Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Άμυνα για σεμινάριο!

Πηγή: http://www.sport-fm.gr

Την 7η νίκη της στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών πανηγύρισε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» επιβλήθηκε με 20-15 του ΓΑΣ Κιλκίς για την 9η αγωνιστική και έτσι παρέμεινε με στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 πόντους στο «κυνήγι» του πρωτοπόρου και αήττητου Διομήδη Αργους. Το παιχνίδι στο γυμναστήριο του Βύρωνα ήταν πολύ κλειστό και με αρκετά τεχνικά λάθη.
Τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες με αυτή της ΑΕΚ να είναι πιο αποτελεσματική, έχοντας μπροστάρη τον Ευγένιο Κουλούρη που έκανε 13 αποκρούσεις και άγγιξε το 50%. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το 51’ οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να σημειώσουν μόλις 11 τέρματα
Πάντως ο ΓΑΣ Κιλκίς παρουσιάστηκε πολύ μαχητικός και απέδειξε πως φέτος είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος, ωστόσο επιθετικά είχε σοβαρό πρόβλημα γι’ αυτό και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς, παρά μία αξιοπρεπέστατη ήττα με ψηλά το κεφάλι.
Ο πλέι μέικερ των πρωταθλητών Ελλάδας Γιώργος Παπαδόπουλος όλη την εβδομάδα έκανε προπόνηση, αλλά σήμερα το πρωί είχε πρόβλημα και για αυτό και προστατεύτηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ενώ ο Βακάλης δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού στους κοιλιακούς.
ΑΕΚ- ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 20-15
Τα δεκάλεπτα: 2-1, 5-4, 10-7 (ημχ), 12-9, 16-11, 20-15
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 6, Αϊβάζης, Γεωργιάδης 3, Γιαννόπουλος 2, Κοκολοδημητράκης, Κουλούρης, Σύγγαρης, Ασαρίδης 1, Οικονόμου, Τσαούσης 5, Ζαχάρης, Παπαδόπουλος, Μαξίμοβιτς 3.
ΚΙΛΚΙΣ (Νίκος Γεωργιάδης): Κοτανίδης, 1 , Γκιντίδης 1, Κυπραίος 3, Γρηγοριάδης 3, Μέτσης 3, Λασκάκης, Δεληγιάννης 1, Δημάκης 2, Χατζηαγαπίου, Σκάρλος, Σιμιτζής 1, Μέγκας, Πίτος.
Διαιτητές: Σκλαβενίτης- Τσάμος, Κόκκινη: 25:54 Μέγκας (επικίνδυνο παινίδι), δίλεπτα: 4-2, Πέναλτι: ?-2/3.
«Δεν είχαμε καθαρό μυαλό»
Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε: «Είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία, όμως στην επίθεση και στους αιφνιδιασμούς δεν είχαμε καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές. Είναι περίεργο πρωτάθλημα και στοιχίζει η διαφορά των ομάδων γιατί μετά από τρία εύκολα ματς είχαμε ένα δύσκολο και έπρεπε να συγκεντρωθούμε σε αυτό».
«Δεν είχαμε επιθετικές λύσεις»
Από την πλευρά του ο προπονητής του Κιλκίς Νίκος Γεωργιάδης επεσήμανε: «Ηταν επιλογή μας το ματς να έχει χαμηλό σκορ. Ξέραμε ότι το αυτού της ΑΕΚ είναι οι αιφνιδιασμοί και δουλέψαμε όλη την εβδομάδα πάνω σε αυτό και τα καταφέραμε σε αυτόν τον τομέα. Επιθετικά όμως δεν είχαμε λύσεις και εύκολα γκολ για να μπορέσουμε να ξεκολλήσουμε. Σε μια τέτοια έδρα με τέτοιο κόσμο οι νέοι παίκτες της ομάδας πήραν πολύτιμες εμπειρίες». Σε ερώτηση για το αν η ομάδα έχει πλέον ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, σχολίασε: «Εκμεταλλευτήκαμε την καλή κλήρωση που είχαμε και γι’ αυτό είμαστε ψηλά με νίκες που έδωσαν αυτοπεποίθηση στην ομάδα και παράλληλα βγήκαμε από άσχημες σκέψεις πολύ νωρίς. Θα κυνηγήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση, έχοντας στο μυαλό μας να φτιάξουμε μια ομάδα για το… αύριο».
του Κων/νου  Χατζηδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου