Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της Ορμής Λούξ για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Με αφορμή την αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών των ομάδων των Χανίων κ των Πρωτοπόρων Θεσσαλονίκης, η Ορμή Λούξ εξέδωσε ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος Α. Κόγκας και αναφέρει τα εξής:
Η Ορμή Λουξ έχει την τύχη να αγωνίζεται σε μια δύσκολη αθλητικά έδρα, όπως είναι η Πάτρα, σε μια πόλη με βαριά ιστορία στο χώρο του αθλητισμού σε όλα τα αθλήματα. Σε αυτή την πόλη καταφέραμε να δημιουργήσουμε τη δική μας μικρή ιστορία, μια ιστορία που οφείλεται στη βοήθεια κυρίως των χορηγών και των υποστηρικτών της. Χορηγοί που δε βοήθησαν μόνο την ομάδα μας, αλλά το άθλημα γενικότερα και την ΟΧΕ.
Ένα άθλημα για να υφίσταται έχει ανάγκη από χορηγούς, οι οποίοι φυσικά επιθυμούν να
προβάλλονται σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.
Δε θα μπω στην ουσία των λόγων αποχώρησης των 2 ομάδων, τους οποίους βέβαια γνωρίζω πολύ καλά, καθώς δεν είναι της παρούσης. Πιστεύω ότι δίνεται στο άθλημά μας και ειδικότερα στο γυναικείο χάντμπολ, η ευκαιρία να ξεφύγει από το σημείο "μηδέν", που έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια λόγω πολλών λανθασμένων χειρισμών, αντιλήψεων και κυρίως νοοτροπίας. Σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν ληφθεί ριζοσπαστικές αποφάσεις, προκειμένου να βοηθήσουν τις εθνικές τους ομάδες, αλλά και τη λειτουργικότητα και προβολή του αθλήματος γενικότερα.
Προτείνω το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας γυναικών για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, να διεξαχθεί με τις 6 ομάδες που έχουν απομείνει, με σύστημα 4 γύρων. Οι 2 πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, να παίξουν play-offs και ο πρωταθλητής να αναδειχθεί στις 3 νίκες. Η τελευταία ομάδα της κατηγορίας να παίξει αγώνα μπαράζ με την 1η ομάδα της Α2 για την παραμονή ή τον υποβιβασμό. Στα ευρωπαϊκά κύπελλα να αγωνίζονται μόνο 3 ομάδες, στο EHF Cup, το Cup Winners’ Cup και το Challenge Cup.
Τέλος προτείνω την προσωρινή αναβολή του πρωταθλήματος για 1-2 εβδομάδες, προκειμένου η ΟΧΕ να οργανωθεί κατάλληλα. Επίσης, έστω και τώρα καλώ την ΟΧΕ να "προλάβει" παρόμοια φαινόμενα αποχώρησης ομάδων σε όλες τις κατηγορίες.
Με εκτίμηση
Ανδρέας Κόγκας
Πρόεδρος Ορμή-Λουξ Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου