Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ο Φαίακας σταμάτησε το σερί των Ιωαννίνων σε ενα επεισοδιακό ματς

Πηγές: super-fm.gre-handball.gr , http://www.corfusports.gr
 
Ο Φαίακας σταμάτησε το αήττητο του ΑΟΙ στην Α2 κατηγορία χάντμπολ των ανδρών, σ' ένα παιχνίδι με 3 κόκκινες κάρτες, 18 δίλεπτα και εναν σοβαρό τραυματισμό. Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με το προβάδισμα να εναλάσσεται εκατέρωθεν για να φτάσουμε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, που ο Ζαμπαλάς πανηγύρισε έξαλλα το γκολ που πέτυχε (15-15) με τους διαιτητές, να του δείχνουν απευθείας κόκκινη και να του κρατήσουν το δελτίο. Η απώλεια αυτή στάθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του ματς, αφού ο
Ζαμπαλάς ήταν ως τότε ο πρώτος σκόρερ των Γιαννιωτών και κρατούσε μέσα στη διεκδίκηση του ματς την ομάδα του.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φαίακα να μπαίνει πολύ αποφασιστικά στο παιχνίδι και με τον Χατζηαράπη πρωταγωνιστή για δεύτερο συνεχές παιχνίδι, να παίρνει προβάδισμα τριων τερμάτων στο 40' (19:16), αναγκάζοντας τον Γιάννη Καραμπίνα να πάρει τάιμ αουτ στο οποίο προέκυψε και δεύτερη αποβολή για τον ΑΟΙ, αυτή του Σκανδάλη, επειδή όπως έγραψαν οι διαιτητές στο Φ.Α "πέταξε επιδεικτικά την μπάλα στη διάρκεια τάιμ-άουτ". Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε στο 45' και ο τραυματισμός του Λιάτσου στα πλευρά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κέρκυρας. Εκεί κρίθηκε ουσιαστικά και το παιχνίδι αφού η ομάδα του Γιάννη Τριβυζά ανέβασε κι άλλο τη διαφορά για να φτάσουμε στο τελικό 27-20.
ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΑΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 27-20
Τα πενταλέπτα: 1-2, 3-4, 7-6, 8-9, 11-12, 15-15(ημ.), 16-16, 19-16, 21-17, 22-17, 25-20, 27-20 (τελ.)
ΦΑΙΑΚΑΣ (Γ. Τριβυζάς): Κουλούρης, Σαμοϊλης, Γιώτης 1, Μωραϊτης, Νάστος 1, Ανδριώτης, Χατζηαράπης 7, Σ. Γιούργας, Δελλής 4, Κατσαρός 1, Κουμπατής, Καραμανλής 6, Βάγιας 1, Μαντζουρογιάννης 5, Ντούρος, Δημητρέλος 1.
ΑΟΙ (Γ. Καραμπίνας): Χριστακόπουλος, Τζούκας 2, Σίμος, Πατραμάνης 2, Ζαμπαλάς 6, Τόπης, Μέλλος, Κόκκας, Μπεκιράκης, Τσαμπούρης 3, Σκανδάλης 4, Λιάτσος 3.
Διαιτητές: Α. Καργατζής- Ν. Λινάρδος (Βέροιας)
Δίλεπτα 9-9
Κόκκινες: 1 -2 (Κρατήθηκαν δελτία των Ζαμπάλα, Σκανδάλη του ΑΟΙ)
Πέναλτι: 3/4 - 1/2
Ιωάννης Τριβιζάς (Φαίακας Κέρκυρας): Σε μια αναμέτρηση που δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, καθώς οι διαιτητές με τα λάθη τους επηρέασαν αρνητικά το παιχνίδι των δύο ομάδων, προκαλώντας δικαιολογημένα πολλά παράπονα. Εμείς δεν θέλουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια υπο αυτές τις συνθήκες, καθώς δεν προσφέρουμε καλή εικόνα στους φίλους του αθλήματος, που μας στηρίζουν και τους οποίους ευχαριστούμε. Κρατάμε από το σημερινό παιχνίδι μόνο τους 2 βαθμούς και συνεχίζουμε αδιάκοπα την προσπάθεια μας στο πρωτάθλημα.
Ιωάννης Καραμπίνας (ΑΟ.Ιωαννίνων): Σε κάποιους δεν αρέσει που τα Γιάννενα προσπαθούν να πρωταγωνιστήσουν στην κατηγορία, με συνέπεια οι σημερινοί διαιτητές και Λινάρδος να βρεθούν σε εντεταλμένη υπηρεσία και να καθαρίσουν το παιχνίδι για λογαριασμό του Φαίακα. Πώς αλλιώς να εξηγήσω τις 2 απευθείας κόκκινες που δέχτηκαν (με) στο 30λεπτό ο Σπύρος Ζαμπαλάς – πρώτος σκόρερ μέχρι εκείνο το σημείο για τον ΑΟΙ- διοτι σύμφωνα με τους διαιτητές, μετα απο τέρμα που σημείωσε (ισοφαρίζοντας 15-15 στο ημχ), προχώρησε σε άσεμνη κίνηση προς τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και στο 41λεπτό του Γιώργου Σκανδάλη, καθώς οι διαιτητές θεώρησαν ότι πέταξε την μπάλα επιδεικτικά μετά από υπόδειξη τους.
Λίγα λεπτά αργότερα (45λεπτο) αποχώρησε και ο Μίμης Λιάτσος μετά από δυνατό χτύπημα που δέχτηκε στο παιχνίδι, με συνέπεια να μεταφερθεί στο ιατρείο, γεγονός που δεν δεν αντιλήφθηκαν οι διαιτητές, σημειώνοντας ψευδώς στο φύλλο αγώνος ότι στο τέλος του παιχνιδιού ο συνοδός των Ιωαννίνων τους ενημέρωσε για την κατάσταση του αθλητή. Τελικώς με καθυστέρηση μεταφέρθηκε ο αθλητής στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε κάταγμα των πλευρών.
Όλα αυτά σε συνάρτηση με την ρήξη χιαστών που έχει υποστεί ο Γιώργος Γεωργιού, δεν άφησαν κανενα περιθώριο στην ομάδα να αποφύγει την ήττα.
Ο ΑΟ Ιωαννίνων δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια ήδη έχουμε ζητήσει το βίντεο του παιχνιδιού, όπου είμαστε βέβαιοι ότι οι παραβάσεις που επέδειξαν οι διαιτητές σε βάρος μας θα αποδειχτούν ανεδαφικές και από κει πέρα θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες , προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος της ομάδας και του αθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου