Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Νικητής ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των δικεφάλων

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/Μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι των «δικεφάλων» ήταν ο ΠΑΟΚ που νίκησε 29-25 την ΑΕΚ στο κλειστό της Μίκρας για την 11η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Με αυτή την νίκη ο ΠΑΟΚ έπιασε στην 2η θέση της βαθμολογίας την «Ένωση» με 18 πόντους και ξαναμπήκε στην διεκδίκηση ακόμα και της 1ης θέσης στην οποία βρίσκεται Διομήδης Άργους, ο οποίος μετά από αυτό το αποτέλεσμα αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής χειμώνα και έχει την ευκαιρία με νίκη κόντρα στον Φίλιππο να ξεφύγει με τρεις βαθμούς από τους αντιπάλους του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επέβαλε τον ρυθμό της, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση, εξαιρετική κίνηση στην περιφέρεια και έναν πολύ καλό Κώστα Γουργούμη, ο οποίος τελείωσε το ματς με 16/41 επεμβάσεις (40%)!
Αντίθετα η ΑΕΚ με προβληματική άμυνα (έλειψε και ο τραυματίας Παπαδιονυσίου), τραγικά ποσοστά από τους τερματοφύλακες της (6/35) αποκρούσεις (28%) και πολλά λάθη στην επίθεση με χαμένα σουτ από τα έξι μέτρα, δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό το ματς.
Η εικόνα του ματς
Στο 1ο ημίχρονο η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την άμυνα 5-1 του ΠΑΟΚ με Τσακίρη στον «άσσο», ενώ αντίθετα η δική της άμυνα 6-0 δεν στάθηκε καλά κόντρα στους κινητικούς περιφερειακούς του «δικεφάλου» του Βορρά που δημιουργούσαν εύκολα ρήγματα. Με εξαίρεση τα πρώτα 15 λεπτά, όπου η «Ένωση» βρήκε τις λύσεις με κάποια σουτ από Μπαλωμένο και Μπακαούκα, ο ΠΑΟΚ έλεγχε πλήρως το ματς. Ένα ξέσπασμα του στο διάστημα 15-25, του έδωσε την ευκαιρία να μετατρέψει το 5-7 σε 14-9 με επιμέρους σκορ 9-2! Η ομάδα του Στέλιου Υετίων είχε πολυφωνία στο σκοράρισμα και περισσότερες επιλογές, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι σημείωσε γκολ από όλες τις θέσεις! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ 15-11.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και με δύο γρήγορα τέρματα από τους Μπαλωμένο, Γεωργιάδη μείωσε σε 15-13, ενώ στο 35:46 το σκορ έγινε 16-14, αλλά ένα νέο σερί 5-0 του ΠΑΟΚ, έδωσε προβάδισμα νίκης στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με σκορ 21-14 στο 42:21!
Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια της αναμέτρησης απλά συντήρησαν το ασφαλές προβάδισμα με την «Ένωση» να πλησιάζει μέχρι τα 4 γκολ (24-20 στο 52:00), αλλά παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω δεν κατόρθωσε να ξαναμπεί στην διεκδίκηση του ματς και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 29-25.
ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 29-25
Τα δεκάλεπτα: 4-4, 10-8, 15-11 (ημχ.), 19-14, 23-17, 29-25
ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Ζάγκας, Παλάσκας 3, Γουργούμης, Κοκκώνης 5, Αποστολίδης Π., Ιλερής, Ορφανουδάκης, Πετρίδης 6, Ιωαννίδης 3, Τσακίρης 6, Περβανάς, Τσάτσος 3, Καράγγελος, Τσίλης, Σεβαστίδης 3, Κεσίδης.
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 5, Γεωργιάδης 6, Γιαννόπουλος 1, Μπαλωμένος 5, Τσακνής, Συγγάρης, Ασαρίδης, Οικονόμου, Αλβανός 1, Ναουμίδης, Τσαούσης 4, Παπαδιονυσίου, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 3, Χερουβείμ.
Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, δίλεπτα: 4-7, πέναλτι: 2/3-3/4. Κόκκινη: 42:51 Οικονόμου (τρία δίλεπτα).
Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα ότι έπεσε μία κροτίδα 42:23 και ένα πλαστικό ποτήρι (42:52) στον αγωνιστικό χώρο, αλλά αφού σκουπίστηκε το γήπεδο, το ματς συνεχίστηκε κανονικά.
«Καθαρή νίκη, ο ΠΑΟΚ είναι εδώ»!
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την νίκη εμφανίστηκε με δηλώσεις του μετά το ματς ο Στέλιος Υετίων, ο οποίος πήρε προκαταβολικά το δώρο του για τα αυριανά του γενέθλια. «Τα παιδιά μου έκαναν το καλύτερο δώρο. Όταν είμαστε ήρεμοι δείχνουμε τις πραγματικές μας δυνατότητες. Καταφέραμε και μπλοκάραμε το περιφερειακό παιχνίδι της ΑΕΚ και εμείς αντίθετα κάναμε το δικό μας ματς όπως το είχαμε σχεδιάσει. Θα μπορούσαμε να παίρναμε ακόμα και μεγαλύτερη διαφορά, αλλά όπως και να έχει ήταν μία καθαρή νίκη. Αποδείξαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι εδώ. Το σκεπτικό μας ήταν να ανοίξουμε την άμυνα της ΑΕΚ και το πετύχαμε απόλυτα. Έχουμε μεγαλύτερο βάθος από την ΑΕΚ. Ήταν το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα όσο είμαι εγώ στην ομάδα», σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ.
Από την πλευρά της ΑΕΚ ο τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης τόνισε: «Δεν πιάσαμε την απόδοση που έπρεπε για να κερδίσουμε ένα τέτοιο ματς,
Μας αποσυντόνισε η απουσία του Παπαδιονυσίου, η οποία ήταν και της τελευταίας στιγμής. Φάγαμε πολλά γκολ, αντίθετα εμείς χάσαμε πολλά σουτ από τα 6 μέτρα και κάναμε αβίαστα λάθη. Όλα αυτά σαν εικόνα δίνουν το αποτέλεσμα του αγώνα». Σε ερώτηση για τον απολογισμό του 1ου γύρου σημείωσε: «Ούτε καλός, ούτε κακός. Χάσαμε σε δύο έδρες από Διομήδη και ΠΑΟΚ, στον δεύτερο γύρο έχουμε τα δύσκολα ματς στην έδρα μας. Ακόμα υπάρχει δρόμος και είναι ανοιχτές όλες οι θέσεις».
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Θόδωρος Πετρίδης, επεσήμανε: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον προπονητή μας που έχει αύριο τα γενέθλια του και στον υπέροχο κόσμο που δημιούργησε πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Παίξαμε δυνατά στην άμυνα και έξυπνα στην επίθεση, πετυχαίνοντας εύκολα γκολ στην κόντρα».
Ο δεξιός εξτρέμ της ΑΕΚ Χριστόφορος Μπακαούκας, σχολίασε: «Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το ότι δεν μπήκαμε καθόλου καλά στο ματς, Κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε πολλά τετ α τετ. Το παιχνίδι χάθηκε από εμάς. Πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες. Πέσαμε στην παγίδα του ΠΑΟΚ. Το μόνο που κρατάμε είναι ότι έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο δεύτερο γύρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου