Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Από μια νίκη για Αμύντα και ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Αναγέννηση Άρτας

Πηγή: http://www.amyntashandball.gr/
 
Ολοκληρώθηκε το διήμερο των φιλικών αναμετρήσεων ανάμεσα τον Αμύντα και την Αναγέννηση Άρτας, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από μια νίκη. Ο Αμύντας εμφανώς πιο βελτιωμένος σε σχέση με το αγώνα του Σαββάτου, είχε σταθερότητα και διάρκεια στο παιχνίδι του και επικράτησε δίκαια 26-21, αποτέλεσμα που σκόρπισε χαμόγελα ικανοποίησης στους φιλάθλους του.
Το συγκρότημα του Νίκου Γιώσκου είχε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού, με καλή αμυντική παρουσία περιόρισε αισθητά τα επιθετικά ατού των 
φιλοξενουμένων, που βασίστηκαν στο περιφερειακό σουτ. Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στο β μέρος, με τον Αμύντα να χτίζει μια διαφορά 4 τερμάτων 12-8 και την Αναγέννηση να κυνηγάει στο σκορ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες που είχαν στη διάθεση τους.
Η Ρουμάνα περιφερειακή του Αμύντα Κριστίνα Τσιομπάνου σχολίασε:
« Σήμερα δείξαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο, απέναντι στην Άρτα μια ομάδα ανταγωνιστική που έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εμείς ως νεοφώτιστη ομάδα, προσπαθούμε σταδιακά να προσαρμοστούμε στα δεδομένα της κατηγορίας, τα φιλικά παιχνίδια με ομάδες τέτοιου επιπέδου, μας βοηθάνε προς αυτή τη κατεύθυνση, πιστεύω ότι μέχρι την πρεμιέρα ο βαθμός ετοιμότητας μας θα είναι υψηλός» .
Αμύντας Αμυνταίου (Ν. Γιώσκος): Κόρρα (τ/φ), Ταϊρίδου (τ/φ), Βαφειάδου, Πάνου, Τσιομπάνου, Συζίνου, Νούσια, Ρακοπούλου, Γεωργιάδου, Παπαβασιλείου, Τσουτσουλάκη, Τσένκο, Τσένκο, Γαλμπάδη, Μπάντη.
Την προηγούμενη ημέρα είχε προηγηθεί ενα ακόμα φιλικό στο οποίο η Αναγέννηση Άρτας , είχε πάρει τη νίκη με σκορ 22-27.
Η ομάδα του Αμυνταίου παρατάχθηκε πλήρης, ενώ για το συγκρότημα του Βούλγαρου τεχνικού Σίμπι Ντοιτσίνοφ, απουσίαζαν οι Βράτσεβα, Βέμη και η τερματοφύλακας Ναουμόφσκα.
Οι παίκτριες του Αμύντα προσπάθησαν να ελέγξουν το ρυθμό της αναμέτρησης και προηγήθηκαν 5-3 στο 15', ωστόσο οι λανθασμένες μεταβιβάσεις και τα κενά στην άμυνα, επέτρεψαν στις φιλοξενούμενες να προηγηθούν και να κλείσουν το ημίχρονο στο +4 (8-12).
Στην αρχή της επανάληψης η νευρικότητα και έλλειψη ομοιογένειας αποτυπώθηκε στο παιχνίδι των γηπεδούχων, ενδεικτικό των καινούργιων προσώπων που αναζητούν ακόμα τη χημεία στο γήπεδο, με την ομάδα της Ηπείρου να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να ανεβάζει τη διαφορά σε διψήφια μεγέθη στα μισά του β μέρους 12-22.
Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ο Αμύντας αντέδρασε, με πολλά περιφερειακά σουτ και καλές τοποθετήσεις στην άμυνα, μάζεψε τη διαφορά, με το τελικό 22-27, να αφήνει ικανοποιημένους τους 300 φίλους του αθλήματος, για την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.
Ο προπονητής Νίκος Γιώσκος σχολίασε: «Δεν τρέφουμε αυταπάτες, είμαστε ένα καινούργιο σύνολο που προσπαθεί να βρει τα πατήματα του τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για τα νεκρά σημεία που παρουσιάσαμε κατά διαστήματα, θεωρώ ότι η δουλεία θα φανεί σε βάθος χρόνου, όπου παιχνίδι με παιχνίδι θα φτάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράσταση και την παρουσία του στο πλευρό της ομάδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου