Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΜΒΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Πηγή: http://www.handball.org.gr 
Μπορεί το αγωνιστικό πρόγραμμα της εβδομάδας να ξεκινάει σήμερα με το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Δούκα, αλλά αύριο είναι το κυρίως «μενού» με πολύ σημαντικούς αγώνες για την 10η αγωνιστική σε Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών. Στη Θεσσαλονίκη η ΧΑΝΘ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με τον «δικέφαλο» του Βορρά να θέλει να επιστρέψει στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις μετά από την ήττα κόντρα στον Δούκα. «Ήρθε η διακοπή μετά το άτυχο αποτέλεσμα κόντρα στον Δούκα. Για εμάς είναι ένα Γολγοθάς 40 ημερών με 13 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη. Έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε αυτή την δύσκολη σειρά των αγώνων με νίκη. Τέλος επειδή το ανθρώπινο στοιχείο είναι πάνω από τους αγώνες, στέλνω τις θερμότερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον Γιώργο Μαστορογιάννη», σχολίασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Υετίων, ενώ από την πλευρά του ο πλέι μέικερ της ΧΑΝΘ Κυριάκος Λάππας επεσήμανε: «Αντιμετωπίζουμε μια δεμένη ομάδα. Εκμεταλλευτήκαμε την αγωνιστική απραξία με μία μίνι προετοιμασία, Αν είμαστε σοβαροί, συνεπείς και κοντά στο σκορ όλα είναι πιθανά».
Στη Βέροια ο Φίλιππος Βέροιας ευρισκόμενος με την... πλάτη στον τοίχο αντιμετωπίζει τον Αερωπό Έδεσσας, ο οποίος θέλει να συνεχίσει από την πλευρά του στις καλές εμφανίσεις, παραμένοντας κοντά στην πρώτη τετράδα. Ο προπονητής του Φιλίππου Κύρος Σαράφης τόνισε: «Κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι καθοριστικό. Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση και χρειαζόμαστε τους βαθμούς». Ο Χρήστος Τζουβάρας τεχνικός των Εδεσσαίων είπε: «Η μεγαλύτερη δυσκολία εναπόκεινται στο σημείο ότι παίζουμε εκτός έδρας και ο αντίπαλος καίγεται για βαθμούς. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κερδίσουμε και να διατηρηθούμε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο».
Ενδιαφέρονται παιχνίδια με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο θα διεξαχθούν σε Λουτράκι και Συκιές. Ο Ποσειδώνας θα φιλοξενήσει τον Άρη Νίκαιας που παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ η ομάδα της Κορινθίας παίζει πλέον πιο άνετα και χωρίς άγχος, πράγμα που την κάνει πιο επικίνδυνη. Στη Θεσσαλονίκη ο Φοίβος Συκεών θα παίξει κόντρα στον ΓΑΣ Κιλκίς με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στην βαθμολογία και με νίκη ουσιαστικά να σβήνουν μια και καλή κάθε αμφιβολία για την παραμονή τους στην κατηγορία.
Τέλος στην Κυψέλη ο Πανελλήνιος θα αγωνιστεί κόντρα στον Διομήδη Άργους με τους «Λύκους» να είναι φαβορί για την νίκη, αν και σοκαρισμένοι από τον σοβαρό τραυματισμό του Γιώργου Μαστορογιάννη.
Στις γυναίκες δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Άρτας. Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία του «δικεφάλου» του Βορρά να διεκδικήσει την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενόψει και των πλέι- οφ. «Εμείς σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Έχουμε πάθος για τη νίκη. Είναι ένα ντέρμπι κόντρα σε μία ιστορική ομάδα», σχολίασε η προπονήτρια Γρηγορία Γκόλια.
Ο Σίμπι Ντοιτσίνοφ προπονητής της Αναγέννησης είπε: «Πάμε να χτυπήσουμε το ματς, παρά το γεγονός ότι όλη την εβδομάδα είχαμε απουσίες στην προπόνηση. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου