Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Στις 17:00 για την πρόκριση η ΑΕΚ - Αρβανίτης : «Πιο έτοιμοι και με στρατηγική για την πρόκριση με Λίγκι»

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/
 
Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην πόλη Λουντ, όπου σήμερα στις 17:00, φιλοξενούνται από την Λίγκι στον επαναληπτικό του 3ου γύρου των προκριματικών του EHF Cup. Ο Γιάννης Αρβανίτης λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Σουηδία, μίλησε στο enwsi.gr, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΑΕΚ πηγαίνει στην ρεβάνς, έχοντας πιο «ετοιμοπόλεμους» τους παίκτες που στο πρώτο ματς προέρχονταν από τραυματισμούς αλλά και… στρατηγική για να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.
«Σαφώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι στο πρώτο παιχνίδι. Οι τραυματίες μας είχαν
περισσότερο χρόνο στην διάθεση τους για να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Αν σκεφτούμε ότι ο Ζούγιοβιτς πριν από το προηγούμενο ματς είχε μπει στην προπόνηση Πέμπτη για να δοκιμάσει το πόδι του και το Σάββατο έπαιξε, τώρα είχε την ευκαιρία να προετοιμαστεί μία εβδομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παίκτες μας που προέρχονταν από τραυματισμούς, τους Σανίκη και Καρυπίδη. Παρ” όλα αυτά θεωρώ ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς όμως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι. Έχουμε κάνει ανάλυση των λαθών μας και έχουμε διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι της Λίγκι» τόνισε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός της Ένωσης.
Όσον αφορά το πως θα επιδιώξει η ΑΕΚ να καλύψει την διαφορά των δύο γκολ με την οποία ηττήθηκε στο πρώτο ματς και να πάρει το «εισιτήριο» για την φάση των ομίλων, ο Γιάννης Αρβανίτης είπε: «Δικαιούμαστε να μιλάμε για πρόκριση γιατί η διαφορά των δύο τερμάτων καλύπτεται. Θα είναι ένα ντέρμπι, ένα κλειστό ματς και για να καταφέρουμε να το κερδίσουμε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε… φρέσκους τους καλούς μας παίκτες από το 50ο μέχρι το 60ο λεπτό. Πηγαίνουμε στην Σουηδία έχοντας σχεδιάσει αυτή την στρατηγική αλλαγών. Να ξεκουράσουμε τους καλούς μας παίκτες στην αρχή της αναμέτρησης, ώστε στο τέλος του ματς να είναι φρέσκοι και να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας».
«Είμαστε ορκισμένοι»
Ο διεθνής αριστερός ίντερ της ΑΕΚ Γρηγόρης Σανίκης επεσήμανε: «Το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μια καλύτερη εμφάνιση η οποία θα συνοδευτεί και από μία πρόκριση, η οποία θα είναι δικαιώσει τις προσπάθειες μας. Στο πρώτο παιχνίδι αδικήσαμε τους εαυτούς μας και βγήκε μια λάθος εικόνα η οποία δεν αντικατοπτρίζει τις ικανότητες της ομάδας. Θα τα δώσουμε όλα, είμαστε ορκισμένοι σε αυτό.
Σαφώς έχουμε δύσκολο έργο, όχι μόνο βάσει αποτελέσματος, αλλά και βάσει δυναμικότητας του αντιπάλου. Δεν περιμένουμε από την Λούγκι να παίξει πολύ καλύτερα, παίζει όμως με συνέπεια αυτό που ξέρει και προέρχεται από μία πολύ σημαντική σχολή του χάντμπολ. Σίγουρα σε μεγάλο βαθμό η διαμόρφωση του αποτελέσματος εξαρτάται κατά πολύ από την δική μας απόδοση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου