Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΜΕΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

Πηγή: http://www.handball.org.gr/
 
Μετά τις ενέργειες της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, τόσο η Διεθνής Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF), όσο και η Ισπανική ομοσπονδία χάντμπολ (RFEBM) διόρθωσαν άμεσα και σε λιγότερο από 24 ώρες την ονομασία της ΠΓΔΜ στις επίσημες ιστοσελίδες τους που αναφέρονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2013.
Πλέον, η γειτονική χώρα αναγράφεται ως «FYRO Macedonia». H ΟΧΕ σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και τις εξελίξεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που αρχίζει αύριο στην Ιβηρική Χερσόνησο.
Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Η ευαισθησία της Ομοσπονδίας σε αυτές τις περιπτώσεις, τα γρήγορα αντανακλαστικά της και η αδιαλλαξία της σε θέματα Εθνικής ακεραιότητας είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος έχει αποδείξει πολλές φορές πως πάνω από όλους και απ' όλα, ακόμα και από αγωνιστικές διακρίσεις και επιτυχίες, βάζει το Εθνικό συμφέρον της χώρας και την προστασία της ιστορίας μας και των ιερών μας συμβόλων. Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν για την ανταπόκριση στο αίτημα μας και την άμεση διευθέτηση του ζητήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου