Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Α1 Ανδρών: Με ενδιαφέροντα παιχνίδια η 6η αγωνιστική - Πρόγραμμα και διαιτητές

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/ 
Κάποτε τα μεταξύ τους παιχνίδια έκριναν πρωτιές και τίτλους, ωστόσο τα χρόνια πέρασαν και οι στόχοι και των δύο ομάδων πλέον είναι διαφορετικοί. Δούκας και Φίλιππος Βέροιας, δύο από τις ομάδες με την μεγαλύτερη ιστορία στο άθλημα αναμετρούνται αύριο στο Δαϊς για την 6η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Οι Βεροιώτες έχουν άλλη ψυχολογία μετά την αλλαγή προπονητή με τον Χρήστο Τζουβάρα να κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας. Από την άλλη ο Δούκας βρίσκεται σε ανοδική πορεία, αφού μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, ξεπερνώντας το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Ένα επίσης ενδιαφέρον στατιστικό για τις δύο ομάδες είναι και η προϊστορία, η οποία είναι 
μοιρασμένη. Για την ακρίβεια από το 2001 και μετά σε 16 παιχνίδια στην Αθήνα, ο Δούκας έχει 6 νίκες, ο Φίλιππος 7, ενώ 3 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα! Βέβαια τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» έχει εκμεταλλευτεί την αγωνιστική πτώση του Φιλίππου, έχοντας σε τέσσερα παιχνίδια 3 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ η τελευταία νίκη των Βεροιωτών ήταν στις 12/12/2009 για την 11η αγωνιστική με σκορ 31-33.
«Μην πέσουμε στην παγίδα του Φιλίππου»
«Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Να μην πέσουμε στην παγίδα του Φιλίππου νομίζοντας ότι είναι αποδυναμωμένος, επειδή έχασε στο γήπεδο του με μεγάλη διαφορά από την Αναγέννηση. Περιμένουμε τον αντίπαλο με αυξημένο κίνητρο λόγω και της αλλαγής προπονητή. Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση μια ιστορική ομάδα όπως ο Φίλιππος. Περιμένουμε να είναι δύσκολο το ματς. Εμείς καλούμαστε να κάνουμε το καθήκον μας και να πάρουμε τους δύο βαθμούς, συνεχίζοντας την καλή πορεία των τελευταίων εβδομάδων», ήταν το σχόλιο του αριστερού εξτρέμ του Δούκα Στάθη Ζαμπούνη στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ.
«Να πιστέψουμε στην νίκες»
Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός του Φιλίππου Χρήστος Τζουβάρας επεσήμανε: «Περιμένω να δείξουμε καλή αγωνιστική εικόνα για 60 λεπτά, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος και να κρατήσουμε το πλάνο που έχουμε θέσει για το παιχνίδι. Υπάρχει ξεκάθαρος στόχος και αυτός είναι η παραμονή. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία της ομάδας. Χαντμπολικά υπάρχει ταλέντο, απλά πρέπει η ομάδα να πιστέψει περισσότερο στις δυνατότητες της και να πιστέψουμε περισσότερο στις νίκες».
Σε φόρμα και με ψυχολογία
Στο άλλο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας ο πρωτοπόρος της Α1 Ανδρών (μαζί με την ΑΕΚ) Ποσειδώνας Λουτρακίου υποδέχεται την Αναγέννηση Βύρωνα. Η ομάδα της Κορινθίας με 4 νίκες και μία ισοπαλία σε 5 παιχνίδια, πρωταγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα και παρά τους χαμηλούς τόνους που θέλουν να κρατήσουν οι άνθρωποι της τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι βασική διεκδικήτρια της τετράδας. Από την άλλη η Αναγέννηση προέρχεται από δύο σερί νίκες με την δεύτερη στην έδρα του Φιλίππου να ήταν ιδιαίτερα επιβλητική και χαρακτηριστική της φετινής της δυναμικότητας. Αναμένεται λοιπόν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου με δύο ομάδες που ξέρουν να παίζουν ωραίο χάντμπολ και να διεκδικούν σε κάθε ματς την νίκη. Πρόκειται για δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας σε μια αναμέτρηση που δεν χωρούν προγνωστικά.
Ο προπονητής της Αναγέννησης Παναγιώτης Ιατρούδης δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Προερχόμαστε και οι δύο ομάδες από νίκες εκτός έδρας. Περιμένουμε ένα ανοιχτό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες προσπαθούμε να παίξουμε γρήγορο και επιθετικό χάντμπολ. Ο Ποσειδώνας είναι πιο έμπειρος και η πρώτη του επτάδα είναι πολύ ποιοτική, εμείς έχουμε περισσότερο ενθουσιασμό και βάθος πάγκου. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αυτός που θα αντέξει στο φινάλε και θα έχει καθαρό μυαλό θα κερδίσει».
Από την πλευρά του Ποσειδώνα ο πίβοτ Λάμπης Βαμβακάς υπογράμμισε: «Θέλουμε την νίκη. Είναι από τα ματς που είναι στα μέτρα μας, αλλά χρειάζεται προσοχή. Οι αντίπαλοι μας τρέχουν πάρα πολύ και αυτό πρέπει να το σταματήσουμε. Φυσιολογικό είναι ότι μετά από κάθε νίκη αποκτούμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά αν θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα».
Ξεκάθαρα φαβορί
Στα τρία υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Διομήδης έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι στους αντιπάλους τους. Οι «Λύκοι» ταξιδεύουν στην Έδεσσα για να αντιμετωπίσουν τον επικίνδυνο, πλην όμως ασταθή Αερωπό, ο οποίος φέτος έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Οι Αργίτες εκτός της υπεροχής τους, έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, αφού σε 7 παιχνίδια, έχουν φύγει νικητές 6 φορές.
Στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης ο Φοίβος Συκεών θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των πρώην, αφού 5 αθλητές (Κότσιφας, Ιωαννίδης, Αποστολίδης, Τραιανός, Τάτσης) των γηπεδούχων στο παρελθόν έχουν φορέσει την φανέλα του «δικεφάλου» του Βορρά, ενώ αντίστοιχα τρεις παίκτες (Χ. Νικολαϊδης, Ν. Νικολαϊδης, Βότσης) του ΠΑΟΚ, πέρσι αγωνίστηκαν στον Φοίβο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον διοικητικό τομέα με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΟΚ Αντώνη Σαουλίδη να είναι πλέον πρόεδρος στον Φοίβο, ενώ στην «μάχη» των πάγκων ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Στέλιος Υετίων ανδρώθηκε προπονητικά στην ομάδα των Συκεών.
Τέλος το παιχνίδι ΑΕΚ- ΧΑΝΘ ρίχνει την αυλαία της αγωνιστικής την Κυριακή στο κλειστό του Πανελληνίου. Η «Ένωση» παρά τις σημαντικές της απουσίες είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της νίκης κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που εκτός έδρας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της.
Το πρόγραμμα
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11/2013
Α1 Ανδρών (6η αγωνιστική)
Δαϊς 18:00, ΑΣΕ Δούκα- Φίλιππος Βέροιας (Τσάκωνας- Κουτσός, Κορρές)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- Διομήδης Άργους (Χασκής- Κάργατζης, Ζέρβας)
Λουτρακίου 18:00, Ποσειδώνας Λουτρακίου- Αναγέννηση Βύρωνα (Καραπάνος- Χρόνης, Μίγκας)
Συκεών 18:00, Φοίβος Συκεών- ΠΑΟΚ (Θεοδοσάκης- Τόλιος, Μεϊμαρίδης)
ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11/2013
Α1 Ανδρών (6η αγωνιστική)
Πανελληνίου 12:00, ΑΕΚ- ΧΑΝΘ (Τσάμος- Φωκίτης, Κυριακούλιας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου