Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«ΠΡΟΩΡΟΣ» ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

Πηγή: http://www.handball.org.gr
 
Το «ρεπό» των ομάδων της Α1 Ανδρών, λόγω των ημιτελικών και τελικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ισπανίας, στρέφει όλα τα... φώτα του ελληνικού χάντμπολ στο Κύπελλο Γυναικών.
Η κληρωτίδα της ΟΧΕ έβγαλε στην φάση των προημιτελικών ένα πολύ δυνατό ζευγάρι που μπορεί να χαρακτηριστεί και πρόωρος τελικός, αφού Νέα Ιωνία και Ορμή Λουξ ήταν οι ομάδες που κατέκτησαν το τρόπαιο τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ενώ διεκδίκησαν μαζί στον τελικό το τρόπαιο τις τρεις φορές με την ομάδα της Πάτρας να έχει ισάριθμες κατακτήσεις. Βέβαια την μία φορά (σεζόν 2010-2011) που η Νέα Ιωνία κατόρθωσε να κερδίσει την Ορμή στο θεσμό κατέκτησε και το μοναδικό τρόπαιο έως τώρα στην ιστορία της. Οι δύο ομάδες είχαν εκείνη τη σεζόν συναντηθεί πάλι στα προημιτελικά με την ομάδα της Σοφίας Ναϊσίδου να αποκλείει από το φάιναλ- φορ του Δαϊς τις «λέαινες».
Το ιδιαίτερο βέβαια στον φετινό θεσμό είναι ότι ο νικητής αυτού του αγώνα όχι μόνο δεν κατακτά κάποιον τίτλο, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε καν φαβορί, αφού στα ημιτελικά –εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου- θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, ενώ στην.... γωνία περιμένει η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας, η οποία ευνοήθηκε από την κλήρωση και αν δεν «αυτοκτονήσει» θα φτάσει στον τελικό.
Η Νέα Ιωνία πριν δύο εβδομάδες είχε επικρατήσει της Ορμής για το πρωτάθλημα στην έδρα της με 22-19.
«Διαφορετικό ματς»
Η διεθνής τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας Ρούλα Κοτσαμπουικίδου, τόνισε: «Κάθε χρόνο είναι διαφορετικά. Η δουλειά που γίνεται είναι προσθετική. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς από αυτό του πρωταθλήματος, άλλος θεσμός, άλλες συνθήκες. Είναι ένα παιχνίδι νοκ- άουτ, δεν υπάρχει γυρισμός. Υπάρχει συγκέντρωση και θέληση για τη νίκη. Νομίζω ότι έχουμε ένα ελαφρύ προβάδισμα επειδή η ομάδα έχει βρει τον ρυθμό της, αλλά το ματς θα είναι ντέρμπι και χρειάζεται να δώσουμε το 100%».
«Θα κριθεί στην υπομονή μας»
Από την πλευρά της νταμπλούχου Ελλάδας η Ελένη Μούρνου, δεύτερη σκόρερ του πρωταθλήματος με 64 γκολ σχολίασε: «Μας περιμένει δύσκολη ημέρα. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Θέλουμε πολύ να φτάσουμε ψηλά στον θεσμό. Τα δύο παιχνίδια μεταξύ τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι κοντά. Θα προτιμούσα να είχαμε περισσότερο χρόνο στην διάθεση μας, αλλά το θετικό είναι ότι μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, αφού είναι πολύ φρέσκα στο μυαλό μας. Θα κριθεί στην υπομονή μας. Δεν πρέπει να αγχωθούμε σε κανένα σημείο του ματς. Αν ακολουθήσουμε την τακτική του προπονητή μας θα κάνουμε ένα καλό ματς.
Κάθε παιχνίδι είναι τελικός όπως έγινε η κλήρωση. Με τα κορίτσια που το συζητάμε το πιστεύουμε και δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε ότι θα μείνουμε τόσο νωρίς εκτός θεσμού».
Κύπελλο Γυναικών (προημιτελικά)
Σαββάτο 26/1/2013

Κοζάνης 16:00, Εθνικός Κοζάνης- Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας (Πατιός- Τσιάνας, Ζέρβας)
ΔΑΚ Πυλαίας 16:30, Πανόραμα Ombrello- ΠΑΟΚ (Θεοδοσάκης- Τόλιος, Καζαντζίδης)
Νέας Ιωνίας 18:00, ΟΦΝ Ιωνίας- Ορμή Λουξ (Τζαφερόπουλος- Χασκής, Κυριακούλιας)
Κυριακή 27/1/2013
ΔΑΚ Κατερίνης 12:00, Ορφέας Κατερίνης- ΑΟ Προσοτσάνης (Μπουγιάκας- Χατζηπαναγιωτίδης)
Tα ζευγαρώματα στα ημιτελικά (16-17/2/2013)
Ορφέας Κατερίνης ή ΑΟ Προσοτσάνης – Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας ή Εθνικός Κοζάνης
ΠΑΟΚ ή Πανόραμα - Νέα Ιωνία ή Ορμή Λουξ
Τελικός 9-10/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου