Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΜVP TOY 1ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΦΑΤΟΣ


Παρά τα 13 γκολ του Χριστόφορου Μπακαούκα, ένα απίστευτο τέρμα από το ένα τέρμα στο άλλο, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του παιχνιδιού με την ΧΑΝΘ ήταν ικανό να δώσει στον Δημήτρη Καφφάτο τον τίτλο του MVP του 1ου γύρου του Κυπέλλου Ανδρών. Ο πορτιέρο της ΑΕΚ –που βοήθησε σημαντικά στην νίκη- πρόκριση της ομάδας του με 32-24, καθώς είχε και 50% ποσοστό αποκρούσεων- πήρε 6 ψήφους έναντι 2 του συμπαίκτη
του από τους προπονητές που συμμετείχαν με τους συλλόγους τους στους αγώνες του Κυπέλλου. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές για την τιμή που μου έκαναν και ένα επίσης μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου. Θεωρώ πως είμαι μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ. Φέτος είχα δύο χειρουργεία, αλλά βγήκα καλύτερος τερματοφύλακας την περσινή σεζόν και τελείωσα τη χρονιά με ένα γκολ από το ένα τέρμα στο άλλο. Είναι η τρίτη φορά που πετυχαίνω κάτι τέτοιο. Η πρώτη ήταν στο παιδικό με την Νέα Ιωνία και η δεύτερη με την φανέλα του Ιωνικού ΝΦ κόντρα στον Πανελλήνιο σε επίπεδο ανδρών. Είδα την κίνηση του Μπακαούκα με τον οποίο συνεργαζόμαστε πάνω από 10 χρόνια με… κλειστά τα μάτια και εκμεταλλεύτηκα την έξοδο του αντιπάλου τερματοφύλακα. Οι πολλές αποκρούσεις είναι σε συνάρτηση με την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Το άθλημα είναι ομαδικό», σχολίασε αρχικά στο www.handball.org.gr .

«Θέλω να παίξουμε στον τελικό με τον ΠΑΟΚ»
Στην συνέχεια ο 34χρονος τερματοφύλακας της «Ένωσης» αναφέρθηκε γενικότερα στο Ελληνικό χάντμπολ, αλλά και ειδικότερα στην ομάδα του σε σχέση με τους στόχους της σεζόν. «Δυστυχώς πολλοί παίκτες αγωνίζονται τελείως ερασιτεχνικά, διότι τα σωματεία… ψυχορραγούν οικονομικά. Εύχομαι το 2012 να φέρει καλύτερες ημέρες για το άθλημα και να βγουν καινούργιοι αθλητές που θα ξανακάνουν το ελληνικό χάντμπολ δυνατό. Στο πρωτάθλημα είχαμε άτυχο και κακό ξεκίνημα. Χάσαμε από τον Διομήδη, ενώ δεν πήγαμε καλά και στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Έχουμε 5 καθοριστικά παιχνίδια στην αρχή του νέου έτους. Διομήδης και ΑΕΚ έχουν ξεχωρίσει όσον αφορά την… μάχη του τίτλου, αλλά δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ και τον Δούκα. Οσον αφορά τον θεσμό του κυπέλλου, αυτός κρύβει πολλές εκπλήξεις. Για παράδειγμα μέχρι το 40΄η ΧΑΝΘ παρά τις πολλές ελλείψεις της πάλεψε στα ίσια το μεταξύ μας παιχνίδι. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Δούκα και αν περάσουμε θα κοντραριστούμε με τον Διομήδη Αργους. Αυτός θα είναι ένας πρόωρος τελικός. Αν φτάσουμε στον τελικό θα ήθελα να παίξουμε τον ΠΑΟΚ. Είναι δύο ομάδες που έχουν μεγάλη ιστορία και δυναμική και πιστεύω ότι σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα συγκινήσουμε και φιλάθλους εκτός χάντμπολ. Εξάλλου αυτό θα πρέπει να είναι το μέλημα μας», κατέληξε ο έμπειρος αθλητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου