Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οι άνδρες του Γ.Σ. Χανίων έχουν ντέρμπι αύριο

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr




 ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ Η ΕΑΧ ΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ Α2 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Εορταστικές διακοπές "τέλος" για τις ομάδες χάντμπολ, αφού το Σαββατοκύριακο επαναρχίζουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα και για τη Β' Εθνική ανδρών θα διεξαχθεί αύριο -5μμ, στο κλ. Κλαδισού- το ντέρμπι κορυφής του 1ου ομίλου, ανάμεσα στον Γ.Σ. Χανίων και τον Έσπερο Καλλιθέας.
Αντίθετα, η ΕΑΧ Χανιά θα πάρει για 2η συνεχόμενη φορά τους δυο βαθμούς χωρίς να παίξει, αφού ούτε ο Παναιτωλικός θα... μπει στα έξοδα να έρθει στην πόλη μας. Όσον αφορά τις παγκορασίδες της ομάδας, είχαν καλή παρουσία στο τουρνουά της Ν. Ιωνίας. Αναλυτικότερα.

"ΜΑΧΗ" ΑΗΤΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΙΣΟ
Η 6η αγωνιστική στον 1ο όμιλο των ανδρών περιλαμβάνει το ντέρμπι των δυο μέχρι τώρα αήττητων ομάδων, που θα γίνει στο κλ. Κλαδισού. Αν και έχουν κάνει το ρεπό τους, Γ.Σ. Χανίων και Έσπερος Καλλιθέας βρίσκονται στην 1η θέση της βαθμολογίας, αφού "μετρούν" μόνο νίκες στα 4 μέχρι τώρα παιχνίδια τους και αύριο αναμένεται να γίνει "μάχη", αφού είναι λογικό ότι και οι δυο θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο. Βέβαια, οι γηπεδούχοι στοχεύουν στη νίκη, ενώ η Αθηναίοι... βολεύονται και με ισοπαλία, με δεδομένο ότι το β' γύρο θα παίξουν στην έδρα τους. Σ' ένα ντέρμπι δεν χωράνε προγνωστικά, όμως αυτό που προβληματίζει τον Χανιώτη προπονητή, Δημήτρη Πουλιδάκη, είναι ότι η ομάδα του έχει να παίξει από... πέρυσι, ενώ ο αντίπαλός της είχε τη δυνατότητα έστω για φιλικά.
Το διοικητικό συμβούλιο του Γ.Σ. Χανίων, με ανακοίνωσή του, καλεί τους Χανιώτες φιλάθλους να πάνε αύριο στο κλ. Κλαδισού και να στηρίξουν ηθικά τους παίκτες της ομάδας στην προσπάθειά τους για ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα.
Όπως προαναφέρουμε, ο αγώνας αρχίζει στις 5μμ, ενώ έχει οριστεί ένα έμπειρο διαιτητικό δίδυμο, ο Βήτας με τον Σλαβενίτη.

"ΑΠΟΥΣΙΑ" ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Γράφαμε στην αρχή της σεζόν ότι η ΕΑΧ Χανιά αναμένεται να δώσει περισσότερα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 γυναικών, αλλά τελικά φαίνεται ότι -τουλάχιστον ως γηπεδούχος- οριακά θα ξεπεράσει τον περυσινό αριθμό (μόλις ένα αγώνα).
Στην πρεμιέρα του β' γύρου και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική η Χανιώτικη ομάδα θα κερδίσει άλλη μια αναμέτρηση... στα χαρτιά, αφού ο Παναιτωλικός ενημέρωσε -από την περασμένη Τρίτη- ότι παραιτείται από τον συγκεκριμένο αγώνα.
Είχε προηγηθεί -την τελευταία αγωνιστική του 2012, αλλά χωρίς έγκαιρη ενημέρωση- παραίτηση της Ακαδημίας Πατρών, ενώ ούτε η Αναγ. Βύρωνα ήρθε στα Χανιά για το ματς της 3η αγωνιστικής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μέχρι την ολοκλήρωση της α' φάσης, η ΕΑΧ Χανιά έχει να δώσει ακόμη τρία παιχνίδια στο κλ. Κλαδισού. Το ένα σίγουρα δεν γίνεται (ο Αργολικός έχει αποχωρήσει), αυτό με τον Πήγασο Αιγίου θα είναι ευχάριστη έκπληξη αν διεξαχθεί και απομένει το ντέρμπι με τον Παράδεισο Αμαρουσίου να συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες διεξαγωγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπεύθυνοι της ΕΑΧ Χανιά -έχοντας από νωρίς σχετικές πληροφορίες- είχαν ζητήσει από την ομοσπονδία τα δυο παιχνίδια με τον Παναιτωλικό να διεξαχθούν στην Αθήνα, σ' ένα Σαββατοκύριακο, αρχίζοντας ο β' γύρος, ώστε οι ομάδες να μοιράσουν απόσταση και έξοδα. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό και έτσι η Χανιώτικη έκανε το ταξίδι στο Αγρίνιο (νίκησε 21-20, στις 4/11/2012), ενώ και την επόμενη αγωνιστική πήγε στο Αίγιο (πλέον, περιμένει να δει τι θα κάνει ο Πήγασος).
ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: Στο εξ αναβολής ματς της 2ης αγωνιστικής που έγινε στον Βύρωνα, ανάμεσα στην τοπική Αναγέννηση και το Παναιτωλικό, οι γηπεδούχες... έκαναν περίπατο, αφού νίκησαν 25-11. Έτσι η βαθμολογία, με όλα τα σωματεία να έχουν πλέον από 7 αγώνες, διαμορφώθηκε ως εξής: ΕΑΧ Χανιά (5 νίκες-1 ισοπαλία- 1 ήττα) 11, Παράδεισος Αμαρ. (5 νίκες- 2 ήττες) 10, Άρης Νικ. (4 νίκες-2 ισοπαλίες-1 ήττα) 10, Αναγ. Βύρωνα (5 νίκες-1 ισοπαλία-1 ήττα) 5, Παναιτωλικός (4 νίκες-3 ήττες) 3, Ακαδημία Π. (2 νίκες-5 ήττες) 3, Πήγασος Αιγίου (1 νίκη-6 ήττες) 2. Ο Αργολικός αποχώρησε από τη διοργάνωση, η Ακαδημία Πατρών έχει ένα μηδενισμό, η Αναγ. Βύρωνα έχει επίσης 1 μηδενισμό και άρχισε ? όπως και ο Παναιτωλικός- το πρωτάθλημα με -5 βαθμούς.

ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Η ΕΑΧ ΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Στο κλ. Νέας Ιωνίας, η ομώνυμη τοπική ομάδα διοργάνωσε -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- τουρνουά κορασίδων-παγκορασίδων, στο οποίο πήρε μέρος και η ΕΧ Χανιά, έχοντας καλή παρουσία, αν λάβουμε υπ' όψιν και το γεγονός ότι οι αθλήτριές της, λόγω απόστασης, δεν έχουν τη δυνατότητα να παίζουν φιλικά παιχνίδια, ενώ δεν διεξάγεται ούτε τοπικό πρωτάθλημα. Ήταν λοιπόν μια καλή ευκαιρία για τις νεαρές παίκτριες να "πάρουν αγώνες στα χέρια τους" μετέχοντας στο τουρνουά αυτό μαζί με άλλα τρία σωματεία (ο διοργανωτής Όμιλος μετείχε με 2 ομάδες). Κατά τη διάρκεια της διήμερης διοργάνωσης, η ΕΑΧ Χανιά έδωσε 5 αγώνες, έχοντας απολογισμό 2 νίκες-3 ήττες.
Συνοπτικά όλα τ' αποτελέσματα του τουρνουά.
1η ημέρα: Ν. ΙωνίαΙ ? ΕΑΧ Χανιά 18 ? 11, Ηλιούπολη ?Άρης Νίκαιας 11 ? 3, ΕΑΧ Χανιά ?Άρης Νίκαιας 15 ? 7, Ν. ΙωνίαΙΙ ? Ηλιούπολη 9 ? 11, Ν. ΙωνίαΙ ?Άρης Νίκαιας 15 ? 9, Ηλιούπολη ? ΕΑΧ Χανιά 13 ? 14.
2η ημέρα: Ν. ΙωνίαΙ ? ΕΑΧ Χανιά 32 ? 9, ΕΑΧ Χανιά ? Ηλιούπολη 13 -17, Άρης Νίκαιας ? Ν. ΙωνίαΙ 8 - 14, Ν. ΙωνίαΙ ? Ηλιούπολη 14 ? 5.
Με την ΕΑΧ Χανιά αγωνίστηκαν οι: Σπανουδάκη Κατερίνα, Σαρτζετάκη Μαρία, Κολομβάκη Αφροδίτη, Αλυγιζάκη Αριάδνη, Μπασούνα Χριστίνα, Μαρκετάκη Σόνια, Στρατιδάκη Ανίκα*, Μπόσκοβιτς Κατερίνα*, Καμπανιέρη Αρετή*, Φάσουρα Μαρία, Καλαμαράκη Ελπίδα, Σφακιανάκη Παυλίνα, Σπανουδάκη Ναταλί, Τζαφεράλι Άντζελα Τελικά, λόγω ίωσης, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει η Παπαδοκωνσταντάκη Μαρία, ενώ οι αθλήτριες με * ανήκουν στην κατηγορία κορασίδων.
Συνοδός της αποστολής ήταν η προπονήτρια Νατάσα Ότοβιτς-Φάσουρα, η οποία σε δηλώσεις της, τόνισε: "Ευχαριστώ πολύ την Ο.Φ.Ν. Ιωνίας για την πρόσκληση στο τουρνουά το οποίο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία. Ως γνωστόν στα Χανιά δεν έχουμε άλλη δυνατότητα για παιχνίδια και έτσι μας δόθηκε για άλλη μια φορά ευκαιρία να αγωνιστούμε σε φιλικό περιβάλλον με ανταγωνιστικές ομάδες της ηλικίας των παικτριών μας. Εκ μέρους της ομάδας θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια και τις οικογένειες τους για την τριήμερη φιλοξενία. Προσπάθεια σαν αυτή βοηθάει στην ανάπτυξη του αθλήματος και πάντα θα μας βρίσκει πρόθυμους για συνεργασία".
Το τουρνουά τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Χατζηιωάννου Παντελής και ο πρόεδρος της ΕΣΧΑ, Κοντογεώργος Θανάσης, οι οποίοι συνεχάρησαν τα παιδιά και τους μοίρασαν τα διάφορα δώρα και τ' αναμνηστικά διπλώματα.
Οι διοργανωτές έκαναν ιδιαίτερη ευχαριστήρια αναφορά στην ομάδα των Χανίων και στην προπονήτρια τους, που καταφέρνουν, παρά την μεγάλη απόσταση και τις εκάστοτε δυσκολίες, να τιμούν με την παρουσία τους το τουρνουά.
Ο προπονητής των γηπεδούχων, Κουτρούλης Κίμωνας, δήλωσε: " 'Ηταν δυο μέρες γεμάτες από αγώνες, χαρά και προσπάθεια από τα σωματεία να αναδείξουν το γυναικείο χάντμπολ. Στη Ν. Ιωνία φέτος έχουμε γεμίσει όλα τα ηλικιακά τμήματα με παιδιά. Προμίνι, Μινι, παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες. Πράγμα καθόλου εύκολο ακόμα και για ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Α Εθνική. Έχουμε την τύχη στο σύλλογο μας να έχουμε αρωγούς σε όλη αυτή την προσπάθεια την διοίκηση και τους προπονητές Θανάση Κοντογέωργο, Παντελή Χατζηιωάννου, Σοφία Ναϊσίδου, Κώστα Τσαβδαρίδη, Βαγγέλη Ματζόπουλο. Να ευχαριστήσω τους γονείς που χωρίς την βοήθεια τους όλα θα ήταν πιο δύσκολα".
Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ηλιούπολης, Ντιντερέγκερ Γιώργος, τόνισε: "Αυτές οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται και ευχαριστούμε την Ν. Ιωνία που το διοργάνωσε γιατί οι ομάδες είναι λίγες και η αγωνιστική περίοδο μικρή.
Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο σύλλογο των Χανίων που παρά τις αντίξοες συνθήκες έχει δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα". Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με πρωτότυπο τρόπο, αφού διεξήχθη αγώνας μεταξύ μικτής ομάδας προπονητών και γονέων με μικτή αθλητριών.
* Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο η ΕΑΧ Χανιά είχε φιλοξενήσει στην πόλη μας τις ομάδες κορασίδων και παγκορασίδων της Ν. Ιωνίας, ενώ κάτι ανάλογο προβλέπεται να γίνει και τον προσεχή Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου