Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Α2 Νότιος όμιλος: Ισόπαλο το ντέρμπι στο Αίγιο με χιτσκοκικό φινάλε

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr
Μετά από ένα ματς που είχε συγκλονιστική εξέλιξη και απίστευτο φινάλε, Πήγασος Αιγίου και Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 21-21, στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Α2 Ανδρών. Οι δύο πρωτοπόροι (μέχρι χθες) απέδειξαν πόσο συναρπαστικό είναι το χάντμπολ, όταν παίζεται από καλούς παίκτες και δυνατές ομάδες και με την εμφάνισή τους διαφήμισαν με τον καλύτερο τρόπο το άθλημα.
Και τι δεν είδαμε σε αυτό το παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των περίπου 250 φιλάθλων που βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου. Τον Πήγασο να ξεκινάει… φουριόζος και με τον Πριόβολο σε μεγάλα κέφια, να πετυχαίνει 7 γκολ πριν λήξει το πρώτο δεκάλεπτο, απέναντι στην καλύτερη άμυνα του ομίλου. Να 
μένει στο μηδέν για ολόκληρο το δεύτερο δεκάλεπτο(!) όταν οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σταματήσουν (με κάθε τρόπο) το μεγάλο επιθετικό ατού των γηπεδούχων και να περάσουν αυτοί μπροστά με 7-8 στο 20΄. Μάχες σώμα με σώμα σε σημείο που είναι να απορεί κανείς πώς οι παίκτες έβγαιναν… σώοι και αβλαβείς μετά από κάθε σύγκρουση, μεγάλη ένταση τόσο στο παρκέ, όσο και στην εξέδρα, σοβαρά διαιτητικά λάθη και ένα σχεδόν απίστευτο τελευταίο δίλεπτο (με το σκορ ήδη διαμορφωμένο σε 21-21) που φάνηκε ατελείωτο και περιείχε: Τέσσερα δοκάρια(!) για τους γηπεδούχους που προσπαθούσαν με… μανία να φτάσουν στο νικητήριο γκολ. Ένα τέρμα που μάλλον κακώς δεν μέτρησε, καθώς μετά το σουτ του Αλεξόπουλου, η μπάλα μετά το οριζόντιο δοκάρι φάνηκε να «σκάει» μέσα από τη γραμμή της εστίας, μία φοβερή διπλή απόκρουση του Αναστασέλου (που γλύτωσε τα χειρότερα) και στην προσπάθεια αντεπίθεσης του Πήγασου, τους διαιτητές να σταματούν αναίτια το παιχνίδι (και ενώ έβγαιναν μόνοι τους για γκολ), με τη δικαιολογία ότι παίκτης του Ιωνικού έμεινε πεσμένος στο παρκέ μετά τη σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της Αιγιώτικης ομάδας. Και το αποκορύφωμα; 8΄΄ πριν το τέλος, ο Πήγασος κερδίζει πέναλτι! Ο Βορύλλας αναλαμβάνει την εκτέλεση, όλοι είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν, αλλά η μπάλα βρίσκει το αριστερό δοκάρι και χάνεται μία νίκη που ο Πήγασος άξιζε πέρα για πέρα, αλλά μετά από ένα τόσο «χορταστικό» παιχνίδι, έμειναν όλοι ευχαριστημένοι και με την ισοπαλία. Γιατί κερδισμένο βγήκε το άθλημα και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα!
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 7-5, 7-8, 10-9, 16-13, 18-19, 21-21.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Καρακίτσος): Αναστασέλος, Σαντιμπατάκης, Πετρόπουλος 1, Γιούπης 1, Παπαδόπουλος, Γκιώνης 2, Βορύλλας, Πριόβολος 8, Δημητρουλόπουλος 3, Αλυγιζάκης 1, Πολυδώρου, Τσίρκας, Αλεξόπουλος 4, Τσεχαγιάς 1, Γιαννόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου