Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ιατρούδης: «Καταστρώνεται διετές πρόγραμμα»

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.com
Την θέση του ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων καταλαμβάνει πλέον ο Παναγιώτης Ιατρούδης, ο οποίος ως πρόσφατα ήταν μαζί με τον Νίκο Μάντζο προπονητής της ανδρικής ομάδας
«Γίνεται μία καινούργια αρχή στις Εθνικές ομάδες με βάση την ομαδικότητα και την συλλογική προσπάθεια» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. «Η οργανωτική δομή ξεκινάει από τον προπονητή της Εθνικής ανδρών και συνεχίζεται σε όλη την κλίμακα των ηλικιακών κατηγοριών. Δεύτερος πυλώνας της δουλειάς είναι η αγαστή συνεργασία με τους προπονητές των συλλόγων και τρίτος, η συμβολή και των γονέων στις αναπτυξιακές ηλικίες. Καταστρώνεται διετές πρόγραμμα. Ως προπονητής έχω περάσει απ’ όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ περισσότερο από τότε που υπήρχαν χρήματα και να ξεπεράσουμε τις δύσκολες συγκυρίες. Ο σχεδιασμός που αφορά την Εθνική Εφήβων έχει κατατεθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό των ανδρών Γιώργο Κρανάκη και θα υλοποιηθεί χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση. Θα υπάρχει στον συγκεκριμένο σχεδιασμό και λόγος και έλεγχος. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε χορηγούς για να προχωρήσουμε σε καλύτερες βάσεις».
Βιογραφικό
Ο Παναγιώτης Ιατρούδης γεννήθηκε στις 13/11/1962 στη Λάρισα. Ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα το 1979 στον Ιωνικό ΝΦ. Το 1986 ξεκινάει παράλληλα την προπονητική του καριέρα στον Ιωνικό ΝΦ, όπου κατακτά ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Στην συνέχεια πάει στα Βριλήσσια για μια τετραετία (1992-1996) όπου και κατακτά το νταμπλ ως παίκτης- προπονητής. Ως αθλητής πήρε συνολικά 8 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. Υπήρξε βασικό στέλεχος της Εθνικής ανδρών με 75 συμμετοχές. Την περίοδο 1996-1997 αναλαμβάνει ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών και την πενταετία 1998-2003 κάθεται ξανά στον πάγκο της ομάδας από την Νέα Φιλαδέλφεια, όπου κατακτά άλλο ένα πρωτάθλημα. Ακολουθεί ο Πανελλήνιος όπου σε δύο χρόνια (2005-2007) θα κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα. Η επόμενη τετραετία (2007-2011) τον βρίσκει στο πλευρό του Νίκου Μάντζου στην Εθνική ομάδα των ανδρών, ενώ το τελευταίο χρόνο διετέλεσε επικεφαλής προπονητής της ανάπτυξης. Ως προπονητής πήρε 5 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και το μοναδικό Σούπερ Καπ που έχει διεξαχθεί, επίσης στο παλμαρέ του υπάρχει δύο πρωταθλήματα Εφήβων. Ανάμεσα σε αυτούς που έχει αναδείξει είναι οι Σπύρος Μπαλωμένος, Νίκος Κοκολοδημητράκης και Δημήτρης Καφφάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου