Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δράσεις ανάπτυξης σε Άνοιξη και Αγ. Ανάργυρους

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.gr 
Με την συμμετοχή 350 παιδιών από τα 11 Δημοτικά σχολεία του Δήμου Διονύσου, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, η 1η γιορτή χάντμπολ του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης (Α.Ο.Α) σε συνεργασία με την ΟΧΕ στο κλειστό γυμναστήριο Άνοιξης. Παιδιά και γονείς ενθουσιάστηκαν με τα παιχνίδια που διήρκεσαν 3 ώρες σε 4 διαμορφωμένα γήπεδα χάντμπολ, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στο κυριακάτικο απόγευμα. Πρωτεργάτες ήταν ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης Κώστας Κότσιρας και ο έφορος του τμήματος του Α.Ο.Α Μάριος Λουκάτος. Αρχικά ενημερώθηκαν όλα τα παιδιά και οι γονείς στα σχολεία της περιοχής σχολεία για το άθλημα της χειροσφαίρισης και την ανάπτυξη του νεοσύστατου τμήματος. Πολύ μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία της εκδήλωσης, πέραν των μικρών αθλητών/τριών που συμμετείχαν, είχαν οι τρεις αθλητές της ΑΕΚ, νταμπλούχων Ελλάδας χάντμπολ για το 2013 και οι εθελοντές γονείς του συλλόγου γονέων Άνοιξης, που είχαν επωμιστεί το έργο του διαχωρισμού των παιδιών σε ομάδες.Μεταξύ των γονέων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, ο πρόεδρος του ΟΝΑΠ «ΘΕΣΠΙ» Ν. Καρυστινός, ο Αντιδήμαρχος Κ. Κοντάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Β. Κοκμωτός και Κ. Κουριδάκης, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Λ. Μήλα και Α. Κατσιακίδης.
Ο πρόεδρος του Α.Ο. Άνοιξης Δ. Γιαρένης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και απευθυνόμενος στο Δήμαρχο ζήτησε την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου, τόσο για την υλοποίηση των έργων υποδομής που έχει ζητήσει ο όμιλος αναφορικά με τους προβολείς στο γήπεδο τένις και στα αποδυτήρια του γηπέδου ποδοσφαίρου όσο και για την ανάγκη εύρεσης λύσης στο θέμα της διάθεσης ωρών στη χρήση του κλειστού γυμναστηρίου για την εξυπηρέτηση της αυξημένης ζήτησης των παιδιών για άθληση .
Ο Δήμαρχος επανέλαβε τη στήριξη της δημοτικής αρχής σε όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου, μέσω του ΟΝΑΠ «ΘΕΣΠΙ», δεσμεύθηκε για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών υποδομής στα γήπεδα που χρησιμοποιεί ο όμιλος και ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι μετά την ολοκλήρωση και παράδοση του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο Διόνυσο το προσεχές δίμηνο, θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα συμφόρησης στους κλειστούς αθλητικούς χώρους. Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης επεσήμανε: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης να ιδρύσει τμήμα χάντμπολ. Ως δημοτική αρχή προσπαθούμε να στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους Αθλητικούς αλλά και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας και όπως έχουμε δηλώσει κατ' επανάληψη επιθυμούμε την καλλιέργεια όλων των αθλημάτων στην περιοχή μας, ώστε να έχουν οι νέοι μας όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές και υγιείς διεξόδους.
Για τον λόγο αυτό συγχαίρω τον πάντα δραστήριο σύλλογο της Άνοιξης, για την σύσταση τμήματος χάντμπολ, ενός αθλήματος που δεν καλλιεργούνταν μέχρι σήμερα στον Δήμο μας και του εύχομαι κάθε επιτυχία. Εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι λειτουργούν προγράμματα τένις από τον ΟΝΑΠ 'ΘΕΣΠΙ' και ως Δήμος προσπαθούμε να δώσουμε περισσότερες επιλογές άθλησης στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα τους νέους».
Ο Έφορος χάντμπολ και μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Άνοιξης Μ. Λουκάτος αναφέρθηκε στην νέα προσπάθεια ανάπτυξης του σωματείου εκτός από το ποδόσφαιρο, τόσο στο μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, στίβο όσο και στην ποδηλασία, την ιππασία και το σκι. Ευχαρίστησε κλείνοντας όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της γιορτής, κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στις ακαδημίες χάντμπολ του σωματείου και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη γιορτή χάντμπολ κοντά στα Χριστούγεννα για παιδιά νηπίου έως και Β΄ δημοτικού.
Για πληροφορίες και εγγραφές σχετικά με το τμήμα χαντμπολ 6944866067
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΕ 150 ΠΑΙΔΙΑ
 
Μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Αγίων Αναργύρων η γιορτή χάντμπολ του Λεωνίδα με την αρωγή του αθλητικού οργανισμού του Δήμου και την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΑΠ/ΟΧΕ. Έλαβαν μέρος περισσότερα από 150 παιδιά από τα Δημοτικά σχολεία της περιοχής. Το παρόν έδωσε σύσσωμη η ανδρική ομάδα του Λεωνίδα με επικεφαλής τον προπονητή Γιώργο Μαντζουράτο, ο αξιολογημένος διαιτητής εθνικών κατηγοριών Γεράσιμος Σκλαβενίτης. Τα παιχνίδια διεξήχθησαν σε τρία ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα. Συντονιστής ήταν ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Κώστας Κότσιρας, ο οποίος δήλωσε: «Οι αγώνες έχουν στόχο να εμπλουτίσουν τα αναπτυξιακά τμήματα του Λεωνίδα και όταν σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο το νέο κλειστό γυμναστήριο να έχουν τον δικό τους χώρο». Ο Γενικός Διευθυντής του Λεωνίδα Νίκος Μουλιάτος, είπε: «Ήδη έχουμε επιλέξει κάποια παιδιά. Αρχίζουν και έρχονται στα τμήματα. Έχουμε σε καθημερινή βάση κάποιες ώρες προπόνησης σε πολλά από τα σχολεία των Αγίων Αναργύρων. Υπήρξαν πάρα πολλοί γονείς που παρακολούθησαν τους αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου