Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η "πτώση" και η νέα προσπάθεια

 Πηγή: http://olapaok.gr  Από Χρύσανθο Δοβλέτογλου
Οι στιγμές που σημάδεψαν μέσα στο 2011 την ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Το χαμένο πρωτάθλημα απέναντι στην ΑΕΚ, η κανούργια δύσκολη αρχή με χαμηλότερο μπάτζετ και η αλλαγή στον πάγκο του "Δικεφάλου"

Δύσκολες στιγμές, ανακατατάξεις, αλλά και όρεξη από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στο τμήμα χάντμπολ να επανέλθει άμεσα στον δρόμο των επιτυχιών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η... λίστα των αναμνήσεων για το 2011.
Το "χαρακίρι" με ΑΕΚ και η "πτώση"
Το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο κατάμεστο κλειστό της Μίκρας στις 7/5 έμεινε χαραγμένο στην μνήμη όλων των ΠΑΟΚτσήδων. Και πως να ξεχαστεί άλλωστε... Αυτοκτονία, είναι η μοναδική λέξη που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν ξεκινάει να περιγράψει αυτό που έγινε εκείνη την ημέρα.
Ο ΠΑΟΚ αν και έπαιρνε το πρωτάθλημα ακόμη και με ισοπαλία και παρότι προηγούνταν 25'' πριν τη λήξη με ένα γκολ (22-21) έχασε την κούπα μετά από δικά του απανωτά λάθη (22-23). Οι "ασπρόμαυροι" δέχθηκαν μέσα σε 25'' δύο τέρματα και το τελικό 22-23 έχρισε πρωταθλήτρια Ελλάδος την ΑΕΚ.
Αυτό σήμανε και την "πτώση" του ΠΑΟΚ από την θέση του πρωταθλητή μετά από δύο συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους.
Η αλλαγή προπονητή
Το καλοκαίρι ο κατά γενική ομολογία πετυχημένος, Στέλιος Σεϊρεκίδης, λύνει κοινή συνεναίση την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ. Ο Στέλιος Υετίων παίρνει "προαγωγή" και από βοηθός περνά πρώτος προπονητής.
Ο Υετίων ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στις 21/6. Είναι 40 ετών και πρόκειται για έναν άνθρωπο που ζει την ομάδα από πάρα πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια. Γέννημα θρέμμα ΠΑΟΚτσής και κάτοικος δυτικών συνοικιών ξεκίνησε να παίζει χάντμπολ στα 11 του στον Φοίβο Συκεών και στη συνέχεια στον ΒΑΟ.
Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2000 από τον πάγκο του Φοίβου Συκεών στον οποίο έμεινε ως το 2008 στην δεύτερη εθνική κατηγορία. Τα τελευταία τρία χρόνια διετέλεσε βοηθός του Στέλιου Σεϊρεκίδη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ζώντας από την πρώτη γραμμή τα δύο πρωταθλήματα του "Δικέφαλου".
Το πάρε δώσε
Η νέα αγωνιστική σεζόν ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις, αλλά με μειωμένο μπάτζετ, όπως ορίζουν οι καιροί. Παρόλες τις αντιξοότητες, πάντως, οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" κινήθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι και έκλεισαν τις όποιες τρύπες δημιουργήθηκαν στο ρόστερ.
Αναλυτικά:
Προπονητής: Στέλιος Υετίων αντί Στέλιου Σεϊρεκίδη
Ήρθαν: Κνέζεβιτς (28, Τ/Φ, Σερβία), Κεσίδης (19, πίβοτ), Ανγκελόφσκι (27, α. ίντερ, ΠΓΔΜ), Αποστολίδης (20, πίβοτ), Πίτσιος (25, α. εξτρέμ), Τάτσης (20, δ. ίντερ), Ζιάγκας (19, Τ/Φ)
Έφυγαν: Κόμινεκ (29, Τ/Φ, Τσεχία), Μαραγκός (28, πίβοτ), Ναουμίδης (28, πλέι μέικερ)
Οι πέντε ήττες και το comeback
Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αρχισε με πέντε σερί ήττες, τρεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, από ΑΕΚ, Διομήδη και Δούκα και δύο στην Ευρώπη, από την ουγγρική Ταταμπάνια. Ωστόσο οι παίκτες του "Δικεφάλου" βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και αντέστρεψαν το αρνητικό κλίμα στο πρωτάθλημα με έξι συνεχόμενες νίκες.
Πλέον, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ είναι κάτι παραπάνω από εφικτό, βάσει προγράμματος, να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου