Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ Η ΕΑΧ ΧΑΝΙΩΝ....ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ!

Πηγή: http://www.e-handball.gr 
Όταν τον περασμένο Απρίλιο η ΕΑΧ Χανιά πανηγύρισε την κορυφαία διάκριση στη 15χρονη ιστορία της, δηλαδή την άνοδο για πρώτη φορά στην Α1 χάντμπολ γυναικών, οι υπεύθυνοι της ομάδας ήξεραν ήδη ότι η νέα σεζόν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, από κάθε άποψη και δυστυχώς, κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται μέχρι τώρα.
Χωρίς την απαιτούμενη οικονομική υποστήριξη, η οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά τη συμμετοχή στη διοργάνωση, είναι λογικό τουλάχιστον να μην 'φορτώνεις' οικονομικά την ομάδα με μεταγραφές. Όμως εκτός από το οικονομικό, υπάρχει και το αγωνιστικό, όπου σίγουρα η Α1 Εθνική έχει άλλο επίπεδο και η ΕΑΧ Χανιά δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί μόνο με το περυσινό υλικό. Αλλά, από την άλλη, είναι προτιμότερο χρήματα που είναι να δοθούν για ενίσχυση του έμψυχου υλικού, να πάνε στο ταμείο των... μετακινήσεων, ώστε να πραγματοποιηθούν όσα περισσότερα ταξίδια γίνεται.
Προβληματισμός, δηλαδή, τη στιγμή που σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες είναι προγραμματισμένη η έναρξη του πρωταθλήματος, με εντός έδρας παιχνίδι, 'κόντρα' στην ιστορική Αναγ. Άρτας και λογικά, η ομάδα θα 'πάρει το βάπτισμα του πυρός' στη μεγάλη κατηγορία, ενώ για τη συνέχεια βλέπουμε...
Για το 'τι μέλλει γενέσθαι' όσον αφοράν τη φετινή σεζόν μας μίλησε ο πρόεδρος της ΕΑΧ Χανιά, Μανώλης Φάσουρας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε -δικαιολογημένα- παράπονα για τη μεταχείριση που έχει η ομάδα από την ομοσπονδία, τονίζοντας ότι οι δυσκολίες είναι δεδομένες, αλλά θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για το καλύτερο δυνατόν. Αναλυτικά όσα μας δήλωσε ο κ. Φάσουρας: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ανέτοιμοι, από κάθε άποψη. Οικονομικά έχουμε βρει κάποιες χορηγίες, οι οποίες όμως σε καμιά περίπτωση δεν φτάνουν για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης, τα οποία φέτος θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα, μιας και έχουμε τέσσερις μετακινήσεις στη Βόρειο Ελλάδα και από μια σε Άρτα, Πάτρα, Αθήνα, ενώ θα χρειαστεί ακόμη τουλάχιστον μια μετακίνηση στα πλέι οφ. Με όσο πιο οικονομικό προγραμματισμό γίνεται, μιλάμε για ένα κόστος που ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Δυστυχώς τα χρήματα αυτά δεν είναι εύκολο να βρεθούν, ειδικά σήμερα που η οικονομική κρίση έχει 'σαρώσει' τα πάντα. Με αυτό το δεδομένο, μας είναι πολύ δύσκολο 'ν' ανοιχτούμε' κάνοντας μεταγραφές, οι οποίες είναι απαραίτητες αν η ομάδα βάλει στόχο την παραμονή. Όμως αντιμετωπίζουμε και άλλα αγωνιστικά προβλήματα, αφού κάποιες από τις βασικές περυσινές παίκτριες θα μετακινηθούν, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, σε άλλες πόλεις. Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια ιδιαίτερα 'δύσκολη φάση', καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τώρα που μιλάμε στόχος μας είναι ν' αρχίζουμε το πρωτάθλημα με ότι δυνάμεις έχουμε και να συνεχίσουμε όσο αντέξουμε.
Βέβαια, πρέπει να πω ότι ως ΕΑΧ Χανιά έχουμε παράπονα από την πλευρά την ομοσπονδίας, γιατί η συμπεριφορά της απέναντι σε λογικά αιτήματά μας δεν ήταν σωστή και θα έλεγα ότι ποτέ δεν προστάτευσε, σε πολλά θέματα, την ομάδα. Εντάξει, μπορεί να υπάρχει οφειλή ενός πάρα πολύ μεγάλου ποσού για τις περυσινές μετακινήσεις, όμως οι υπεύθυνοι μου είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι 'λεφτά δεν έχουμε, άρα δεν δίνουμε'. Παρότι αν μας εξοφλούσε τα περυσινά, εμείς θα είχαμε λύσει το φετινό πρόβλημα μετακινήσεων, θεωρώ 'καθαρή' την εξήγηση, την οποία μου έχουν επαναλάβει και για τη νέα σεζόν.
Όμως δεν μπορώ να δεχθώ δυο άλλα πράγματα. Αρχικά το γεγονός ότι πέρυσι μας έβαλαν σε όμιλο 8 ομάδων, μαζί με τα τρία σωματεία της Πελοποννήσου και τον Παναιτωλικό, χωρίς να εξασφαλίσουν ίση μεταχείριση. Δηλαδή εμείς πήγαμε σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, όμως στα Χανιά δεν ήρθε καμιά από τις τέσσερις επαρχιακές ομάδες, αλλά η αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα ήταν ίδια. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και πέρυσι, το είχαμε επισημάνει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο θέμα λειτούργησε αρνητικά και στον τομέα των χορηγιών μας, αφού επιχειρήσεις που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον τελικά δεν προχώρησαν σε συνεργασία, βλέποντας ότι ουσιαστικά δεν παίζουμε παιχνίδια εντός έδρας, τα δυο τελευταία χρόνια δώσαμε τέσσερα ματς στον Κλαδισό και βέβαια δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε γι' αυτό.
Όμως επαναλαμβάνω νοιώθουμε μεγάλη αδικία από τη στιγμή που η ΕΑΧ Χανιά κινείται μέσα στο ορισμένο από τις προκηρύξεις πλαίσιο και εφαρμόζει τους κανονισμούς, αλλά η ΟΧΕ τη 'βάζει στο ίδιο τσουβάλι' με ομάδες που δεν ακολουθούν τα προαναφερόμενα.
Επιπλέον, πρόσφατα, όταν είδαμε ότι δύσκολα θα 'περπατήσουμε' στην Α1, η ομοσπονδία δεν έκανε δεκτό το αίτημα που υποβάλαμε για να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα της Α2, υποχρεώνοντας μας να παίξουμε στη μεγάλη κατηγορία.
Δεν ψάχνω δικαιολογίες, η ΕΑΧ Χανιά είναι χρόνια στο χώρο του χάντμπολ, έχει δείξει τη δουλειά της, τόσο στις γυναίκες, όσο και στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες και για την ιστορία της ομάδας θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, ελπίζοντας ότι θα τύχουμε υποστήριξης από φορείς και επιχειρήσεις».
* Με προπονήσεις στο ταρτάν του Ε.Σ. Χανίων, υπό τις οδηγίες του Σάββα Νιζαμίδη, έχει αρχίσει η προετοιμασία, που θα συνεχιστεί στο κλ. Κλαδισού, το οποίο έχει δηλωθεί και φέτος ως έδρα και εκεί η ΕΑΧ Χανιά θα παίξει, στις 19/10, με την Αναγ. Άρτας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ακολουθεί ταξίδι στη Θεσσαλονίκη για την αναμέτρηση (26/10) με τους Πρωτοπόρους (οι οποίοι αρχίζουν το πρωτάθλημα με ποινή -5β), εντός έδρας αγώνας με τον Μ. Αλέξανδρο Γιαννιτσών (2/11) και νέα επίσκεψη στη συμπρωτεύουσα αυτή τη φορά για το ματς με τον ΠΑΟΚ (9/11). Στη συνέχεια η ΕΑΧ Χανιά θα υποδεχθεί την Ορμή (16/11), θα κάνει ακόμη ένα ταξίδι στη Β. Ελλάδα, για να παίξει (23/11) με τον Αμύντα Αμυνταίου και ολοκληρώνει τον α' γύρο στις 7/12, αντιμετωπίζοντας -στο κλ. Κλαδισού- τη Ν. Ιωνία.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην προκήρυξη, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5η μέχρι 8η στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου θα παίξουν στη Β' φάση χιαστί (5η-8η και 6η-7η) σε δυο (ή τρεις αγώνες αν χρειαστεί) μέχρις ότου η μια εξ? αυτών φτάσει στις 2 νίκες. Οι νικήτριες εξασφαλίζουν την παραμονή, ενώ αντίθετα οι ηττημένες των αναμετρήσεων αυτών υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου