Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ο Δ. Λαζόπουλος μιλάει για τους στόχους της ΑΕΚ

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
Στο aekarena.gr και στη Γιολάντα Ζύκα μίλησε για όλους και για όλα ο Δημήτρης Λαζόπουλος, Αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής και επικεφαλής του τμήματος χάντμπολ της ΑΕΚ. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη αναφέρεται στους στόχους με την ομάδα χάντμπολ αλλά και την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σας παρουσιάζουμε το απόσπασμα που αναφέρεται στο χάντμπολ.
Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την μοίρα της ομάδας χάντμπολ από τη μια μέρα στην άλλη. Από τον δρόμο της διάλυσης, η ΑΕΚ γύρισε ξαφνικά σελίδα ξεκινώντας τη νέα εποχή με την κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία της. Ο Δημήτρης Λαζόπουλος βάλθηκε ωστόσο όχι απλά να αλλάξει την πορεία της ΑΕΚ αλλά να ταράξει για τα καλά τα δεδομένα στο ελληνικό χάντμπολ. Ένας παράγοντας που δεν έχει προηγούμενο στο άθλημα, Αεκτζής και πάνω από όλα αποφασισμένος να οδηγήσει την ΑΕΚ στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Δημήτρης Λαζόπουλος ήρθε για να συμμετάσχει σε όλα τα επίπεδα της αναγέννησης της ΑΕΚ και για αυτό θα βάλει το λιθαράκι του και στην ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Στις εκλογές της Ερασιτεχνικής ήσασταν από τα άτομα που επιβράβευσε ο κόσμος με την ψήφο του. Αυτό τι σήμαινε για σας;
Για να μιλήσω για τον εαυτό μου. Μπορεί σαν παράγοντας να μην ήμουν γνωστός αλλά σαν φίλαθλος και οπαδός είχα συμμετοχή στα δρώμενα από παλιά. Επειδή ένα μέρος που ψηφίζουν στις εκλογές προέρχεται από αυτό τον χώρο, κάποιοι με γνώριζαν. Αν το δούμε ωστόσο ρεαλιστικά το θέμα, το γεγονός πως η ομάδα χάντμπολ πήρε το νταμπλ εκείνη την περίοδο και ήταν σαν ένα μικρό χάπι λύτρωσης για τον κόσμο, κάπου ταυτίστηκε και το οφείλω και σε αυτό.
Πως αποφασίσατε να εμπλακείτε με την ομάδα χάντμπολ;
Επί της ουσίας ήθελα να ασχοληθώ. Βρήκα τον τρόπο προσέγγισης και με την παρότρυνση της κυρίας Στεβή, η οποία παρότρυνση είχε σχέση για να υποστηριχτεί όλη η ΑΕΚ και όχι μόνο το χάντμπολ. Το χάντμπολ ωστόσο εκείνη την περίοδο έδινε αγώνες και ως εκ τούτου αποφάσισα να βοηθήσω στο κομμάτι αυτό. Ήρθε η επιτυχία και όλα πήραν τον δρόμο τους.
Όταν αναλάβατε είχατε μια εικόνα για το πως ήταν η κατάσταση στο τμήμα, ή τα διαπιστώσατε στην πορεία;
Εννοείται ότι την είχα. Δεν με ενδιέφερε πως ήταν η ομάδα πριν. Γνώριζα τα προβλήματα και επειδή ήθελα εκείνη την εποχή κάτι να δει ο ΑΕΚτζής, έναν τίτλο, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν αυτό. Ωστόσο επειδή έχει γίνει ένας μύθος γύρω από αυτό, η επιτυχία εκείνη δεν αφορά εμένα αλλά τους παίκτες. Αν είχα αναλάβει να βοηθήσω τον Ποσειδώνα Λουτρακίου εκείνη την περίοδο, δεν θα είχε πάρει πρωτάθλημα.
Μόλις αναλάβατε η ομάδα κατέκτησε το ντάμπλ. Αυτό ήταν κάτι που σας έκανε να πιστέψετε ακόμα περισσότερο στην ΑΕΚ;
Με ενθουσίασε το όλο κλίμα που υπήρχε εκείνη την περίοδο. Η ομάδα πήρε το νταμπλ και θα μπορούσε να κάνει και κάτι καλύτερο. Ότι στο ποδόσφαιρο, στην ΑΕΚ γενικότερα ερχόταν ο κ. Μελισσανίδης. Φαινόταν πως υπήρχε μια κατάσταση αναγέννησης σε όλα τα επίπεδα. Αυτό με εξιτάρισε και ένιωθα πως θα μπορούσα κι εγώ να είμαι μέρος αυτού.
Μέσα στους πανηγυρισμούς στο Άργος, είχατε πει «όλη η Ελλάδα ΑΕΚ». Το βλέπετε να έρχεται εκείνη η μέρα;
Νομίζω σε αυτό το κομμάτι, αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα. Τι κινήσεις γίνονται αυτή την στιγμή. Το γεγονός ότι είμαστε Γ’ Εθνική και μικρά παιδιά μιλάνε για το γήπεδο και τη νέα ομάδα που έρχεται. Θα μιλάνε όλοι για τη νέα ομάδα που θα χτιστεί, πιστεύω πως έτσι είναι. Όλη η Ελλάδα ΑΕΚ. Θα ισχύσει αυτό.
Όταν με το ...καλημέρα θέτετε ως στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στην Άγια Σοφιά, τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από σας στην πορεία;
Εννοείται ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Δεν θα μπορούσα να συμμετάσχω σε κάτι και να βάλω τον πήχη χαμηλά. Για να έχει νόημα η δική μου η παρουσία, αλλιώς δεν έχει νόημα. Χωρίς εμένα η ομάδα πήρε το νταμπλ, άρα με την δική μου την παρουσία αν θα ξαναπάρει ένα νταμπλ δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. Για μένα το θέμα είναι να κάνει κάτι ανώτερο. Για αυτό και η περίοδος του καλοκαιριού ήταν προσανατολισμένη προς αυτή την κατεύθυνση. Να μπορεί η ΑΕΚ να κάνει κάτι καλύτερο.
Χωρίς να σας ξέρει κανείς, μόνο από τις κινήσεις που έχουν γίνει, δίνετε την εντύπωση ενός ανθρώπου που μπορεί να κάνει τα πάντα για την ΑΕΚ.
Η εντύπωση και η εικόνα αυτή έχει σχέση και με την προσωπική μου ζωή και την επαγγελματική μου ζωή άρα έχει σχέση και με την ΑΕΚ. Όταν θέλω κάτι θεωρώ ότι όλα πρέπει να συνωμοτούν για να γίνει.
Πως σας φάνηκε η παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ και τι περιμένετε στη συνέχεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων;
Ήθελα να περάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν περάσαμε. Θεωρώ ότι θα το πετύχουμε του χρόνου. Περάσαμε όμως σαν ισχυροί στην δεύτερη διοργάνωση. Για το πρωτάθλημα δεν θα συζητήσω, γιατί το εξάντλησα πριν. Θεωρώ ότι είναι υποχρεωμένοι οι παίκτες να πάρουν το νταμπλ. Θα είναι αστείο το οτιδήποτε άλλο. Για την Ευρώπη αν θα είμαι ευχαριστημένος θα εξαρτηθεί από την πορεία που θα έχουμε. Αν περάσουμε στους ομίλους και δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να νιώσει ακόμα πιο περήφανος, τότε θα έχει επιτευχθεί ο στόχος. Θα είμαι ευχαριστημένος. Αν ο κόσμος δεν κατορθώσει να νιώσει περήφανος βλέποντας την ΑΕΚ να παίζει πάλι με τους ίδιους δεν θα είμαι ευχαριστημένος.
Αποφασίσατε αρχικά να επιλέξετε ως έδρα το Ολυμπιακό κλειστό και πλέον η ομάδα θα αγωνίζεται στη Κυψέλη. Η επιθυμία του κόσμου ήταν αυτό που έπαιξε ρόλο σε αυτή την απόφαση;
Εγώ μπορεί να θέλω διάφορα. Σημασία έχει σε αυτά να ακολουθούν και αυτοί που πρέπει. Αν αυτοί δεν μπορούν να ακολουθούν για τους α ή β λόγους εγώ οφείλω να το σεβαστώ. Ήταν επιλογή μου το γήπεδο των Άνω Λιοσίων, δηλαδή ένα μεγάλο γήπεδο γενικότερα. Θεωρώ πως ήταν σωστή επιλογή από την στιγμή όμως που ο κόσμος δεν μπορούσε να το υποστηρίξει εγώ οφείλω να σεβαστώ τον κόσμο της ΑΕΚ.
Ποια είναι η σχέση σας με τους παίκτες της ομάδας; Όλοι μιλούν για σας με τα καλύτερα λόγια.
Όσο νικάμε θα είναι καλές(γέλια). Όλους τους παίκτες τους εκτιμώ ιδιαιτέρως σαν ανθρώπους. Δεν είναι ψωνισμένοι, ούτε οι νέοι ούτε οι παλιοί. Είναι μια παρέα, έχουν δέσει. Δεν έχουμε προβλήματα εσωτερικά σαν ομάδα. Θεωρώ πως αν και οι νέοι σε ηλικία, προσπαθήσουν πάρα πολύ και έχοντας σαν πρότυπα τους μεγαλύτερους και η ομάδα έχει να κερδίσει πολλά και οι ίδιοι έχουν να κερδίσουν πολλά.
Η συνεργασία σας με τον κ. Αρβανίτη;
Υπάρχει η απόλυτη ταύτιση. Τον Γιάννη τον συμπαθώ ιδιαιτέρως σαν άνθρωπο πρώτα. Είναι πολύ καλό παιδί, γνήσιος ΑΕΚτζής και δεν έχουμε κανένα θέμα.
Οι ακαδημίες είναι ένα κομμάτι που θα επενδύσει η ΑΕΚ;
Κοιτάξτε να δείτε, είχαμε πει ως έχουμε ένα πρόγραμμα ακαδημιών. Δεν μπορούν να γίνουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Το χάντμπολ γενικά είναι ένα άθλημα που πρέπει να γίνει ένας αγώνας για να μπει στη συνείδηση των παιδιών. Δεν είναι το πιο δημοφιλές, ένα παιδάκι προτιμάει να παίξει ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Εξακολουθούμε να το στηρίζουμε σαν πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου