Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Εκτός έδρας παίζει η ΕΑΧ Χανιά

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr

Με νέο σύστημα διεξαγωγής, συγκριτικά με αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί, αρχίζει την Κυριακή το πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ γυναικών, στο οποίο το νομό μας εκπροσωπεί -για 2η συνεχόμενη και συνολικά 5η φορά- η ΕΑΧ Χανιά.
Πρόκειται για το πιο... σύντομο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας, αφού τελικά οι ομάδες, αντί για 2 ομίλους χωρίστηκαν -για λόγους οικονομίας- σε 4 υποομίλους και η χανιώτικη είναι στον Α' υποόμιλο του 1ου ομίλου, μαζί με ακόμη 3 σωματεία, ενώ το Β' υποόμιλο αποτελούν μόλις τρεις ομάδες (ΑΟ Μυτιλήνης, Πήγασος Αιγίου, ΓΝΟ Άρης Νικαίας).
Την Κυριακή λοιπόν, η ΕΑΧ Χανιά παίζει (4μμ, διαιτητές Γλυκιώτης, Φωκίτης) στο Καματερό, με την ομώνυμη ομάδα, την οποία πέρυσι είχε κερδίσει στο αντίστοιχο παιχνίδι (που ήταν για το β' γύρο) με 26-25, ενώ στον α' γύρο, στα Χανιά, τα δυο σωματεία είχαν αναδειχθεί ισόπαλα 23-23. Το άλλο ματς του ομίλου είναι Αναγ. Βύρωνα-Αργολικός.
Στη συνέχεια, η χανιώτικη ομάδα παίζει γηπεδούχος (10/12) με Αργολικό και εκτός έδρας (18/12) με Βύρωνα, ενώ οι αναμετρήσεις του β' γύρου έχουν οριστεί -σε αντίστροφες έδρες- για τις 15, 22 και 29 Ιανουαρίου 2012.
Μετά την ολοκλήρωση της α' φάσης, η 1η ομάδα του υποομίλου θα παίξει δυο αγώνες με την 1η του Β' υποομίλου για την άνοδο στην Α1, ενώ η τελευταία (4η) της βαθμολογίας θ' αντιμετωπίσει την αντίστοιχη (3η) του Β' υποομίλου, επίσης σε δυο αγώνες, με την ηττημένη να υποβιβάζεται.
Συγκριτικά με την περυσινή ομάδα (η οποία μετείχε στον ενιαίο όμιλο της Α2 και πήρε την 4η θέση στην τελική βαθμολογία) δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Συνεχίζει σχεδόν όλος ο βασικός κορμός, αντί της Μπιέλομπρκ αποκτήθηκε η Ίλιτς, ενώ προωθήθηκαν στην ομάδα δυο κορασίδες. Αναλυτικά το ρόστερ της ΕΑΧ Χανιά.
-Βερυκάκη Αγγελική (πίβοτ - 1992)
-Γαβριλάκη Βάσω (πλέι μέικερ -1977)
-Ίλιτς Λιουμπίνγκα (ίντερ-1977)
-Κατσανεβάκη Γεωργία (ίντερ - 1986)
-Μαρκουλάκη Αριάδνη (ίντερ - 1992)
-Παντελάκη Γεωργία (ίντερ -1978)
-Παντελάκη Χριστίνα (δεξί εξτρέμ - 1980)
-Παπαδοπούλου Χαρά (εξτρέμ - 1978)
-Παρτσαλάκη Χρύσα (τερματοφύλακας - 1974)
-Πλανά Μαρία (τερματοφύλακας - 1981)
-Σαματά Άννα (τερματοφύλακας - 1983)
-Σπυρίδου Βερόνικα (πίβοτ - 1994)
-Τσαπάκη Ρόη (ίντερ - 1983)
-Χαλκιαδάκη Μαριάννα (εξτρέμ-1983)
-Καμπανιέρη Αρετή (δεξί εξτρέμ - 1997)
-Μπόσκοβιτς Κατερίνα (αριστερό εξτρέμ - 1997)
-Λευθέρη Ευγενία (αριστερό εξτρέμ - 1992)
-Μακρυγιάννη Ελίνα (δεξί εξτρέμ - 1984)
-Τζιαμά Βάσω (πίβοτ - 1990)
-Χαβαλεδάκη Βάσω (ίντερ- 1983)
Η προπονήτρια της ομάδας, Νατάσα Ότοβιτς- Φάσουρα, αναφερόμενη στη νέα σεζόν, μας δήλωσε: "Σίγουρα η φετινή μορφή του πρωταθλήματος μόνο θετική δεν είναι για την ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά μπροστά στο να μη γίνει τίποτα, καλά είναι και έτσι. Εμείς θα έχουμε και πάλι πρόβλημα μονταρίσματος, αφού μας λείπουν τα φιλικά, όμως το γεγονός ότι όλα θα κριθούν μέσα σε μόλις 6 παιχνίδια, αφήνει «ανοιχτά» όλα τα ενδεχόμενα.
Δεν έχω ακριβή εικόνα για τη δυναμικότητα των αντιπάλων, όμως πιστεύω ότι εμείς έχουμε καλό υλικό και επειδή υπάρχουν οι δυνατότητες, δεν θα πούμε όχι αν υπάρξει περίπτωση ανόδου στην Α1, αφού με τη νέα της μορφή είναι πολύ πιο βατή όσον αφορά το οικονομικό κομάτι.
Στον τομέα των χορηγιών θα έχουμε και φέτος τη στήριξη της ΑΝΕΚ Lines, ενώ ζητάμε και την υποστήριξη των Χανιωτών φιλάθλων.
Τέλος, στις μικρές ηλικίες υπάρχουν πολλά κορίτσια, όμως δύσκολα θα γίνουν τοπικά πρωταθλήματα, αφού πλέον δεν υπάρχει άλλη γυναικεία ομάδα στην πόλη και έτσι σκοπεύουμε να πάμε στην Αθήνα και να παίξουμε φιλικά ή να συμμετάσχουμε σε τουρνουά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου