθεί -τηρουμένων των αναλογιών- η αξία και η ποιότητα των πρωταθλημάτων.
Έτσι βάση της νέας αναδιάρθρωσης η Α1 Ανδρών θα αποτελείται από 10 ομάδες, όπου ο πρωταθλητής θα προκύπτει μέσα από τα πλέι-οφ. Η Α1 γυναικών ενοποιείται εκ νέου και πλέον θα απαρτίζεται από 6 ομάδες , με την πρωταθλήτρια ομάδα να αναδεικνύεται μέσα από την διαδικασία των πλει οφ.
Η Α2 Ανδρών θα κατατμηθεί περαιτέρω , από 2 σε 4 ομίλους, όπου σε κάθε όμιλο θα μετέχουν 6 ομάδες , με τους πρωταθλητές των ομίλων να αναμετρώνται σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α1. Αντίστοιχα στην Α2 γυναικών οι 4 όμιλοι θα απαρτίζονται από 6 ομάδες, όπου και εκεί οι πρωταθλήτριες των ομίλων θα αναμετρώνται σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α1.
Σημαντική καινοτομία στους άνδρες η κατάργηση των τοπικών πρωταθλημάτων, με τις ομάδες των εν λόγω κατηγοριών να προωθούνται στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής το οποίο θα διαχωριστεί σε 8 ομίλους (η συμμετοχή θα είναι προαιρετική). Η Β εθνική γυναικών μένει ως έχει (η συμμετοχή θα είναι προαιρετική)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου