Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πιλαφάς: «Περιμένουμε τα χρήματα»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Χαράλαμπος Πιλαφάς, φιλοξενήθηκε στον «Sentra 103,3» και στην εκπομπή «Πρώτη Σελίδα» με τον Νίκο Μαχαίρα.
Ο κ. Πιλαφάς, αναφέρθηκε στις πολλές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ελληνικό χάντμπολ, λέγοντας πως ευελπιστεί ότι σε λίγες ημέρες η ομοσπονδία αναμένεται να λάβει κάποια χρήματα που τις οφείλονται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103.3
Για τα προβλήματα στο χάντμπολ και τις επιχορηγήσεις που κόπηκαν από το κράτος: «Σήμερα με κάλεσαν από τη γενική γραμματεία και αύριο στις 3 το μεσημέρι θα έχουμε όλοι οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών, συνάντηση με τον κ. Μπιτσαξή. Πιστεύω ότι θα ακούσουμε κάτι ευχάριστο, δηλαδή να πάρουμε κάποια από τα χρήματα, που μας οφείλονται από το 2011. Δεν το περιμέναμε βέβαια αυτό. Είμαστε “μέσα” κοντά στο 1 εκατομμύριο. Τα χρήματα αν έρθουν θα πάνε κατευθείαν σε σωματεία, διαιτητές και για τους αγώνες της Εθνικής τον Ιανουάριο».
Για τις Εθνικές ομάδες: «Δυστυχώς είχαμε προβλήματα γιατί ήταν ξαφνική η περικοπή. Καταφέραμε να ξαναμαζέψουμε τα παιδιά, να οργανώσουμε τα καμπ και να προετοιμαστούμε για τους αγώνες της εθνικής εφήβων στην Μεσογειάδα και τους προκριματικούς. Πάμε καλά αλλά έπεται συνέχεια. Επειδή οι αγώνες πέφτουν μέσα στο πρωτάθλημα θα έχουμε τροποποίηση των αγωνιστικών, γιατί εμποδίζουν τις υποχρεώσεις της Εθνικής εφήβων. Οι Μεσογειακοί Αγώνες δε στήθηκαν με βάση τους αγώνες του πρωταθλήματος. Είναι σφιχτές οι ημερομηνίες και κάποιες ομάδες ίσως παίξουν διαφορετικές ημερομηνίες».
Για το κύπελλο: «Από την επιτροπή πρωταθλήματος ξέρω ότι οι ομάδες της Α2 που θα κληρωθούν με αυτές της Α1 θα παίξουν στην έδρα της ομάδας που θα βγάλει πρώτη η κληρωτίδα. Ήταν μικρός ο αριθμός των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή στο κύπελλο και όλες ανέλαβαν τις ευθύνες τους. Ο σχεδιασμός ήταν εξαρχής ότι θα παίξουν ομάδες Α1 με Α2 στην πρώτη φάση».
Για τα πρωταθλήματα της Α1 ανδρών και γυναικών: «Η Ομοσπονδία είχε ορίσει τους αγώνες στην Α1 γυναικών σαν μία ενιαία κατηγορία, χωρίς ξεχωριστούς ομίλους. Αλλά οι ομάδες ζήτησαν να γίνουν δύο όμιλοι και υποβάθμισαν μόνες τους το πρωτάθλημα, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Για μένα δεν ήταν τόσο σημαντικό το οικονομικό. Σίγουρα του χρόνου δε θα γίνει έτσι, όποιες και να είναι οι συνθήκες. Θα υπάρξει μία ενιαία κατηγορία. Το χάντμπολ δε θα σβήσει. Σίγουρα θα συνεχίσει να υπάρχει και του χρόνου, γιατί το αγαπάμε και τρέχουμε αφιλοκερδώς γι' αυτό. Έχει γίνει συστράτευση όλων για το άθλημα , έτσι ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή, που περνάει όμως όλος ο αθλητισμός. Σίγουρα και οι διεθνείς κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και θα βοηθήσουν να πρωταγωνιστήσει ξανά το χάντμπολ»
Για τα τηλεοπτικά: «Είναι πολύ μπερδεμένη η κατάσταση. Ενώ έχουμε συμφωνήσει με την ΕΡΤ κάπου κολλάει η διαδικασία. Ίσως φταίει και η μεγάλη αναταραχή που υπάρχει στην κρατική τηλεόραση. Όλο αναβάλλεται η υπογραφή της σύμβασης. Ήδη ψάχνουμε και μιλάμε με κάποια άλλα κανάλια και το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου