Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Όχι στην Α1 γυναικών από τον Κένταυρο Αγριάς

Πηγή: Δελτίο τύπου

Το Δ.Σ. της Α.Γ.Ε. Αγριάς – Κένταυρος 2008, αποφάσισε ύστερα από χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του, να μην αποδεχθεί την πρόταση της Ο.Χ.Ε. να συμμετέχει η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ του Κενταύρου Αγριάς, στο πρωτάθλημα της Α1, στη θέση της παραιτηθείσας ομάδας της Ε.Α. Χανίων, για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Να σημειωθεί ότι τόσο η ομάδα των Χανίων, όσο και η ομάδα των Πρωτοπόρων Θεσσαλονίκης, αποχώρησαν από το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορία Χάντμπολ γυναικών, με έγγραφό τους, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2013!!!
Οι καθαρά αγωνιστικοί λόγοι της μη συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα της Α1, στοιχειοθετούνται από το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα γυναικών του Κενταύρου Αγριάς ετοιμάζεται να 
συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών, αποτελούμενη από νεαρές ως επί το πλείστον αθλήτριες, με ελάχιστες αγωνιστικές εμπειρίες σε δυνατούς και δύσκολους αγώνες. Σε ένα φετινό μάλιστα όμιλο αποτελούμενο από πάρα πολύ καλές και έμπειρες ομάδες, όπου η συμμετοχή σε αυτόν τον όμιλο είναι από μόνη της πρόκληση για αγωνιστικές εμπειρίες των αθλητριών μας. Με την υπάρχουσα κατάσταση, η αγωνιστική διαφορά με τις εναπομείναντες ομάδες της Α1, είναι πάρα πολύ μεγάλη και για κανένα λόγο δεν θα θέλαμε η ομάδα μας, στην παρούσα φάση να αποτελέσει το «σάκο του μποξ» ενός τέτοιου πρωταθλήματος.
Η τυχόν αθλητική ενίσχυση της ομάδας μας στον ελάχιστο χρόνο που έχουμε μέχρι την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων (σε 15 μέρες) είναι αδύνατη, καθότι και η περίοδος μεταγραφών για ενίσχυση με ξένες αθλήτριες έχει παρέλθει, αλλά και οι περισσότερες Ελληνίδες αθλήτριες που έμειναν ελεύθερες από άλλους συλλόγους, έχουν ήδη ενταχθεί σε άλλες ομάδες.
Έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι υπηρετούμε τη Χειροσφαίριση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το ίδιο πιστεύουμε πως πράττουμε με την τωρινή μας απόφαση. Η γυναικεία ομάδα του συλλόγου μας θα συμμετέχει εκεί που πραγματικά ανήκει, στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου