Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Νέα από τους Έλληνες του εξωτερικού- Διεθνής επικαιρότητα


 ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Με την ευκαιρία της έναρξη του προπονητικού camp της εθνικής ομάδας Ανδρών καθώς και την παράλληλη πραγματοποίηση προπονήσεων από τα κλιμάκια της εθνικής εφήβων και παίδων στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29/12/2012 στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΓ Μίκρας «Ιωάννης Μελισσανίδης» από τις 20:30 - 22:30, υπό την αιγίδα της ΟΧΕ και με την συμπαράσταση του ΣΥΠΧΕ, Ημερίδα Ενημέρωσης Προπονητών για τις Εθνικές Ομάδες από τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές των κατηγοριών Ανδρών Εφήβων Παίδων.
Ειδικότερα εισηγητές θα είναι οι: Γιώργος Κρανάκης Ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικής Ανδρών, Στέλιος Σεϊρεκίδης ομοσπονδιακός προπονητής εθνικής εφήβων, Παναγιώτης Ιατρούδης Ομοσπονδιακός προπονητής εθνικής Παίδων.
ΔΥΝΑΜΙΚΟ COME BACK ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΒΕΡΣΑΝΟ ΤΟΥ ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗ
Η νταμπλούχος Ιταλίας Κονβερσάνο του διεθνούς πορτιέρο Κώστα Τσιλιμπάρη μετά από ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, έκανε την αντεπίθεση της και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας. Η Κονβερσάνο επικράτησε 30-28 της πρωτοπόρου Μπόζεν για την 11η αγωνιστική και έφτασε τις 4 συνεχόμενες νίκες, ενώ στην βαθμολογία έχει πλέον 16 πόντους, δύο λιγότερους από την Μπόζεν και την Τριέστε.
ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ 10Η ΘΕΣΗ Η ΜΠΑΛΙΝΓΚΕΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΛΒΑΝΟΥ
Νίκη για τον Αλβανό 
Την 7Η νίκη της πέτυχε η Μπάλινγκεν στην Μπουντεσλίγκα. Με τον διεθνή δεξιό ίντερ Αλέξη Αλβανό να πετυχαίνει 1 γκολ η Μπάλινγκεν νίκησε 23-22 (11-8) την Μπέργκιστερ και πλέον με 15 βαθμούς ανέβηκε στην 10η θέση. Αντίθετα την ήττα γνώρισαν τόσο η Μέλσουνγκεν, όσο και η Χιλντεσχάιμ στην 17η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Η Μέλσουνγκεν των Αλέξανδρου Βασιλάκη (3 γκολ) και Σάββα Καρυπίδη (3 γκολ) έχασε 33-21 (17-9) από την Φούχσε Βερολίνου μπροστά σε 8.000 θεατές. Η Χιλντεσχάιμ του Δημήτρη Τζιμούρτου (3 γκολ) έχασε εντός έδρας με 29-24 (15-11) από την Λέμγκο. Η Μέλσουνγκεν έμεινε στους 14 βαθμούς (12η θέση) και η Χιλντεσχάιμ στους 2 (18η θέση).
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΜΙΝΤΕΝ ΤΟΥ ΟΥΛΦ ΣΕΦΕΡΤ, ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΠΟΣΤ ΣΒΕΡΙΝ ΚΑΙ ΧΑΝΤΖΙΑΡΑ
Στην 18η αγωνιστική της Α2 Γερμανίας η Ποστ Σβερίν του Ντίνου Χαντζιάρα (2 γκολ) έχασε 36-27 (18-15) και έμεινε στην 12η θέση με 17 βαθμούς. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Μίντεν του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδας Ούλφ Σέφερτ. Η Μίντεν διέλυσε εκτός έδρας με 33-14 (18-6) της Πόστνταμ και σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίγκας με 27 βαθμούς.
ΒΙΛΜΠΕΚ: «ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΧΑΝΣΕΝ»!
Λίγες ημέρες πριν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακηρύξει τον κορυφαίο χαντμπολίστα του 2011, που θα διαδεχθεί στο θρόνο τον Τσέχο Φιλίπ Γίχα, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής Δανίας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μίκελ Χάνσεν. Ο Ούλρικ Βίλμπεκ από τους κορυφαίους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, έχοντας κατακτήσει χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο τόσο με την γυναικεία ομάδα (1996) της Δανίας, όσο και με την ανδρική (2008) δήλωσε πως ο παίκτης του θα πρέπει να πάρει το φετινό βραβείο. Ο 24χρονος (1,96 μ.) αριστερός ίντερ με την χαρακτηριστική κορδέλα στα μαλλιά οδήγησε την Δανία στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος τον περασμένο Ιανουάριο με ένα εντυπωσιακό 9 στις 9 νίκες, ενώ κόντρα στην υπερδύναμη Γαλλία λύγισε στην παράταση. Μόλις στα τρία χρόνια παρουσίας του στο Εθνικό συγκρότημα ο Χάνσεν έχει σκοράρει 274 φορές σε 60 ματς και θεωρείται από τους καλύτερους εκτελεστικούς παίκτες στο Παγκόσμιο στερέωμα, αν όχι ο καλύτερος. Ο Χάνσεν μάλιστα πρόλαβε να έχει και ένα άκρως επιτυχημένο πέρασμα από την Μπαρτσελόνα (2008-2010) σε ηλικία 21 ετών, ενώ εδώ και 1,5 χρόνο παίζει για την πρωταθλήτρια Δανίας, Κοπεγχάγη.
Πάντως η διεθνούς φήμης ιστοσελίδα handball- planet σε ψηφοφορία 6,500 αναγνωστών ανακήρυξε κορυφαίο της χρονιάς τον 30χρονο Ούγγρο δεξιό ίντερ της Μπαρτσελόνα Λάζλο Νάγκι (33,1%) με δεύτερο τον Χάνσεν (30,1%).
ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΑ 21 ΤΟΥ Ο ΠΑΛΜΑΡΣΟΝ!

Κορυφαίος χαντμπολίστας για το 2011 στην Ισλανδία ψηφίστηκε ο Ααρον Πάλμαρσον. Ο 21χρονος περιφερειακός του Κιέλου πήγε στην Γερμανική ομάδα σε ηλικία 19 ετών και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του. Εκανε νετμπούτο με την Εθνική του ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 στην Αυστρία. Το περσινό βραβείο είχε πάρει ο Αλεξάντερ Πέτερσον της Φούχσε Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου