Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Απόψε με Nexe ο Διομήδης (20:00) - Προσπάθειες για live streaming

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr/ 
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 3ο γύρο του EHF Cup θέλει να κάνει ο Διομήδης Άργους σήμερα (20:00) κόντρα στην Νέξε στο 1ο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι «Λύκοι» έφτασαν αργά χθές το απόγευμα στην Κροατία και συγκεκριμένα στην πόλη Nacise, για να φορέσουν το ευρωπαϊκό τους «κοστούμι», αυτό που συνηθίζουν δηλαδή τα τελευταία δύο χρόνια. Χαρακτηριστικό της Νέξε είναι πως δεν διαθέτει κανέναν ξένο αθλητή και στηρίζεται σε αρκετούς γηγενείς αθλητές με πολύ χαμηλό μ.ο. ηλικίας (23 ετών). Έχει ισχυρή έδρα και συνήθως το χωρητικότητας 2.500 θεατών Sport hall OS Kralja Tomislava γεμίζει ασφυκτικά.
Η δευτεραθλήτρια Κροατίας δεν αγωνίζεται στον 1ο γύρο του Εθνικού πρωταθλήματος της χώρας, όπως και η «ισόβια» πρωταθλήτρια Κροάσια Ζάγκρεμπ. Οι δύο αυτές ομάδες παίρνουν μέρος αυτό το διάστημα μόνο στην Αδριατική Λίγκα (SEHA), την οποία απαρτίζουν 10 ομάδες από τις Κροατία (2), Σλοβακία (1), ΠΓΔΜ (2), Σερβία (2), Μαυροβούνιο (1), Βοσνία (1) και Λευκορωσία (1).
Η Νέξε μέχρι στιγμής πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία, έχοντας σε 6 ματς 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες και 7 βαθμούς στην 6η θέση της βαθμολογίας. Νίκησε στην έδρα της την πρωτοπόρο της λίγκας και πρωταθλήτρια Σλοβακίας Τατράν Πρεσόφ και την πρωταθλήτρια Βοσνίας Μπόρατς, ενώ απέσπασε ισοπαλία στην έδρα της ισχυρότατης Μέταλουργκ Σκοπίων. Μάλιστα στην τελευταία αναμέτρηση της για την SEHA την Τρίτη είχε εξαιρετική απόδοση στην έδρα της Βαρντάρ, χάνοντας στις λεπτομέρειες με 29-27, έχοντας κορυφαίους τον τερματοφύλακα Λέλιτς (17 αποκρούσεις) και τον αριστερό ίντερ Βούγιτς (6 γκολ).
«Ξέρουμε ότι η Νέξε είναι μια πολύ καλή ομάδα που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της και την Αδριατική Λίγκα. Θα δούμε κάποια από τα παιχνίδια της και θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα τρωτά της σημεία. Αφήνουμε το ματς με την ΑΕΚ πίσω και πηγαίνουμε με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα. Περιμένουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για τον επαναληπτικό», σχολίασε ο πίβοτ του Διομήδη Άργους, Σωτήρης Μαραγκός στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ.
Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι Γιάρον Μπεν- Νταν και Ασάφ Φαράν από το Ισραήλ με παρατηρητή τον Βόσνιο Βλάντιμιρ Γιόβιτς.
Προσπάθειες για live streaming
Προσπάθειες γίνονται από πλευράς Διομήδη για να μεταδοθεί ο αποψινός αγώνας από το internet. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Διομήδη
"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κάνουμε προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε την live αναμετάδοση του πολύ σημαντικού αγώνα της ομάδας μας αύριο στην Κροατία μέσω του διαδικτυακού καναλιού MAXISPORT TV.
Βασικά είχαμε έρθει σε καταρχήν συμφωνία με το εν λόγω web κανάλι , όμως έπειτα από την πρόσφατη ενημέρωση του EHF Marketing (08/10) τα δεδομένα άλλαξαν.
Από φέτος ο οργανισμός του EHF Marketing διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα και του EHF Cup (όχι μόνο του CL). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες δεν μπορούν να διαπραγματευτούν απευθείας με τα τηλεοπτικά μέσα, αλλά μέσω του EHF Marketing. Επικοινώνησε λοιπόν σήμερα το Maxisport με τον αρμόδιο του EHF Marketing για το τυπικό ok, όμως το EHF Marketing (μέσω της εταιρείας MP & Silva στην οποία έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα) αξίωσε ένα ποσό ως Broadcast License Fee το οποίο κρίθηκε απαγορευτικό από το εν λόγω κανάλι.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Maxisport προσπαθώντας να βρούμε μια φόρμουλα και να ξεπεράσουμε αυτόν τον ύφαλο, ώστε οι φίλοι της ομάδας μας και του handball γενικότερα να απολαύσουν το μεγάλο παιχνίδι, κάτι που αυτή τη στιγμή να είμαστε ειλικρινείς φαντάζει δύσκολο.
Σε κάθε περίπτωση μέχρι αύριο το μεσημέρι θα σας ενημερώσουμε για την έκβαση της υπόθεσης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου