Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Αποκλείστηκε η ΑΕΚ. Μπακαούκας: «Θα παλέψουμε για το νταμπλ»

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
 
Το ευρωπαϊκό όνειρο για την ΑΕΚ και η είσοδος στους ομίλους του EHF Cup σταμάτησε στο Λουντ της Σουηδίας από την Λούγκι. Οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν με 25-23 από τους Σκανδιναβούς και σε συνδυασμό με την ήττα 24-22 στην Αθήνα αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
Η ΑΕΚ αν και μπήκε δυνατά στοπ παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0 και 4-1, στη συνέχεια δέχθηκε ένα επιμέρους σκορ 6-1 με τους Σουηδούς να προηγούνται με 7-5 και έφτασαν τη
διαφορά ακόμα και στο +4 (11-7), ενώ σε αυτό το διάστημα ο Γιάννης Αρβανίτης είδε τον Δημήτρη Καφφάτο να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα στο γόνατο. Με γκολ των Γιαννόπουλου, Γεωργιάδη και Μπακαούκα με πέναλτι οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να μειώσουν και να βρεθούν στο ημίχρονο πίσω με ένα τέρμα (11-10).
Μεγάλη μάχη έγινε στο δεύτερο μέρος με την ΑΕΚ να παίρνει για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (μετά το πρώτο ημίχρονο) με 17-16 στο 40' και από εκείνο το σημείο και μετά τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ μέχρι το 47' Σε εκείνο το σημείο οι Σουηδοί εκμεταλλεύτηκαν λανθασμένες επιθετικές επιλογές των παικτών της Ενωσης και βρήκαν την ευκαιρία να αποσπαστούν με δύο τέρματα διαφορά. Με γκολ των Σανίκη και Αλβανού η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 54.30 κι είχε την τύχη στα χέρια της.
Ένα πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Σανίκης (για το οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα στουτς Ελβετούς διαιτητές) στο 55.30 έδωσε το δικαίωμα στον Ερνστσον να κάνει το 23-22 μειώνοντας τα περιθώρια πρόκρισης για τους «κιτρινόμαυρους».
Ακολούθησε ακόμα ένα σουηδικό τέρμα δυόμιση λεπτά πριν το τέλος τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση κι ενώ στην επόμενη φάση χτύπησε και ο Σάββας Καρυπίδης που χρειάστηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο. Ο Μπακαούκας δεν μπόρεσε να νικήσει από τα επτά μέτρα τον Κρίστενσεν, οι Σουηδοί έκαναν το 25-22 και ο Μπακαούκας με πέναλτι μείωσε σε 25-23 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.
Λούγκι (Αχνερ): Κρίστενσεν, Βίκμαν 1, Λάιγιονμποργκ, Στρίντσμπεργκ, Ερνστσον 6, Τίνγκσβαλ 2, Σιόλιν 3, Χάμπεργκ 4, Μιλόσεβιτς, Λάρσον, Γέπσον 1, Σκαρέμο, Χίπε 2, Γιέρμενιρ, Ροθ, Γίλντενμπακ 5
ΑΕΚ (Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 4, Μπακαούκας 3, Γεωργιάδης 2, Γιαννόπουλος 2, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 1, Νικολαΐδης, Τσακνής, Σανίκης 1, Αλβανός 4, Καρυπίδης 4, Παπαδιονυσίου 2, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ
Διαιτητές: Βις – Ζόβα (Ελβετία) Δίλεπτα: 2-5 Πέναλτι: 6/6 – 2/3
Μπακαούκας: «Θα παλέψουμε για το νταμπλ»
Απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από τη Λούγκι εμφανίστηκε ο Χριστόφορος Μπακαούκας, ο οποίος είπε τα εξής:
«Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Δείξαμε καλά στοιχεία. Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι. Αυτή η ομάδα έχει χτιστεί με πολύ κόπο και θέλει σεβασμό από όλους και να είναι όλοι περήφανοι. Εμείς θα παλέψουμε για το νταμπλ που είναι ο μεγάλος μας στόχος και στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο», δήλωσε αρχικά ο Μπακαούκας και στη συνέχει αναφέρθηκε:
Στη διαιτησία: «Η διαιτησία έπαιξε το ρόλο της. Στην Ευρώπη θέλει χρόνια για να κερδίσεις το σεβασμό τους. Στα κρίσιμα όλα τα σφυρίγματα τα πήρε η Λούγκι».
Στον κόσμο: «Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Θέλουμε να του ζητήσουμε ένα συγνώμη και να του υποσχεθούμε πως θα πάρουμε τις δύο εγχώριες κούπες ώστε να του δώσουμε χαρά».
Αύριο τα νέα για τους τραυματίες
Εκτός από όλα τα άλλα η ΑΕΚ αποχωρεί από τη Σουηδία με δύο τραυματίες. Ο Δημήτρης Καφφάτος μετά από σύγκρουση που είχε με παίκτη της Λούγκι τραυματίστηκε στο γόνατο και πονάει αρκετά, ενώ ο Σάββας Καρυπίδης πραγματικά γλίτωσε τα χειρότερα την τελευταία στιγμή καθώς χτύπησε στον τοίχο μετά από πτώση. Και οι δύο θα εξεταστούν στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου