Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΠΗΡΕ ΤΣΑΤΣΑΡ, ΒΟΡΙ, ΜΕΛΙΤΣ, ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑΡΣΙΣ!

Πηγή: http://www.handball.org.gr
Τρεις ακόμα σούπερ μεταγραφές ανακοίνωσε η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν. Η Γαλλική ομάδα απέκτησε τους Ίγκορ Βόρι και Φαχρούντιν Μέλιτς, οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια με ισχύ από το καλοκαίρι του 2013, αλλά και τον Ούγγρο Γκάμπορ Τσάτσαρ.
Ο 32χρονος (2,03 μ.) Κροάτης πίβοτ πρωταθλητής κόσμου το 2003 και χρυσός Ολυμπιονίκης το 2004, αγωνίζεται από το 2009 στο Αμβούργο και εκτός από ένας χαρισματικός παίκτης στην επίθεση, θεωρείται και από τους κορυφαίους στην άμυνα στον «άσσο» σε αμυντική διάταξη 5-1 ή 3-2-1, τα οποία χρησιμοποιεί για χρόνια η Κροατία. Όσον αφορά τον Μέλιτς πρόκειται για ένα από τους καλύτερους δεξιούς εξτρέμ της Ευρώπης και βασικό στέλεχος του Μαυρουβουνίου, οδηγώντας την Εθνική του ομάδα σε μεγάλη νίκη πριν λίγες εβδομάδες στην έδρα της Γερμανίας. Είναι 29 ετών, 5ος σκόρερ στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα τελευταία δύο χρόνια παίζει στην Σλοβένικη Γκόρενιε.
Ο Γκάμπορ Τσάτσαρ (29 ετών, 1,83 μ.) είναι ένας πολύ δυναμικός πλέι μέικερ με εξαιρετικές σεζόν στην Ουγγρική Βέζπρεμ, αλλά και την Γαλλική Σαμπερί (2009-2010).
Ωστόσο η παρέα των Αράβων που έχουν τον πλήρη έλεγχο του σωματείου δεν σταματούν εδώ. Εξάλλου τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για το χάντμπολ είναι μηδαμινά σε σχέση με αυτά που επενδύονται στο ποδόσφαιρο, όπως η μεταγραφή του 21χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού Λούκας Μούρα από την Σάο Πάουλο, που στοίχισε 45 εκατομμυρίων ευρώ και παρουσιάστηκε πριν μια εβδομάδα στο Κατάρ!
Επόμενος στόχος των Παριζιάνων είναι ο Ντανιέλ Ναρσίς. Ο 33χρονος πλέι μέικερ, βασικό στέλεχος της Εθνικής Γαλλίας αγωνίζεται στο Κίελο, αλλά η Παρί του προσφέρει καλύτερο συμβόλαιο και για περισσότερα χρόνια, ενώ ο ίδιος ακόμα δεν έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση των Γερμανών για την ανανέωση του συμβολαίου του.
Πάντως τα «πετροδόλαρα» των Αράβων και οι μεταγραφές του καλοκαιριού οδηγούν εκ του ασφαλούς την Παρί στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, έχοντας μέχρι στιγμής 13/13 στο Γαλλικό πρωτάθλημα και 26 βαθμούς, 6 περισσότερους από την Μονπελιέ που είναι η βασική της αντίπαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου