Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ο 30ος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα τεθούν αντιμέτωποι στον 30ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο «Δημ. Τόφαλος» το ερχόμενο Σάββατο (17/3).
Τα… τριανταρίζει το Σάββατο (17/3) ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ ανδρών, που θα διεξαχθεί στις 5.15 μ.μ. στο κλειστό στάδιο «Δημ. Τόφαλος» ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Στο μεταξύ, αύριο (16/3) στις 2 μ.μ. θα διεξαχθεί η συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Αστήρ», όπου το «παρών» θα δώσουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, των τοπικών διοργανωτών, του χορηγού ονομασίας και των δύο φιναλίστ.
Πρώτος τελικός για τον ΠΑΟΚ

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει λάβει μέρος σε τέσσερα Final 4, ωστόσο αυτός είναι μόλις ο πρώτος τελικός που θα συμμετάσχει. Το 2004, το 2006, το 2007 είχε αποκλειστεί στους ημιτελικούς ενώ στη Λαμία το 2010, τα επεισόδια είχαν σταθεί ο λόγος τιμωρίας της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και ο αποκλεισμός των δύο από τη διοργάνωση.
Θέλει το δεύτερο Κύπελλο η ΑΕΚ
Μετά τη συμμετοχή της το 2009 και την κατάκτηση του πρώτου της Κυπέλλου στην ιστορία της αλλά και τον περσινό χαμένο τελικό στα Χανιά, η ΑΕΚ θα λάβει για τρίτη φορά, μέρος σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ. Στόχος; Η κατάκτηση του δεύτερου Κυπέλλου στην ιστορία της ομάδας.
Στόχος, το τρόπαιο μετά από 28 χρόνια
Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ δεν στοχεύει μόνο στην κατάκτηση του 1ου του κυπέλλου, αλλά και πρώτο της Θεσσαλονίκης μετά από 28 ολόκληρα χρόνια. Τελευταία φορά που ομάδα της συμπρωτεύουσας γεύτηκε τη χαρά ενός κυπέλλου ήταν το μακρινό 1984, όταν ο ΒΑΟ πήρε το τρόπαιο, όπως και το 1983 που ξεκίνησε ο θεσμός. Η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην υπάρχει πια, αλλά συνδέεται άμεσα με τον ΠΑΟΚ, αφού 4 παίκτες (Μισυρλής, Τσακίρης, Κοκκώνης, Γουργούμης) του μαζί με τον αρχηγό και υπεύθυνο του τμήματος Αντώνη Σαουλίδη προέρχονται από τον ΒΑΟ. Σημειολογικά ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην πόλη, όπου πήρε μέρος στο πρώτο του φάιναλ- φορ το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου