Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ριγανάς: «Έχω 1000 λόγους να μην γυρίσω»

Πηγή: http://www.onsports.gr

Ο Νίκος Ριγανάς ξαναφορέσει το… στέμμα του πρωταθλητή Ρουμανίας αφού μόλις στον δεύτερο χρόνο του στην Κονστάντζα έχει να κατακτήσει ένα νταμπλ και ένα Σούπερ Καπ Ρουμανίας.
Ο διεθνής παίκτης μίλησε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας χάντμπολ για το 9ο τρόπαιο της καριέρας του και την επιτυχία του να είναι είναι ο μοναδικός χαντμπολίστας που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με 4 διαφορετικές ομάδες (Φίλιππος Βέροιας 2003, Πανελλήνιος 2007, ΠΑΟΚ 2010, Κονστάντζα 2011).
Αναλυτικά η συνέτευξη:
Τι σήμαινε για την ομάδα σου η νίκη επί της Μπακάου;
«Η Μπακάου είναι η δεύτερη διεκδικήτρια του τίτλου μετά από εμάς. Ηταν ένα ντέρμπι με πολλές εναλλαγές στο σκορ. Καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι χάρις την πολύ καλή μας άμυνα, που μας έδωσε την δυνατότητα να βάλουμε εύκολα γκολ στην αντεπίθεση. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δε είχαμε πολύ σωστές επιλογές στην επίθεση. Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη, αφού πλέον μπορούμε να πούμε ότι κάναμε μεγάλο βήμα για τον τίτλο. Από δω και στο εξής είναι στο χέρι μας».
Η φετινή πορεία της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν αυτή που περιμένατε. Τι έφταιξε και αν υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης;
«Στο Τσάμπιονς Λιγκ κάναμε την πρώτη μας νίκη κόντρα στη Μέταλουργκ. Μπορεί μέχρι τώρα να μην τα έχουμε πάει καλά, αλλά έχουμε ακόμα ελπίδες ουσιαστικές και μαθηματικές, εφόσον κερδίσουμε στην έδρα μας την Αγία Πετρούπολη και την Βίσλα Πλοκ. Αν όλα πάνε καλά θα παίξουμε την πρόκριση μας στο παιχνίδι με τη Σίμος Κόπερ στη Σλοβενία. Από την αρχή γνωρίζαμε πως ο όμιλος μας –εκτός από το Αμβούργο που είναι σε άλλο επίπεδο- είναι πολύ δυνατός και ισορροπημένος. Μετά τα Χριστούγεννα η ομάδα ανεβάζει ρυθμούς και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάμε καλύτερα».
Το ότι δεν έχετε βρει ρυθμό έχουν παίξει ρόλο οι συχνές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία;
«Είναι αλήθεια πως από το καλοκαίρι του 2005 έχουμε αλλάξει 5 φορές τεχνική ηγεσία! Στην αρχή ήταν ο συγχωρεμένος Ζόραν Κούρτες, μετά ανέλαβε ο Γιόβιτσα Σβέτκοβιτς, τον οποίο αντικατέστησε το δίδυμο Μπούλιγκαν- Χαιρί. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ζαν Κρετσούν, αλλά εδώ και ένα μήνα νέος προπονητής είναι ο Στεφάν Κονσταντίν. Κάθε αλλαγή προπονητή επηρεάζει, γιατί ο καθένας θέλει δικά του πράγματα, έχει την δική του φιλοσοφία. Ετσι μας παίρνει κάποιο χρονικό διάστημα για να τα κάνουμε πράξη. Για αυτό πιστεύω πως είναι καλή αυτή η περίοδος της διακοπής, ώστε να δουλέψουμε μαζί του και να αφομοιώσουμε καλύτερα αυτά που θέλει. Το κλίμα αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλό και έχουμε αποκτήσει πάλι την αυτοπεποίθηση μας».
Η Ελλάδα σου λείπει; Πότε οριοθετείς την επιστροφή σου;
«Μου λείπει πολύ, αλλά κάθε φορά που σκέφτομαι να γυρίσω, βλέπω και μαθαίνω τι γίνεται στην Ελλάδα και έχω 1000 λόγους να μην το κάνω και να παραμείνω στο εξωτερικό. Δεν ξέρω πως θα τα φέρει η ζωή, αλλά στο μυαλό μου έχω βάλει πως θα ήθελα να αγωνίζομαι εκτός Ελλάδας για μια πενταετία ακόμα, δηλαδή μέχρι τα 32 μου».
Σε τι επίπεδο βρίσκεται το χάντμπολ στην Ρουμανία;
«Θα σας το πω απλά και θα καταλάβετε. Αν υποθέσουμε πως η Γερμανία είναι στο «10» και η Ελλάδα στο «5» στην Ρουμανία το χάντμπολ είναι στο «8». Εχει πολύ μεγάλη παράδοση στη χώρα. Ειδικά στην Κονστάντζα όλοι ζουν και αναπνέουν για το χάντμπολ. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρόεδρος είναι και ο νομάρχης της περιοχής ο Κονσταντινέσκου. Μάλιστα πριν κάποια χρόνια είχαν αφήσει την ομάδα του ποδοσφαίρου να υποβιβαστεί για να μπορούν να χορηγούν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα την ομάδα χάντμπολ. Αυτή τη χρονιά η ομάδα έχει 2 εκατομμύρια Ευρώ μπάτζετ»!
Έχεις ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την Κονστάντζα. Σκέφτεσαι να το εξαντλήσεις ή στο μυαλό σου υπάρχει και κάποιο άλλο πρωτάθλημα;
«Ο τρίτος χρόνος του συμβολαίου μου είναι και ο καλύτερος οικονομικά, βάσει της αρχικής συμφωνίας που είχε γίνει, όμως υπάρχει ρήτρα, η οποία αν πληρωθεί μπορώ να αποχωρήσω. Αν φύγω θα το κάνω μόνο για την Γερμανία, αλλά υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή αν οικονομικά έρθει μια δελεαστική πρόταση από ομάδα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω πως μπορώ να βρω καλύτερες συνθήκες από αυτές που έχω εδώ. Αγωνιστικά, οικονομικά, να διεκδικώ κάθε χρόνο τίτλους και να παίζω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Προτιμώ να παίζω 50 αγώνες και να προσπαθώ να μην χάσω τους 5, παρά να παίζω 50 αγώνες και να προσπαθώ να κερδίσω τους 5. Πιστεύω όμως πως θα έρθει κάποια πρόταση ανανέωσης από την ομάδα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου