Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Νούλα: Μας ενδιαφέρει το καλό χάντμπολ

Πηγή: http://www.handball.gr γράφτηκε από ΣΤΑΘΗ ΠΑΠΑΧΑΡΤΟΦΥΛΗ
Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στην Α1 Γυναικών χάντμπολ, περιλαμβάνει ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Αναγέννηση Άρτας και η 23χρονη ίντερ του «Δικεφάλου του Βορρά», Μυρτώ Νούλα, μίλησε στο insidesports.gr αναλύοντας τα δεδομένα του ντέρμπι και όχι μόνο.
Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Πιπεριά
Σε ότι αφορά την αναμέτρηση με την Αναγέννηση και το αν το παιχνίδι είναι κομβικό ώστε ο ΠΑΟΚ να κάνει το παραπάνω βήμα, ανέφερε:
«Ο ΠΑΟΚ κοιτάζει σαν ομάδα να δώσει το 100%, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο είτε αυτή είναι η πρωτοπόρος Αναγέννηση, είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Εμείς κοιτάμε πρώτα από όλα να νικήσουμε τον εαυτό μας και να φτάσουμε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αυτός είναι ο βασικός στόχος για μας».
Σε ότι αφορά τις αδυναμίες του αντιπάλου και αν η εμπειρία της αρτινής ομάδας γέρνει τη ζυγαριά υπέρ της, η 23χρόνη ίντερ σχολίασε:
«Η Αναγέννηση είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα αξίζει το σεβασμό και δεν είναι τυχαίο το ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση. Αυτή την ομάδα μπορούμε να την κοντράρουμε στο τρέξιμο και την άμυνα, αυτά θα πρέπει να είναι τα δυνατά μας στοιχεία στο παιχνίδι του Σαββάτου».
Ο ΠΑΟΚ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και η διεθνής παίκτρια, δήλωσε:
«Η άμυνα σου δίνει δύναμη, σε κρατάει αρχικά στο παιχνίδι. Η επίθεση είναι περισσότερο θέμα εμπειρίας κάτι που εμείς προσπαθούμε να το χτίσουμε, λόγω ηλικίας, αλλά έχουμε αρκετό πάθος για να φύγουμε από την άμυνα και να καταφέρουμε να καταλήξουμε σε καλή επίθεση».
Για το αν λόγω καταγωγής και της 3χρονης συμμετοχής της στην ομάδα της Αναγέννησης παίζει το ρόλο βοηθού προπονητή εν όψει αυτής της αναμέτρησης απάντησε:
«Δεν χρειάζεται, η προπονήτρια μας έχει αγωνιστεί αρκετά χρόνια στην Αναγέννηση και έχει μεγαλύτερη εμπειρία από μένα οπότε ξέρει πολλά περισσότερα».
Για το πώς νιώθει που θα αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα της πόλης της:
«Είναι πολύ ιδιαίτερο να αντιμετωπίζω την ομάδα της πόλης μου, γιατί προσπαθώ να ανεβάσω το επίπεδο μου και να αποδώσω ακόμη καλύτερα».
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ και το που μπορεί να φτάσει, επισήμανε:
«Καταρχήν στόχος είναι να πιάσουμε το 100% της απόδοσης. Μας ενδιαφέρουν οι τίτλοι, αλλά περισσότερο το καλό χάντμπολ. Πιστεύω πως αν αγωνιστούμε όπως πρέπει είναι εφικτό να φτάσουμε και σε κάποιον τίτλο».
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος:
«Είναι ένα επίπεδο πιο κάτω από προηγούμενες περιόδους, όμως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μας, γιατί μέχρι και την προηγούμενη περίοδο αγωνιζόταν αρκετές ξένες παίκτριες. Είναι σημαντικό οι νεαρές παίκτριες να το εκμεταλλευτούμε και να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη».
Για την Εθνική ομάδα και το αν δυναμώνει με το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής που έχουν οι διεθνείς παίκτριες στους συλλόγους τους:
«Φυσικά, γιατί εμείς τώρα ξεκινήσαμε να παίζουμε και να αποκτούμε εμπειρίες. Πλέον έχουμε αρκετά παιχνίδια και μπορούμε να είμαστε πιο έτοιμες για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Εθνικής».
Για το πως επηρεάζει η οικονομική κρίση τη ζωή των αθλητών, τόνισε:
«Προσωπικά κρίνω ότι δεν μπορεί κάποια αθλήτρια να επιβιώσει μόνο με τα χρήματα που παίρνει από το χάντμπολ, θα πρέπει να έχει και κάποια άλλη απασχόληση, καθώς τα χρήματα από το άθλημα είναι συμπληρωματικά».
Για το αν η επαγγελματική ενασχόληση επηρεάζει την συγκέντρωση στις απαιτήσεις του αθλήματος:
«Δεν μπορείς να ασχοληθείς 100%, αλλά είναι και θέμα θέλησης. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαι σίγουρη ότι αν θες μπορείς να ανταποκριθείς και να πετύχεις.
Για το ενδεχόμενο του να αγωνιστεί σε κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα του εξωτερικού:
«Ακόμη όχι γιατί θέλω περισσότερη εμπειρία και περισσότερη δουλειά».
Η Μυρτώ έχει αγωνιστεί και με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ στην πρώτη κατηγορία για μια σεζόν με μεγάλη επιτυχία. Το γεγονός αυτό είναι σπάνιο στη χώρα μας και δείχνει την επιμονή, τη θέληση της και τη δίψα για διάκριση.
Για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο ξεκαθάρισε:
«Δεν πρόκειται να ξαναφύγω από το χάντμπολ, γύρισα αποφασισμένη για να μείνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου