Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Α1 γυναικών: Όλα τα βλέμματα στην Άρτα. Δύσκολη έξοδος της Νέας Ιωνίας. Πρόγραμμα και διαιτητές

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Και στην Α1 Γυναικών (5η αγωνιστική) ωστόσο δεν λείπουν τα μεγάλα ματς. Συγκεκριμένα αύριο και τα δύο παιχνίδια της ημέρες χαρακτηρίζονται ντέρμπι με την αναμέτρηση στην Άρτα να κερδίζει το ενδιαφέρον λίγο περισσότερο, λόγω της ιδιαιτερότητας και των στόχων των ομάδων.
Η Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ με τις δύο ομάδες να προέρχονται από Ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς, χωρίς μάλιστα να σημειώσουν καμία νίκη στα δύο παιχνίδια που έδωσαν. Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού μέχρι στιγμής έχουν το απόλυτο στους τρεις αγώνες που έχουν δώσει, γι' αυτό και φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας με 6 πόντους. Μετά από αυτή την αγωνιστική όμως
κάποια από τις δύο ομάδες (εκτός αν υπάρξει ισοπαλία) θα απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής.
Στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων υπάρχει μια μεγάλη και πρωτότυπη ιδιαιτερότητα, που αφορά την παράδοση. Ο «δικέφαλος» του Βορρά αποδεικνύεται πιο δυνατός στην Άρτα και η Αναγέννηση καλύτερη στην Θεσσαλονίκη!
Είναι χαρακτηριστικό ότι από την σεζόν (2010-2011) που ανέβηκε ο ΠΑΟΚ στην πρώτη κατηγορία, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 5 φορές στην Ήπειρο με τον πρωταθλητή Ελλάδος να έχει αποδράσει με το «διπλό» τις τρεις από αυτές. Μάλιστα οι δύο τελευταίες ήταν στα ημιτελικά των πλέι οφ την περσινή περίοδο με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-1 νίκες και να φτάνει στον τελικό! Αντίθετα η Αναγέννηση έχει μεγάλη υπεροχή στα παιχνίδια που διεξάγονται στην Θεσσαλονίκη, αφού σε τρεις αναμετρήσεις έχει ισάριθμες νίκες!
«Μάχη» στο Αμύνταιο
Δύσκολη αποστολή έχει η Νέα Ιωνία που θα ταξιδεύσει στο Αμύνταιο για το κρίσιμο ματς κόντρα στον μαχητικό και επικίνδυνο Αμύντα. Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε τις προάλλες να πάρουν θετικό αποτέλεσμα από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, λυγίζοντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Μάλιστα η ομάδα του Νίκου Γιώσκου θα έχει στην διάθεση της και την Άνια Μίλασιτς, η οποία εξέτισε την –αυτεπάγγελτη- τιμωρία της μιας αγωνιστικής για την αποβολή της στο ματς με την Ορμή.
Από την άλλη πλευρά η Νέα Ιωνία έχει ήδη δύο ήττες σε τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει και δεν έχει περιθώριο για άλλες απώλειες, αν θέλει να έχει βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού αν ηττηθεί είναι πιθανόν να απομακρυνθεί έξι βαθμούς από την κορυφή.
Στο Μπακού ο Μέγας Αλέξανδρος
Το 3ο παιχνίδι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί την Τετάρτη, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος βρίσκεται στο Αζερμπαιτζάν για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Η ομάδα των Γιαννιτσών θα αγωνιστεί αύριο και μεθαύριο στις 15:00 κόντρα στην Μπακού για τον 3ο γύρο του Τσάλεντζ Καπ γυναικών με στόχο την εμπειρία, αφού οι πιθανότητες πρόκρισης είναι πολύ μικρές.
Το πρόγραμμα
Σάββατο 16/11/2013
Α1 Γυναικών (5η αγωνιστική)
ΔΑΚ Αμυνταίου 18:00, Αμύντας Αμυνταίου- ΟΦ Νέας Ιωνίας (Πατιός- Τσιάνας, Αγγελίδης)
ΔΑΚ Άρτας 18:00, Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας- ΠΑΟΚ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Κατσάνος)
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/11/2013
Α1 Γυναικών (5η αγωνιστική)
Νεάπολης 21:00, Μακεδονικός- Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Θεοδοσίου- Χαρίτσος, Καζαντζίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου