Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Δημητρούλιας: «Οι παίκτες μου καταθέτουν την ψυχή τους»

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Στους χαλεπούς καιρούς για τη χώρα μας, ο προπονητής του Διομήδη Άργους, Δημήτρης Δημητρούλιας, πέρνα υπέροχα μηνύματα μέσω του Onsports, μετά τη διάκριση της ομάδας του και την πρόκριση στους «4» της Ευρώπης.
Όνειρο ζει, μην τον ξυπνάτε τώρα! Ο στίχος από το γνωστό ελληνικό άσμα, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το σλόγκαν για τον προπονητή του Διομήδη Άργους, Δημήτρη Δημητρούλια. Τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, βλέπει την ομάδα του να «φιγουράρει» πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής και είναι η βασική διεκδικήτρια για την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία της! Χθες (25/3) όμως, οι «λύκοι» έγραψαν τη δική τους ιστορία και στην Ευρώπη. Μετά τη νίκη στον επαναληπτικό προημιτελικό απέναντι στην Κριένς Λουκέρνης προκρίθηκαν στους «4» του Challenge Cup, κάτι το οποίο πετυχαίνει για δεύτερη φορά ελληνική ομάδα.
Ο προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας πανευτυχής για την… τροχιά των πραγμάτων, παραχώρησε συνέντευξη στο Οnsports, αναλύοντας τα συναισθήματά του, τα ατού της ομάδας του ενώ δεν έκρυψε τον πόθο του για συμμετοχή στον τελικό της Ευρώπης!
-Το καλοκαίρι όταν κάνατε τον σχεδιασμό, περιμένατε πως μετά από μερικούς μήνες, ο Διομήδης θα ήταν ο βασικός διεκδικητής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ θα είχε προκριθεί και στα ημιτελικά της Ευρώπης;
«Για να είμαι ειλικρινής είχα ένα καλό «feeling» αλλά αυτό δεν μεταφραζόταν σε πρωτοπορία στην Ελλάδα και τετράδα στο Τσάλεντζ Καπ. Ωστόσο, στην πορεία είδα ότι υπήρχε η διάθεση των παιδιών, είχαμε κοινή γλώσσα και πιστεύαμε πως θα τα πάμε καλά. Δεν το είχαμε ορίσει, εξάλλου όπως είχα πει το περασμένο καλοκαίρι, αυτό που επιδιώκαμε είναι κάθε μήνα να έχουμε καλύτερη φυσική κατάσταση και να παίζουμε ωραίο χάντμπολ. Οπότε, στο σημείο που έχουμε ήδη φτάσει είναι πέραν του δέοντος καλά».
-Ποιο είναι το πλεονέκτημα αυτής της ομάδας; Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα;
«Σαφώς η άμυνα είναι «κλειδί», παίζουμε ιδιαίτερη άμυνα και για να γίνει αυτό, εκτός από φυσική κατάσταση, προϋποθέτει και μυαλό. Ταυτόχρονα δουλεύουμε πολύ στην επίθεση, έχουμε δικά μας επιθετικά μοτίβα με πολύ πνεύμα και έχουμε φτάσει να παίζουμε ποιοτική επίθεση κατά διαστήματα, η οποία εξελίσσεται συνέχεια».
-Ο προπονητής της Κριένς, Τόρμπεν Βίντερ είπε στη συνέντευξη Τύπου πως έχετε… πνεύμα. Είναι κάτι στο οποίο πιστεύετε;
«Είναι κάτι για το οποίο χάρηκα πολύ όταν το άκουσα. Πρόκειται για έναν έμπειρο προπονητή που όταν λέει πως η ομάδα μας έχει πνεύμα, σημαίνει πως έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Με πνεύμα στην επίθεση δεν φοβόμαστε τις δυσκολίες. Σίγουρα, όλες οι προσπάθειες δεν γίνεται να καταλήξουν σε γκολ αλλά θέλουμε να έχουμε ζυγισμένες επιθέσεις, συγχρονισμένες και στην άμυνα, να μην τρώμε εύκολα γκολ στην κόντρα. Στο παιχνίδι με την Κριένς είχαμε καλή επίθεση κατά διαστήματα».
-Από εδώ και πέρα, η συμμετοχή στον τελικό μοιάζει εφικτός στόχος;
«Νομίζω πως μία ομάδα, μέσα σε μία σεζόν, μπορεί να κάνει ένα ή δύο τέλεια παιχνίδια. Αν καταφέρουμε να βρεθούμε σε τέτοια μέρα σε ένα από τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν στην επόμενη φάση, τότε θα μπορούσαμε να βρεθούμε στον τελικό. Ωστόσο, ξέρουμε πως είναι υπερβολικά δύσκολο».
-Η πορτογαλική, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η ελβετική Βάκερ Τουν και η Μακάμπι από το Ισραήλ είναι οι τρεις ομάδες που θα μπουν μαζί σας την Τρίτη (27/3) στην κληρωτίδα για την ανάδειξη των ζευγαριών των ημιτελικών. Έχετε κάποια προτίμηση;
«Η Μακάμπι είναι ένας αντίπαλος που μας ταιριάζει. Από ‘κει και πέρα, θέλουμε να αποφύγουμε την Σπόρτινγκ λόγω προπονητή, ο οποίος ξέρει να διασπάει άμυνες, ενώ αν προκύψει η ελβετική είναι καλύτερη από την Κριένς που βρήκαμε στα προημιτελικά αλλά έχει τρωτά σημεία. Την είδα σε ορισμένα βίντεο και πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες. Όπως και να έχει είμαστε αουτσάιντερ, όπως ήμασταν και χθες (25/3), όπως ήμασταν ακόμα και στην φάση των «32».
-Η έλλειψη γηπέδου που να πληροί τις προϋποθέσεις για αγώνες όπως αυτός με την Κριένς, σας προβληματίζει;
«Σήμερα (25/3) είχαμε την χαρά να βρίσκεται στο Λουτράκι ο αντιπεριφερειάρχης αλλά και ο δήμαρχος, με τον δεύτερο να μας επισκέπτεται στα αποδυτήρια και να δεσμεύεται πως είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί ένα γήπεδο. Μας είπε, ότι πρόκειται για γήπεδο, χωρητικότητας άνω 1500 θέσεων και αυτό αποτελεί επιπλέον κίνητρο για εμάς, να τα πάμε ακόμα καλύτερα στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη».
-Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο που σας ακολουθεί, κάτι το οποίο έδειξε και χθες, δίνοντας βροντερό «παρών» στον αγώνα με την Κριένς;
«Ο κόσμος ήταν μαγικός και συγκινητικός στο παιχνίδι με την Κριένς και το εκτιμώ ιδιαίτερα. Χωρίς τη βοήθεια του, όλα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Αυτό που πάντα δεσμεύομαι απέναντι στον κόσμο μας και όλον τον φίλαθλο κόσμο του χάντμπολ είναι πως δημιουργήσαμε μία ομάδα που θα καταθέτει την ψυχή της, και χαίρομαι που το είδαν στο παιχνίδι με την Κριένς. Βλέπουμε πως κάθε μήνα έχουμε και περισσότερους φιλάθλους, που προφανώς διακρίνουν το ήθος, την αγωνιστικότητα μας και την αγάπη για τον αθλητισμό, αυτά είναι εξάλλου τα κριτήρια μας. Δεν θέλουμε μικρότητες, αγαπάμε το χάντμπολ και θέλουμε να το εξελίξουμε, για αυτό το γεγονός ότι φέραμε διάκριση μας κάνει υπερήφανους».
-Κλείνοντας, θα θέλατε να το αφιερώσετε κάπου τη νίκη - πρόκριση στους «4» του Challenge Cup;
«Νομίζω πως αξίζει στον κόσμο. Εξάλλου, στο χθεσινό παιχνίδι έκανε ρεκόρ προσέλευσης ανθρώπων, που ήρθαν να παρακολουθήσουν το Διομήδη και αν μη τι άλλο, είναι η ιδανική ημέρα να αφιερώσουμε τη νίκη σε αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου