Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Νέα από Εθνική Βοσνίας

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 

Νέα και σύνθεση της Εθνικής Βοσνίας- Μάρκοβιτς: «Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς»- Ενημέρωση Εθνικών ομάδων στην Θεσσαλονίκη-
ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ: «Η πρόκριση εξαρτάται από εμάς-Δεν τους πιστεύω τους Ελληνες »
Πολύ αισιόδοξος για την έκβαση των αγώνων με την Ελλάδα εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Βοσνίας Ντράγκαν Μάρκοβιτς. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προετοιμασία. Έχουμε μία νέα και πολύ καλή ομάδα. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τα παιχνίδια με την Ελλάδα. Θα μας λείψουν οι Τέρζιτς και Τσάκιτς, αλλά έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά που θα τους αντικαταστήσουν. Κάλεσα τους αθλητές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην καλύτερη κατάσταση. Πιστεύω στο Γκόραζντε θα έχουμε την θερμή συμπαράσταση του κόσμου, που θα μας δώσει ώθηση. Έχουμε μια νεανική ομάδα με μερικούς έμπειρους παίκτες και ένα λαμπρό μέλλον μπροστά μας. Είμαστε προς το παρόν στο… υπόγειο, αλλά σύντομα θα βγούμε από αυτό». Στο συμπέρασμα του δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί, ο Μάρκοβιτς αποκρίθηκε λέγοντας: «Πιστέψτε με ότι πολλοί δεν υπολογίζουν την Ελλάδα. Εγώ ξέρω τα δυνατά τους σημεία, αλλά με αυτούς ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα παίξει. Συχνά ανακοινώνουν πως κάνουν ανανέωση και συνέχεια χρησιμοποιούν παίκτες από την προηγούμενη γενιά. Αυτή τη φορά σύμφωνα με πληροφορίες που έχω θα έχουν νέους αθλητές στην σύνθεση τους, αλλά ειλικρινά δεν τους πιστεύω ούτε τώρα. Εχουν καλούς παίκτες που παίζουν στην Μπουντεσλίγκα, αλλά η πρόκριση εξαρτάται από εμάς».
 ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Δύο νίκες ήταν ο απολογισμός της Βοσνίας στα ισάριθμα φιλικά παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών που έδωσε στο Σαράγεβο με αντίπαλο την Τουρκία. Η βασική αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας για την πρόκριση από τον 6ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013, επικράτησε στο 1ο ματς με 36-30 (ημίχρονο 19-16) και στο 2ο με 42-33 (24-19). Στο πρώτο παιχνίδι πρώτος σκόρερ ήταν ο δεξιός εξτρέμ Βέλιτς με 9 γκολ, ενώ στο δεύτερο τα περισσότερα τέρματα (6) σημείωσαν ο δεξιός ίντερ Μαλίνοβιτς και ο αριστερός εξτρέμ Στογιάνοβιτς. Όπως φαίνεται πάντως και από τα αποτελέσματα το αξιοσημείωτο είναι πως σημειώθηκαν 141 τέρματα, αρκετά μεγάλος αριθμός τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά.
Εκτός «μάχης» για τα παιχνίδια με την Ελλάδα είναι οι τραυματίες Τσάκιτς (25, αριστερό εξτρέμ, Βόσνα Σαράγεβο) και Τέρζιτς (28, αριστερό ίντερ, Βέζπρεμ/Ουγγαρία), οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Πάνιτς και Μαλίνοβιτς.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Βοσνίας Ντράγκαν Μάρκοβιτς έχει στην διάθεση του 22 αθλητές, εκ των οποίων οι 9 αγωνίζονται εκτός συνόρων.
Οι αθλητές που επέλεξε είναι οι:
Τερματοφύλακες: Ταχίροβιτς (39, Κόπινγκεν/Γερμανία), Γκράχοβατς (27, Σαμπερί/Γαλλία), Μπούριτς Μ. (21, Λιουμπούσκι)
Αριστερό εξτρέμ: Στογιάνοβιτς (30, Μπάνια Λούκα), Μίκιτς (26, Μπάνια Λούκα)
Δεξί εξτρέμ: Βράζαλιτς (21, Μπόσνα Σαράγεβο), Βέλιτς (22, Νέξε/Κροατία)
Αριστερό ίντερ: Πέρτσε (31, Νάτουρχαουζ/Ισπανία), Τσέλιτσα (25, Ρεντ Αρμι/Κατάρ), Κούκρικα (29, Τατράν Πρεσόφ/Σλοβακία), Χαλιλμπέγκοβιτς (24, Μπόσνα Σαράγεβο), Βράνατς (18, Βίσοκο), Βράνιες (23, Μπάνια Λούκα).
Δεξί ίντερ: Πάνιτς (20, Μπάνια Λούκα), Μαλίνοβιτς (19, Λιουμπούσκι)
Πλέι μέικερ: Ντόμπορατς (31, Μαγδεμβούργο/Γερμανία), Χάρμαντιτς (28, Βέτσλαρ/Γερμανία), Κάρατσιτς (26, Μπάνια Λούκα), Μέντιτς (26, Μπόσνα Σαράγεβο), Σουμπάρα (19, Μπάνια Λούκα)
Πίβοτ: Τορομάνοβιτς (27, Βίσλα Πλοκ/Πολωνία), Μπούριτς Σ. (21, Λιουμπούσκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου