Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τα τηλεοπτικά της IHF στο Al Jazeera με χρυσό συμβόλαιο;

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 
Η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ βρίσκεται κοντά στο μεγαλύτερο συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των εποχών. Δεδομένου ότι το περιοδικό χάντμπολ " Handball Time" αναφέρει ότι η IHF έχει λάβει προσφορά της εταιρείας Arabian Al Jazeera για τα έτη 2014 έως 2017. Το ποσό που ο σταθμός θέλει να πληρώσει είναι περίπου 100 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (€ 81.100.000). Ο πρόεδρος της IHF Χασάν Μουσταφά επιβεβαίωσε την προσφορά του Al Jazeera, αλλά δεν είπε τίποτα για το ποσό.
"Λάβαμε πέντε προσφορές διάφορων τηλεοπτικών σταθμών. Το Al Jazeera είναι ένας από τους
σταθμούς, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ενημερώσουμε σχετικά με το ποσό της κάθε προσφοράς, είπε ο Μουσταφά. Το τμήμα μάρκετινγκ της IHF θα προετοιμάσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές για την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σερβία τον επόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών. Η προσφορά του Al Jazeera περιλαμβάνει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα των ανδρών (2015 στη Ντόχα και στη Γαλλία το 2017), των γυναικών (2015 στη Δανία και το 2017 στη Γερμανία) και μερικά Νέων και Εφήβων. «Η νέα σύμβαση θα μας φέρει περισσότερα χρήματα από ότι η παλιά", συνέχισε ο Μουσταφά.
Εάν το ποσό των 100 εκατ. ελβετικών φράγκων είναι σωστό, η IHF θα κερδίσει 60% περισσότερα χρήματα από το σημερινό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η σύμβαση που διήρκεσε από το 2010 μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους είναι μεταξύ της IHF και της γερμανικής εταιρείας Ufasports και έφερε περίπου 60 εκατ. ελβετικά φράγκα- αλλά αυτή η σύμβαση δεν περιλαμβάνει τα τουρνουά Νέων και Εφήβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου