Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Η Ρ. Καραγιάννη μιλάει για τις υποδομές της ΑΕΚ

Πηγή: www.aek-live.gr
 
Η προπονήτρια των ακαδημιών του Χάντμπολ της ΑΕΚ μίλησε στο AEK LIVE RADIO και στην εκπομπή "Η μπάλα που κολλάει" για την προσπάθεια κόντρα στα προβλήματα που αφορούν κυρίως το γηπεδικό, να αναπτύξει αθλητική παιδεία στα παιδιά, μιλάει γενικότερα για το Χάντμπολ, για την πρώτη ομάδα δήλωσε αισιόδοξη πως θα κατακτήσει το νταμπλ.
Αναλυτικά η απολαυστική συνέντευξη στο Βασίλη Αντωνίου:
Αρχικά να τονίσω πως το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το παιδικό αγωνίστηκε με την ομάδα από το Κορωπί και τα Μίνι παίξανε το φιλικό με τον Άρη Νίκαιας. Από το 2009 που ξεκίνησαν οι Ακαδημίες λειτουργούσαν δύο τμήματα, οι Παίδες και τα μίνι.Για τις Κιτρινόμαυρες ακαδημίες Χάντμπολ:
Οι ακαδημίες λειτουργούν από το 2009. Σε όλα τα τμήματα θεωρώ πως υπάρχουν αξιόλογα παιδιά. Βασικά θέλουμε να έχουμε αθλητές με σωστό χαρακτήρα και να είναι πρόθυμοι να δουλέψουν αγωνιστικά. Για να γίνει κάποιος αθλητής θέλει δουλειά, τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Πρέπει να υπάρχει θέληση, υπομονή, επιμονή και σκοπός μας γενικά στις ακαδημίες είναι τα παιδιά ειδικά στις μικρές ηλικίες να χαίρονται, να διασκεδάζουν, να γίνουν φίλοι, παρέα και έπειτα αυτή η παρέα να γίνει ένα ανταγωνιστικό τμήμα.
Για τον αριθμό των παιδιών που απασχολούνται οι Κιτρινόμαυρες ακαδημίες:
Έχουμε περίπου 40 παιδιά.
Για το μεγαλύτερο πρόβλημα:
Από την αρχή που ξεκίνησαν οι ακαδημίες του Χάντμπολ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γηπεδικό. Όλα αυτά τα χρόνια δουλεύουμε σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς τέρματα, πολλές προπονήσεις γίνονται σε εξωτερικούς χώρους. Πολλές προπονήσεις γίνονται σε γήπεδα μπάσκετ, όπου δεν υπάρχει καν η διαγράμμιση ενός γηπέδου Χάντμπολ και αυτό δυσκολεύει πάρα πολύ τα παιδιά και τη δουλειά τους. Βέβαια το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια της διοίκησης γίνονται κάποιες προπονήσεις στο κλειστό του Μενιδίου και ευελπιστώ να γίνονται όλες οι προπονήσεις σε κανονικό γήπεδο. Είναι πάρα πολύ δύσκολα, ειδικά για τα παιδιά.
Για το πρωτάθλημα Mini:
Το πρωτάθλημα ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι το πρωτάθλημα mini και pro-mini, από παιδιά ηλικίας 7-12 ετών, χωρισμένα σε δύο ομάδες 7-10 και 11-12 ετών.
Για τον τρόπο που μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί με το Χάντμπολ:
Ειδικά στην ΑΕΚ που υπάρχει το αντρικό τμήμα που έχει τόσες επιτυχίες είναι σημαντικό. Στην Αθήνα βέβαια το Χάντμπολ δεν είναι τόσο προβεβλημένο άθλημα. Το Χάντμπολ είναι ένα άθλημα που δεν φορτίζει τόσο πολύ τα παιδιά όσο το ποδόσφαιρο και δεν υπάρχει η πίεση του ποδοσφαίρου. Επίσης το γεγονός πως δεν υπάρχουν τόσο πολλά παιδιά λειτουργεί θετικά. Δεν υπάρχει αυτή η ανταγωνιστικότητα, να υπάρχουν χίλια παιδιά για να βγει ένα. Ίσως ένα παιδάκι μπορεί να διακριθεί και πιο εύκολα.
Γιατί κάποιος να ασχοληθεί με τις ακαδημίες της ΑΕΚ:
Εκτός από το πρόβλημα του γηπέδου, που είναι σημαντικό και αν δεν το ξεπεράσουμε δεν θα μπορούμε να προχωρήσουμε, θεωρώ πως κάνουμε πολύ καλή δουλειά, σε συνεργασία με τον έφορο της ομάδας Γιώργο Τριανταφύλλου και τη διοίκηση που μας βοηθάει όποτε το χρειαζόμαστε, ασχολούμαστε πολύ με τους χαρακτήρες των παιδιών, προσέχουμε πάρα πολύ τη διατροφή τους και κοιτάμε να ευχαριστιούνται όταν έρχονται στην προπόνηση. Γενικά κοιτάμε να βγάλουμε αθλητές, να εστιάσουμε σε αυτό το κομμάτι.
Για τους προσωπικούς της στόχους:
Όταν ξεκίνησα την προπονητική το 2009 στις ακαδημίες της ΑΕΚ, στόχος μου ήταν να έχει η ομάδα παιδιά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Αυτό πραγματοποιήθηκε, με κορυφαία στιγμή την πρώτη συμμετοχή της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα mini το καλοκαίρι που μας πέρασε. στο Λουτράκι. Για το μέλλον έχω δύο στόχους. Να πρωταγωνιστούν οι ομάδες σε κάθε ηλικιακή κατηγορία και να βγουν αθλητές που να μπορούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να έχει δυνατές ακαδημίες.
Για την αντρική ομάδα Χάντμπολ:
Υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες. Και τα παιδιά του Κυπέλλου και τα παιδιά του πρωταθλήματος και οι καινούριες μεταγραφές που είναι μεγάλα ονόματα στο χώρο του Χάντμπολ.Οι περισσότεροι παίκτες διαθέτουν εμπειρία και ψυχή και θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τους στόχους τους, δηλαδή το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Είχαμε κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα αλλά όλα θα πάνε καλά και θα κατακτήσουμε τους στόχους μας.
Τέλος, είναι τιμή μου για εμένα να βρίσκομαι στην ΑΕΚ, όπως και για όλους τους προπονητές που βρίσκονται σε αυτή την ομάδα. Αυτός ο σύλλογος έχει πολύ βαριά φανέλα και πρέπει όλοι να τη σεβόμαστε. Προέρχομαι και από ΑΕΚτζήδικη οικογένεια, οπότε καταλαβαίνεις πως είναι μεγάλη τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου