Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Μεγαλοοικονόμου: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ"

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
 
Το διήμερο ρεπό τους απολαμβάνουν από το μεσημέρι της Παρασκευής οι διεθνείς αθλητές, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειες τους θα αλλάξουν νέο χρόνο και έπειτα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα βρεθούν ξανά στο γήπεδο (Μίκρα 3) ώστε να συνεχίσουν την προετοιμασία τους ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013.
Ο πίβοτ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου μίλησε για τα παιχνίδια με Κύπρο και Βοσνία στο www.handball.org.gr
«Είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Η Κύπρος είναι ανερχόμενη ομάδα και τα τελευταία χρόνια έχει δείξει πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Οι Βόσνιοι προέρχονται από την σπουδαία Γιουγκοσλαβική σχολή. Έχουν πολύ έμπειρους παίκτες, που αγωνίζονται εκτός συνόρων. Τα αποτελέσματα τους στα ματς με την Κύπρο δείχνουν την δυναμική τους. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε πολύ όρεξη και δουλεύουμε πάνω σε αυτά που θέλει ο προπονητής. Έχω θετικό ένστικτο για την έκβαση των αγώνων. Θεωρώ πως από τον Νοέμβριο στα φιλικά με την Τυνησία το κλίμα έχει αλλάξει, η ομάδα έχει μεταμορφωθεί αγωνιστικά και υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Είμαστε μια γροθιά όλοι μαζί». 
Για την πρόκριση σε μία μεγάλη διοργάνωση ο 28χρονος αθλητής τόνισε: 
«Ψάχνουμε το κάτι παραπάνω. Οι μεγάλοι σε ηλικία αθλητές για να δείξουν πως οι επιτυχίες του 2004 και 2005 δεν ήταν τυχαίες και οι νεότεροι επειδή είναι στην …σκιά των πιο έμπειρων που έχουν ζήσει τέτοιες διοργανώσεις. Η τελική φάση είναι φιλοδοξία που κάθε αθλητής που έρχεται σε αυτή την ομάδα την έχει».
«Ήταν ρίσκο που έφυγα από την ΑΕΚ, αλλά δικαιώθηκα»
Ο πίβοτ του Διομήδη Άργους αναφέρθηκε επίσης και στην άνοδο της ψυχολογίας, αλλά και αγωνιστικής του ποιότητας μετά τις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο. «Σίγουρα από πέρσι με τις επιτυχίες που είχαμε με την ΑΕΚ και κυρίως την Ευρωπαϊκή πορεία ανέβηκα αγωνιστικά και ψυχολογικά. Αυτό με βοήθησε πολύ και στην Εθνική ομάδα. Ολο το καλοκαίρι δεν σταμάτησα να δουλεύω και δεν κρύβω πως έψαχνα να φύγω και στο εξωτερικό. Είναι αλήθεια πως ήταν ρίσκο που έφυγα από την ΑΕΚ, αλλά δικαιώθηκα. Εξάλλου μου αρέσουν οι προκλήσεις, το ίδιο έκανα πηγαίνοντας στον Πανσερραϊκό από το Κιλκίς. Στον Διομήδη βρήκα έναν σύλλογο που με αγκάλιασε, έναν νέο προπονητή με ευρωπαϊκή αύρα. Δεν υπάρχουν βεντέτες, παίζουμε όλοι για την ομάδα».
«Ήδη έχουμε κάνει υπέρβαση»
Για το αν οι συνθήκες είναι αυτές που πρέπει ώστε η ομάδα να κάνει την υπέρβαση είπε: «Ήδη έχουμε κάνει με την πορεία μας υπέρβαση. Είναι νωρίς όμως να πούμε πολλά πράγματα. Ο Φλεβάρης θα κρίνει πολλά και κυρίως για το αν αντέξουμε στην πίεση. Όταν ξεκίνησε η σεζόν δεν ήταν στόχος το πρωτάθλημα, ούτε τώρα είναι, αν όμως φτάσουμε στο να διεκδικήσουμε δεν θα πούμε όχι. Πάνω απ’ όλα βάζουμε την ομάδα και όχι τους εαυτούς μας γι’ αυτό και τα νέα παιδιά που βγαίνουν είναι παρακαταθήκη για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου